Έ. Λιβανίου στο TLIFE: Εγώ δεν επιλέγω να κάνω τις φιλανθρωπίες μου μέσα από ριάλιτι!

H δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Έμη Λιβανίου, μίλησε στο TLIFE για την τηλεόραση, την οικονομική κρίση, τα reality αλλά και για την οικογένεια!

Αυτή την περίοδο βρίσκεται…
“Είμαι στον Blue Sky κάνω το κεντρικό δελτίο ειδήσεων κάθε μέρα στις 9, είμαι στον 9,84, έχω εβδομαδιαία εκπομπή, κάθε Παρασκευή, 9 – 10 το βράδυ το ”Κερί και Λιβάνι”, τα τελευταία 2 χρόνια. Έχω συμβόλαιο με το κανάλι για όλη τη χρονιά και κάνουμε μια αξιόλογη και αξιοπρεπή προσπάθεια της οικονομικής, πολιτικής επικαιρότητας. Σχολιασμό, ειδησεογραφία και επικαιρότητα, δηλαδή είναι ένα καλό δελτίο ειδήσεων.”

Πώς βλέπει την τηλεόραση αυτή την εποχή…
“Νομίζω ότι η τηλεόραση περνάει μία πάρα πολύ μεγάλη κρίση, όπως περνάει και η Ελλάδα. Η τηλεόραση αποτυπώνει την κοινωνία. Όπως βλέπεις ότι έξω υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, όλοι συρρυκνώνουν τα μπάτζετ, έτσι και η τηλεόραση έχει γίνει φτηνή. Γι’ αυτό και έκανα μία επιλογή πριν από έναν χρόνο να πάω στον Blue Sky, που είναι ένα μικρότερο κανάλι, αλλά πίστεψέ με λειτουργεί σαν μεγαλύτερο από τα μεγάλα. Είμαστε οργανωμένοι, με πάρα πολύ ωραίες και ανθρώπινες σχέσεις, λειτουργεί εξαιρετικά επαγγελματικά και με εξαιρετικούς εργοδότες. Οι συνάδελφοι μεταξύ μας έχουμε μία πάρα πολύ καλή σχέση, οι άνθρωποι με μεγάλη εμπειρία που σχολιάζουμε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, όπως είναι ο Χρήστος Καμπούτσης, που είναι εξαιρετικός συνάδελφος με μεγάλη εμπειρία στο χώρο 20-25 ετών. Όπως είναι ο Γιώργος Ζερβός, ο οποίος ήταν διευθυντής στην εφημερίδα ”Ελεύθερος” και στην ”Ακρόπολη”, είναι εξαιρετικοί σχολιαστές, ρεπόρτερ, δημοσιογράφοι. Γενικά είμαστε ένα καλό δελτίο ειδήσεων. Κάνουμε μια αξιοπρεπή προσπάθεια.

Υπάρχει κάτι που της λείπει κάτι από παλιά;

“Έχω κάνει μια επιλογή… Μου λείπει η Ελλάδα προ κρίσης, δεν μου λείπει η τηλεόραση. Μέσα στην Ελλάδα της κρίσης, έχω κάνει μια επιλογή να μην εμφανίζομαι, να μην βγαίνω, να μην κάνω κοσμικές εμφανίσεις, όλοι έχουμε μαζευτεί. Είμαστε περισσότερο στα σπίτια μας, οπότε θα σου έλεγα ότι μου λείπει η Ελλάδα προ κρίσης και όχι η τηλεόραση πριν από την κρίση.”

Πέρυσι της έγινε πρόταση για κάποιο ριάλιτυ και αρνήθηκε

“Δεν θέλω να πω περισσότερα για το ριάλιτι. Τα βλέπω και περνάω καλά βλέποντάς τα, νομίζω ότι έχω κάποια θέση σ΄ αυτά με την έννοια, όχι ότι μου ταιριάζει ή δεν μου ταιριάζει, με την έννοια ότι έκανα μια επιλογή τα τελευταία 2 χρόνια να κάνω ειδησεογραφία. Ειδησεογραφία μπορώ αν κάνω αυτή τη στιγμή στον 9,84 και τον Blue Sky.”

Θα έμπαινε στο Dancing On Ice ή το Just the Two of Us που είναι για φιλανθρωπικό σκοπό;

“Ο καθένας κάνει για την φιλανθρωπία ό,τι νομίζει κι ό,τι μπορεί. Κι εγώ, λοιπόν, ότι μπορώ να κάνω, το κάνω λίγο διαφορετικά. Βεβαίως και στηρίζουν τη φιλανθρωπία, αλλά εγώ δεν θα πήγαινα σε κάποιο ριάλιτι μέχρι τώρα. Δεν ξέρω για αύριο, αλλά μέχρι τώρα δεν θα πήγαινα. Να με δεις εμένα να χορεύω στον πάγο… Θα γελάσει ο κόσμος! Θα σπάσω κανένα πόδι, είναι σίγουρο.

Όνειρό μου μεγάλο ήταν η δικηγορία. Από εκεί κι έπειτα ήταν πολύ σημαντικό ότι συμμετείχα στην πρωινή εκπομπή του MEGA το 1998 με τον Πολυχρονίου, οπότε κι έγινε εκεί μια μεγάλη στροφή. Άφησα το μικρό και ταπεινό μου δικηγορικό γραφείο για να κάνω ειδησεογραφία, παρουσίαση και μετά σπούδασα και δημοσιογραφία – κάτι που δεν το είχα σκεφτεί μέχρι τότε. Αυτό θα έλεγα ότι ήταν σταθμός. Από κει και πέρα, το Star και o Τέρενς Κουίκ μου έδωσαν μια μεγάλη ευκαιρία κι έτσι έγινα πιο γνωστή στον κόσμο. Από κει κι έπειτα οι ειδήσεις, είναι αυτό που με κρατάει, έχουν πορεία. Δεν είναι κάτι που κρατάει 3 μήνες και τελείωσε.”

