Παύλος Κοντογιαννίδης στο TLIFE: “Θα βάλω την Ποντιακή λύρα στο Ευρωκοινοβούλιο”

Τον γνωρίσαμε μέσα από τις μεγάλες τηλεοπτικές και θεατρικές του επιτυχίες και σε αυτές τις εκλογές τον συναντάμε ετοιμοπόλεμο για το Ευρωκοινοβούλιο. Ο λόγος για τον Παύλο Κοντογιαννίδη που είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. (Δες εδώ όλους τους επώνυμους που βάζουν υποψηφιότητα για τις Ευρωεκλογές)
Άνθρωπος με ανήσυχο πνεύμα και υπέρμαχος της μητρικής του γλώσσας της Ποντιακής, ο Παύλος Κοντογιαννίδης μίλησε στο TLIFE, αποκαλύπτοντας πως θέλει να βάλει την ποντιακή λύρα στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ θα προσπαθήσει να κάνει ακόμη και την Μέρκελ να χορέψει πυρρίχιο!

Ποιος είναι ο ρόλος σας μέσα στους ΑΝ.ΕΛ. Και γιατί πήρατε την απόφαση να θέσετε υποψηφιότητα στις Ευρωεκλογές;
Ο ρόλος μου μέσα στους ΑΝ.ΕΛ. είναι ενός Ανεξάρτητου ενεργού πολίτη, που συνεργάζεται με άλλους Ανεξάρτητους Έλληνες πολίτες, για να αλλάξουν μια άδικη και μίζερη πολιτικοκοινωνική κατάσταση στη χώρα μας!
Βάζω υποψηφιότητα για τις Ευρωεκλογές, γιατί το κέντρο των αποφάσεων που καταδυναστεύουν τη χώρα μου, βρίσκεται στην Ευρώπη και δη στις Βρυξέλλες! Και για ένα δεύτερο λόγο, να αποδυναμωθούν οι δύο κατεστημένες πολιτικές δυνάμεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, που επί 40 χρόνια με την φθαρμένη πελατειακή τους κουλτούρα, μας κατάντησαν σαν λαό, ζήτουλες της Ευρώπης και να περάσουν επιτέλους στα αζήτητα της Ιστορίας!

Αναμφίβολα είστε ένας από τους υποψήφιους με το πιο ενδιαφέρον – πικάντικο βιογραφικό. Θεωρείτε πως το γεγονός ότι είστε ιδιαίτερα αγαπητός και μέσα από τους ρόλους σας στον κόσμο, σας δίνει μια μεγαλύτερη δημοτικότητα στις εκλογές;
Η αναγνωρισιμότητα αποκτήθηκε με κόπο και με πολλή δουλειά, με σωστή στάση ζωής και ελευθερία βούλησης και είναι τιμής μας και δεν θα ζητήσουμε συγνώμη γι’ αυτό. Σε μια Δημοκρατία, μέσα στην κοινωνία, αναπτύσσονται και παραγωγικές δυνάμεις που ξεχωρίζουν, είναι τιμή για την κοινωνία και πρέπει να τις βλέπουμε θετικά! Δεν γίναμε γνωστοί κλέβοντας, βιάζοντας, σκοτώνοντας! Εξάλλου, κάθε ένας έχει δικαίωμα στην αναγνωρισιμότητα!

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα θέλατε να κάνετε, αν ανήκετε στους εκλεγμένους που θα μας εκπροσωπήσουν στο Ευρωκοινοβούλιο;
Να μιλήσω στη μητρική μου γλώσσα, την Ποντιακή, στην πρώτη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου και να θέσω το θέμα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων, στο πλαίσιο “Ευρώπη – ανθρώπινα δικαιώματα και πολιτισμικός σεβασμός στην Ιστορία”!
Η σχέση σας με τους Πόντιους και η αγάπη για τον Πόντο είναι ευρέως γνωστή. Στην πολιτική σας ατζέντα θα είναι και η στήριξη τους;
Αυτονόητο! Θα βάλω την Ποντιακή λύρα στο Ευρωκοινοβούλιο! Θα προσπαθήσω να πείσω την κυρία Μέρκελ να χορέψει, αν μπορεί ένα πυρρίχιο χορό!

Ποιο το μήνυμά σας στο ψηφοφόρους σας;
Τολμήστε, ανατρέψτε αυτούς τους δήθεν εγγυητές της ομαλότητας και της σταθερότητας, που μετέτρεψαν την Ελλάδα μας σε ένα απέραντο νεκροταφείο, για να γυρίσει η αξιοπρέπεια και η ελπίδα στον καθένα μας!

Read More

And More