Η Κορίνα Δαμουλιάνου στο TLIFE για την υποψηφιότητά της στις εκλογές την εποχή του Πάτερ Ημών και τον Κώστα Καρρά!

Η Κορίνα Δαμουλιάνου, το Κορινάκι που γνωρίσαμε πριν χρόνια να πρωταγωνιστεί στο σήριαλ “Πάτερ Ημών”, μεγάλωσε! Και μπορεί να μην έχει αλλάξει πολύ από τότε αν και κοντεύει τα 30, αλλά ωρίμασε έχει όνειρα, όρεξη για δουλειά, ευαισθησίες και την Κυριακή διεκδικεί την ψήφο μας με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Β’ περιφέρεια της Αθήνας.

Η Κορίνα έχει μια γλυκιά σεμνότητα και ένα χαμόγελο που σε κερδίζει αμέσως, αλλά ταυτόχρονα είναι δυναμική έξυπνη και είτε καταφέρει να μπει στη βουλή είτε όχι έχει στόχο να δουλέψει πολύ. Σήμερα μιλάει στο TLIFE για τους στόχους της, δηλώνει όχι πολιτκός αλλά πολίτης με ευαισθησίες και θυμάται τις μέρες που πρωταγωνιστούσε στο σήριαλ που την έκανε γνωστή!

Πώς σου μπήκε το μικρόβιο της πολιτικής; Σε ενέπνευσε κάποιος; Σε βοήθησε ;