Oι σχέσεις με τον Τέρενς Κουίκ;

“Έχουμε βρεθεί κάποιες φορές κι έχουμε μιλήσει.”

Έχει αρνηθεί προτάσεις;

“Δεν υπάρχουν πιο λίγα και πιο πολλά. Μου είχε γίνει η πρόταση για το ριάλιτι, μου είχαν πει να συμμετέχω σε κάποιες μεσημεριανές εκπομπές. Αυτό που λένε ”μου γίνονται προτάσεις…”, μα τι λέτε ρε παιδιά; Σήμερα δεν υπάρχει αυτό, σου γίνονται προτάσεις και λες όχι. Έχουμε φτάσει σ’ ένα σημείο που το να σου γίνει πρόταση θεωρείται δεδομένο το ναι. Το μοναδικό που μπορώ να σου πω ότι διαφοροποιήθηκε σε εμένα ήταν ότι ήθελα να κάνω περισσότερο ενημέρωση. Την ευκαιρία λοιπόν, της ενημέρωσης και της μεγαλύτερης στροφής σ’ αυτή -γιατί κακά τα ψέματα, ενημέρωση κάναμε και στο Star, όσο τουλάχιστον ήμουν εγώ, από κει κι έπειτα μπήκε και το Lifestyle μέσα- αλλά τη μεγαλύτερη στροφή στην ενημέρωση μου την έδωσε ο 9,84 κα μετά από αυτό ήρθε το Blue Sky. Απλά τα πράγματα. Δεν νομίζω ότι έχουμε την πολυτέλεια στην Ελλάδα της κρίσης να τα κάνουμε πιο σύνθετα, πιο πολύπλοκα. Είναι απλά.

Σήμερα με πήρε τηλέφωνο συνάδελφος 42 ετών, δεν θέλω να πω από ποιο κανάλι, που απελύθει. Και μου έλεγε ”Έμη, πού θα βρω δουλειά;”. Είναι τρομερές οι καταστάσεις. Δουλεύουν οι συνάδελφοι και με 500 ευρώ και με 300, πού να βγει ο μήνας; Είμαι μητέρα, έχω δύο παιδιά και γι’αυτό σέβομαι τις δουλειές μου. Είμαι πολύ ευχαριστημένη από αυτές. Για πολλά χρόνια είχα και συνεργασία με το “Παναθηναϊκό Τριφύλλι”. Το περιοδικό έκλεισε τον Ιούνιο και δεν θέλω να σκέφτομαι πόσοι συνάδελφοι έχουν μείνει άνεργοι. Είναι πολύ δύσκολος ο χώρος… “

Εϊδος εκπομπής που δεν θα έκανε ποτέ;

“Αυτά νομίζω είναι πολυτέλειες του παρελθόντος. Αυτά ανήκουν σε σταρ, σε μεγαλοπαρουσιαστές που έχουν συμβόλαια του παρελθόντος. Εγώ δεν υπήρξα ούτε μεγαλοπαρουσιάστρια μεγαλοσυμβολαίου οπότε ποτέ μη λές ποτέ! Κάνω μια αξιοπρεπή προσπάθεια να κάνω ενημέρωση, οπότε είναι τιμή μου που έχω το κεντρικό δελτίο ειδήσεων και το παρουσιάζω με τη βοήθεια των συναδέλφων. Ας βγούμε από την κρίση και βλέπουμε… Τις πολυτέλειες τύπου – εγώ δεν θα έκανα ποτέ τίποτα- τις ακούω λίγο βερεσέ! “

Τι ξεχωρίζει και της αρέσει στην τηλεόραση;

“Η στροφή που κάνει η Τατιάνα φέτος στο πιο κοινωνικό μου αρέσει. Μπράβο της που κάνει αλλαγές! Αυτό το στυλ εκπομπής που κάνει που προϋπήρχε στην Αμερική, το έβλεπα τα καλοκαίρια και το αγαπούσα πάρα πολύ! Το κάνει πάρα πολύ ωραία!

Περιμένω να δω και την Ελένη Μενεγάκη τη μεσημεριανή ζώνη. Νομίζω ότι θα τα πάει μια χαρά! Μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας… Δεν υπάρχουν πια και τόσες πολλές εκπομπές,ο κόσμος διψάει να δει κι ένα καινούριο πρόγραμμα. Δίχως να’χω κάτι με τις επαναλήψεις, αλλά κοντέυουμε κάποια σίριαλ όπως για παράδειγμα το Καφέ της Χαράς, να τα μάθουμε απ’έξω πια! Για πόσα χρόνια θα το βλέπουμε πια; Ας μπει και κάτι καινούριο, πιο ζωντανό! Και μακάρι να γίνουν και καινούρια σίριαλ!”

Συνδυασμός οικογένειας και καριέρας

“Είναι πολύ δύσκολο! Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή με πετυχαίνεις να έχω βάλει τα παιδιά να διαβάζουν κι εγώ ετοιμάζομαι να φύγω για το δελτίο! Να συγχρονιζόμαστε, να τα πάρω από το σχολικό… Είναι δύσκολο αλλά κι όλα γίνονται! Εντάξει δεν είμαι και η μόνη μητέρα που εργάζομαι…”

Θα έκανε ένα τρίτο παιδάκι;

“Αυτό είναι ένα όνειρο του παρελθόντος! Σε αυτές τις εποχές που ζούμε είναι πολύ δύσκολο δυστυχώς, δεν νομίζω ότι γίνεται!”

Read More

And More