Π. Κωστόπουλος – Τ. Μπαλατσινού: Μαζί στη δουλειά και στη ζωή, στην άνοδο και στην πτώση!

Ο Πέτρος Κωστόπουλος και η Τζένη Μπαλατσινού έσμιξαν τις ζωές τους το 1996. Εκείνος ήταν ένας παντοδύναμος εκδότης και εκείνη ένα πανέμορφο μοντέλο που είχε φορέσει το στέμμα της Σταρ Ελλάς.

Ο Πέτρος ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα την Τζένη και της φόρεσε ένα άλλο στέμμα στα σκαλιά της εκκλησίας και την έκανε βασίλισσα στη ζωή του! Έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, δύο κόρες κι έναν γιο, δημιουργώντας μία ευτυχισμένη οικογένεια.

Η όμορφη Τζένη έγινε δεκάδες φορές εξώφυλλο στα περιοδικά του, ήταν καλεσμένη σε κάθε εκπομπή του και πρόσφατα συναντήθηκαν τηλεοπτικά στην εκπομπή “Dancing On Ice”. Εκείνη ως παρουσιάστρια και εκείνος ως κριτής.

Το ζευγάρι είναι αχώριστο τόσο στα επαγγελματικά όσο και στα προσωπικά τους, τόσο στις λαμπερές και ευτυχισμένες στιγμές όσο και στις δύσκολες και στενάχωρες.

“Το βλέμμα μου μπορεί να ήταν στραμμένο στο cue, η συγκέντρωσή μου στο live, αλλά η καρδιά μου ήταν πάντα στον Πέτρο. Γιατί ήξερα την προσπάθειά του να βγάλει αυτό που τόσο αγάπησε από μια ασφυκτική δίνη. Τώρα έχουμε να υποστούμε τις συνέπειες”, έγραψε η παρουσιάστρια του Dancing στο προσωπικό της blog.

Η Τζένη στηρίζει τον σύζυγό της σε όλα. Κυρίως σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνει τώρα, καθώς μόνο εκείνη τον ξέρει όσο κανένας άλλος. Μόνο εκείνη ήταν εκεί από την αρχή….

Η πορεία του Πέτρου προς την κορυφή

Ο Πέτρος Κωστόπουλος ήταν πάντα φιλόδοξος, δυναμικός και παθιασμένος με ότι αναλάμβανε. Γεννημένος στο Βόλο, ήρθε στην Αθήνα για σπουδές και στη συνέχεια έφυγε για τη Γαλλία. Αφού επέστρεψε στην Ελλάδα, τον Απρίλιο του 1987 ξεκίνησε την εκδοτική του δραστηριότητα με το περιοδικό ΚΛΙΚ, το οποίο σύντομα έγινε το μεγαλύτερο σε κυκλοφορία ελληνικό περιοδικό. Στη συνέχεια ίδρυσε τον ΚΛΙΚ FM, το μεγαλύτερο μουσικό ραδιόφωνο, τα περιοδικά MEN και DIVA.


Το πρώτο τεύχος του περιοδικού με εξώφυλλο τον πρώτο εξωπραγματικό dj στον κόσμο, τον Μαξ Χέρντρουμ

Τον Οκτώβριο του 1995 ίδρυσε την ΙΜΑΚΟ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε., λανσάροντας τα περιοδικά Nitro και DownTown και το ραδιοφωνικό σταθμό Nitro Radio. Σήμερα η εταιρεία εκδίδει τα περιοδικά Esquire, InStyle, OK!, People ( το οποίο σταμάτησε να κυκλοφορεί πρόσφατα), Nitro και DownTown.

Στην εκδοτική εταιρία ανήκουν επιπλέον τρεις ραδιοφωνικοί σταθμοί (Nitro Radio, Sfera FM και Derti FM) καθώς και μερικές από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές ιστοσελίδες (Yupi, Downtown, Stylista, Thea, Greekbooks).

Η ΙΜΑΚΟ καθιερώθηκε σε ηγετική θέση μετρώντας πολλά χρόνια επιτυχημένης και συνεχώς αναπτυσσόμενης πορείας στον χώρο των media. Ο Πέτρος είναι επί πολλά χρόνια Πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτήτων Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθηνών ενώ υπήρξε ραδιοφωνικός παραγωγός σε σταθμούς ιδιοκτησίας του.