Δεν είμαι πολιτικός, είμαι μια πολίτης με ευαισθησίες. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι αγαπάω να ασχολούμαι με τα κοινά . Για μένα η συμμετοχή στα κοινά σημαίνει πολλά πράγματα . Σημαίνει να προσφέρεις , σημαίνει να συμμετέχεις στα προβλήματα της γειτονιάς σου, του Δήμου σου, του σχολείου σου , σημαίνει να έχεις άποψη αλλά και να ακούς την αντίθετη άποψη του συμπολίτη σου .
Για πολλά χρόνια συμμετείχα με όλες μου τις δυνάμεις σε πολλά κοινωφελή σωματεία. Έτσι από το 2011 βοηθούσα στο δίκτυο Κοινωνικής Προσφοράς, μια πρωτοβουλία που ίδρυσε η παράταξη του Δημήτρη Κάρναβου.
Το τελευταίο διάστημα έχω εκλεγεί δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Καλλιθέας. Σήμερα είμαι πρόεδρος της επιτροπής των δημοτικών σχολείων στο Δήμο, μια θέση που με γεμίζει με πολλή μεγάλη ικανοποίηση, αφού μαζί με όλους τους ανθρώπους του Δήμου αλλά και με τη σχολική κοινότητα, δίνουμε καθημερινές μάχες για να κάνουμε τα σχολεία καλύτερα .
Ποια θεωρείς μεγαλύτερη αγάπη την υποκριτική ή την ενασχόληση με τα κοινά ;
Δεν μπορώ να τα διαχωρίσω. Για μένα η ενασχόληση με τα κοινά μου προσφέρει χαρά και με ολοκληρώνει σαν άνθρωπο. Το ίδιο νιώθω και με την υποκριτική .
Αν στις 26 Ιανουαρίου είσαι μέλος της Βουλής, ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα ήθελες να κάνεις ;
Προφανώς η εκλογή μου δεν είναι αυτοσκοπός. Είτε εκλεγώ, είτε όχι θα συνεχίσω να προσπαθώ για τα σχολεία της Καλλιθέας , για τα σωματεία που όλο αυτό το προηγούμενο διάστημα υποστηρίζω με τη συμμετοχή μου αλλά και γενικότερα να βοηθάω όπου μπορώ. Θέλω να δυναμώσει η φωνή των συλλόγων στους οποίους μετέχω αλλά και να βελτιωθούν οι συνθήκες εκπαίδευσης γιατί θεωρώ ότι τα σχολεία πρέπει να γίνουν φυτώρια πολιτισμού, αθλητισμού , δημιουργικής απασχόλησης . Στα σχολεία μας υπάρχει μια άλλη Ελλάδα , που πρέπει να όλοι μας να την στηρίξουμε.
Πρέπει να κάνουμε τα παιδιά μας να αγαπήσουν το διάβασμα, την τέχνη, την συμμετοχή.
Γιατί με την Νέα Δημοκρατία και όχι με άλλο κόμμα;
Μου έγινε μια τιμητική πρόταση να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Περιφέρεια Αθηνών και ελπίζω να δικαιώσω όσους με στηρίζουν ή θα με στηρίξουν , είτε εκλεγώ είτε όχι .
Πιστεύω στην Ευρώπη , όχι αυτή που έχουμε γνωρίσει μέχρι στιγμής , την Ευρώπη των αριθμών αλλά στην Ευρώπη του πολιτισμού , της δημοκρατίας , της ανεκτικότητας , των ανθρωπίνων δικαιωμάτων .Το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη , απλά πρέπει να παλέψουμε και εμείς για να κάνουμε την Ευρώπη καλύτερη .
Με ποια επιχειρήματα θα κατάφερνες να κάνεις πάλι τους νέους ανθρώπους να εμπιστευτούν ξανά την πολιτική και τους πολιτικούς ;
Οι πολίτες και ειδικά οι νέοι πρέπει να είναι πιο ενεργοί όσο αφορά από την πολιτική ζωή. Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι θα αλλάξουν τα πράγματα στη χώρα μας αν εμείς απέχουμε και τα βλέπουμε όλα από απόσταση. Έχει μεγάλη σημασία να είμαστε όλοι παρόντες σε αυτά που γίνονται , έστω και αν η φωνή μας δεν ακούγεται. Κάποια στιγμή θα μας ακούσουν .
Μίλησέ μας για το «Πάτερ Ημών» . Πώς θυμάσαι την παιδική σου ηλικία παίζοντας στο σίριαλ ; Σε επηρέασε θετικά ή αρνητικά ;
Ήταν πολύ όμορφα τα χρόνια εκείνα, τα θυμάμαι με νοσταλγία και αγάπη . Για μένα οι συντελεστές της σειράς ήταν σαν μια οικογένεια και όλοι τους μου έχουν αφήσει από κάτι . Δεν ένιωθα καθόλου διαφορετική από τα άλλα παιδιά απλά ίσως είχα κάποιες παραπάνω υποχρεώσεις . Πιστεύω ότι ο αντίκτυπος του «Πάτερ Ημών» στη ζωή μου είναι θετικός γιατί μέσα από αυτή έμαθα τι σημαίνει επαγγελματισμός , αγάπη για αυτό που κάνεις , πόσο σημαντικό είναι να έχεις δίπλα σου καλούς συνεργάτες αλλά και ότι πρέπει πάντα να προσπαθείς με όλες σου τις δυνάμεις για αυτό που αγαπάς .
Σε είδαμε στην κηδεία του Κώστα Καρρά να κλαις . Είσαι ευαίσθητη ως άνθρωπος ή απλά τον αγαπούσες πολύ ;
Αναμφισβήτητα τον αγαπούσα . Πως γίνεται άλλωστε να μην αγαπάς έναν τόσο αξιόλογο και τρυφερό άνθρωπο. Για μένα ήταν ο δεύτερος πατέρας και από εκείνον πήρα πολλά μαθήματα ζωής αλλά και μοιραστήκαμε πολλές όμορφες στιγμές . Δεν παύω όμως να είμαι και ένας νέος άνθρωπος με ευαισθησίες , που αυτές θέλω και να καταθέσω στη Βουλή.

Είσαι ερωτευμένη ; Είναι στα άμεσα σχέδιά σου ο γάμος ;
Πιστεύω ότι σε μια εποχή δύσκολη όπως η σημερινή, ο κόσμος έρχεται αντιμέτωπος με τόσα προβλήματα. Αυτό που θέλει να μάθει είναι πως θα βελτιώσει τις συνθήκες ζωής άλλα και την καθημερινότητά του. Το αν είμαι ερωτευμένη είναι κάτι που δεν θα ήθελα να απαντήσω αφού δεν πιστεύω ότι ενδιαφέρει τους πολίτες .

Read More

And More