Κατερίνα Παπουτσάκη: ”Δεν είμαι ο τύπος της γυναίκας που γεννήθηκε για να γίνει μάνα”

Η Κατερίνα Παπουτσάκη έχει κάθε λόγο να είναι ευτυχισμένη. Είναι μία περήφανη μαμά και μία επιτυχημένη ηθοποιός. Φέτος, πρωταγωνιστεί στην σειρά του Γιώργου ΚαπουτζίδηΕθνική Ελλάδος” και σε ένα από τα διαλείμματα από τα γυρίσματα φωτογραφήθηκε για το περιοδικό InStyle και μίλησε στη Σόνια Καζόνι για όλα!

Για την εικόνα και την εμφάνισή της
Ποτέ δεν αισθανόμουν ιδιαιτέρως ωραία. Είχα αυτοπεποίθηση, δεν αισθανόμουν κι άσχημη, αλλά ειδικά όσο ήμουν στη σχολή θεωρούσα πως δεν θα έκανα τηλεόραση και σινεμά, γιατί το πρόσωπό μου δεν έχει αυτά τα τόσο λεπτά φωτογενή χαρακτηριστικά που έχουν άλλα κορίτσια. Με έβλεπα περισσότερο στο θέατρο.

Για τη συνεργασία της με τον Γιώργο Καπουτζίδη
Τον θαύμαζα πάντα, γιατί η γραφή του είναι μοναδική και αμίμητη. Όταν ήρθε η πρόταση, ενθουσιάστηκα πριν καν διαβάσω το σενάριο. Σχεδόν φώναζα από τη χαρά μου. Και όταν το διάβασα, με εξέπληξε ευχάριστα, γιατί, έχοντας την εμπειρία των προηγούμενων δουλειών του, που ήταν εξαιρετικές, περίμενα πως θα έχει κοινά στοιχεία με την έννοια πως θα κινείται στο πλαίσιο της αμιγούς κωμωδίας. Το συγκεκριμένο σενάριο, όμως, είναι πολύ ιδιαίτερο, με τον ξεχωριστό τρόπο του Γιώργου θίγει ζητήματα πολύ σημαντικά που καθρεφτίζουν τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, όλα αυτά που συζητάμε στις παρέες και προβληματιζόμαστε, αλλά ποτέ κανείς δεν έχει μπορέσει ή τολμήσει να αποτυπώσει σε μια σειρά.

Για τον γιο της Μάξιμο που κοντεύει τα 2
Το περίμενα πώς και πώς να μιλήσει. Η επικοινωνία είναι ό,τι πιο σημαντικό για μένα, ακόμα και με το μικρό. Επειδή του μιλάμε πολύ, είναι ένα παιδί που έχει μάθει να ακούει, ενώ ακόμα κι όταν δυστροπεί, μεταπείθεται με την κουβέντα. Δεν του αρέσει να του ξεκόβεις κάτι, να λες ένα ξερό “δεν γίνεται”, θέλει να του εξηγήσεις. Βέβαια, όταν αυτό δεν πιάνει που δεν συμβαίνει συχνά, θα πεις και το “δεν γίνεται”.

Για τον σύζυγό της, Παναγιώτη Πιλαφά
Είναι φοβερός μπαμπάς. Είχε επαφή με τον Μάξιμο από τότε που ήταν ημερών, τον φρόντιζε, τον άλλαζε. Το αγαπημένο τους παιχνίδι είναι η μπάλα, αν και τελευταία ο Μάξιμος έχει και μια ακόμα πιο δυνατή αγάπη, τα βιβλία. Παίρνει τα παραμύθια, τα ξεφυλλίζει και λέει μόνος του τις ιστορίες.

Για τις αλλαγές που έφερε στο ζευγάρι το μωρό
Γενικά ήμασταν αρκετά ψύχραιμοι. Το γεγονός πως ήμασταν νέο ζευγάρι ή που θα μας χώριζε ή που θα μας ένωνε. Συνέβη το δεύτερο, αν και υπήρχαν στιγμές που ήταν πολύ ζόρικες. Ειδικά ο πρώτος χρόνος που θήλαζα και ο μικρός ήταν πολύ δύσκολος στον ύπνο. Ήταν ωραίο όλο αυτό, αλλά και δύσκολο. Παρ’ όλα αυτά, είχαμε την ψυχραιμία να το αντιμετωπίσουμε. Το θέλαμε πολύ και οι δύο το παιδί, δεν είναι ότι κάποιος αγκομαχούσε ή έλεγε “τώρα πού μπλέξαμε…” Ήμασταν και οι δύο πολύ αποφασισμένοι, έτσι όλα κύλησαν καλά και αυτή η διαδικασία μάς ένωσε.

Για την μητρότητα
Θεωρητικά το ήθελα, αλλά ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ πώς θα ενταχθεί πρακτικά στη ζωή μου, μου φαινόταν λίγο βουνό. Πάντοτε, όμως, ήθελα να κάνω ένα παιδί και συνήθως έλεγα “ένα παιδί” τώρα που το σκέφτομαι. Αλλά δεν είμαι ακριβώς ο τύπος της γυναίκας που γεννήθηκε για να γίνει μάνα. Για μένα είχε πολύ μεγάλη σημασία το να βρω έναν άνθρωπο να μου το εμπνεύσει. Βέβαια, μετά τα 30 ήταν μια σκέψη που μου τριβέλιζε αρκετά το μυαλό. Όταν συνάντησα τον Παναγιώτη, θέλαμε και οι δύο να κάνουμε ένα παιδί και οι όποιες φοβίες εξανεμίστηκαν. Ο Μάξιμος ήρθε για να μου τις ανατρέψει.

Για το ενδεχόμενο ενός ακόμα παιδιού
Νομίζω πως δεν είμαι ακόμη ψυχολογικά έτοιμη. Προς το παρόν, θέλω να ευχαριστηθώ αυτή την επικοινωνιακή μας φάση με τον Μάξιμο.

Διαβάστε περισσότερα στο InStyle που κυκλοφορεί

Read More

And More