Ήταν επίσης κριτής για δύο χρόνια στο Greek Idol. Ακόμα, παρουσιάζει την εκπομπή “Βράδυ με τον Πέτρο Κωστόπουλο”, αρχικά στον Alpha το 2010, και σήμερα στον ΑΝΤ1 ενώ ήταν μέλος της επιτροπής στην εκπομπή Dancing On Ice του ίδιου τηλεοπτικού σταθμού. Παράλληλα με όλα αυτά ο Πέτρος εκφράζει τις σκέψεις και τις ιδέες του μέσα από το προσωπικό του blog, pkool.gr. Έχει με λίγα λόγια μια πορεία που όλοι ζήλευαν!

Η παράλληλη πορεία της Τζένης

Το ίδιο και η σύζυγός του Τζένη. Ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο, κατακτώντας τον τίτλο της Σταρ Ελλάς στο Διαγωνισμό Ομορφιάς του ANT1 το 1990. Συνεργάστηκε με κορυφαίους Έλληνες και ξένους σχεδιαστές και διεθνείς οίκους μόδας. Στη συνέχεια ασχολήθηκε ενεργά με το χώρο της τηλεόρασης.

Μετά τον γάμο της με τον Πέτρο, αφοσιώθηκε στην οικογένειά της ενώ το 2000, δημιούργησε τη δική της επιχείρηση, τα καταστήματα Beautyworks, που πρωτοπορούν στον χώρο των πολυτελών και φιλοσοφημένων καλλυντικών στην Ελλάδα.

To 2009 η εταιρεία της εξαγοράστηκε, ωστόσο η Τζένη συνέχισε να ηγείται ως Senior Director. To ίδιο έτος, επέστρεψε στην τηλεόραση αποτελώντας για δύο τηλεοπτικές σεζόν μέλος της κριτικής επιτροπής του Next Top Model και φέτος μέσα από το Dancing On Ice.

Παράλληλα, τον περασμένο Μάιο αποφάσισε να μοιραστεί τις σκέψεις, τις ανησυχίες και τις ιδέες της με όλους, μέσα από το προσωπικό της blog jenny.gr

Μετά την άνοδο ήρθε η πτώση

“Ο τζίρος των περιοδικών έχει πέσει μέσα σε τέσσερα χρόνια από 70% έως 90%, ενώ στα ραδιόφωνα οι ζημιές αγγίζουν το 60%. Από το 2008 που ξεκίνησε η κρίση προσπάθησα με όλους τους τρόπους να κρατήσω την ΙΜΑΚΟ ζωντανή. Ακόμα και στους χειρότερους εφιάλτες μου δεν μπορούσα να φανταστώ ότι η εξέλιξη στην οικονομία και ειδικά στον Τύπο θα ήταν τόσο άσχημη, τόσο άγρια”, γράφει ο Πέτρος στο blog του.

Η εταιρεία που ηγήθηκε στις εκδόσεις επί 17 χρόνια ξεκίνησε να έχει καθοδική πορεία. Παρά τις προσπάθειες του ίδιου, από το 2008 μέχρι σήμερα, η IMAKO όπως την ξέραμε κατέρρευσε!

Το 2012, η εταιρεία του αντιμετώπισε τα πιο έντονα οικονομικά προβλήματα, που ήταν αποτέλεσμα λανθασμένων επιχειρηματικών κινήσεων του και άλλων προσωπικών του επιλογών. Οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις του παρέμειναν για αρκετούς μήνες απλήρωτοι.

“Στην προσπάθεια μου αυτή επένδυσα ότι είχα και δεν είχα σε κινητό ή ρευστό στην εταιρεία. Τη “γέννησα”, και ο θάνατός της σήμερα ισοδυναμεί με το θάνατο ενός παιδιού μου. Με το θάνατο του μέλλοντός μου”, υποστηρίζει ο εκδότης.

Τον Φεβρουάριο του 2012 η εταιρία Α&G PAPER, του χώρου των μέσων ενημέρωσης, ζήτησε, για πρώτη φορά, από το δικαστήριο την συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας του λόγω μεγάλων ληξιπρόθεσμων οφειλών του, προς την εν λόγω επιχείρηση της τάξεως των 1.700.000 ευρώ.

Στις 21 Φεβρουαρίου του 2012 ουσιαστικά και επίσημα χρεοκόπησε, αφού έγινε κατάσχεση στα γραφεία της ΙΜΑΚΟ. Οι εκδόσεις της σταδιακά περνάνε στα χέρια άλλων ιδιοκτητών, με πρόσφατο παράδειγμα αυτό του περιοδικού ΟΚ! που πουλήθηκε στον ANT1.

O Πέτρος Κωστόπουλος τώρα κάνει τον απολογισμό του και η Τζένη Μπαλατσινού τον στηρίζει, όχι μόνο στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα

Read More

And More