Α. Λογοθέτης στο TLIFE: “Ο κόσμος βλέπει το Νησί γιατί έχει ανάγκη να συγκινηθεί!”

Μετά το τέλος των γυρισμάτων της επιτυχημένης σειράς του Mega “Το Νησί” ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, γνωστός ως ο τηλεοπτικός γιατρός Κυρίτσης μιλά στο TLIFE για το ρόλο του, την επιτυχία της σειράς και το ατύχημα που είχε πριν λίγο καιρό με τη μηχανή του..

Ηθοποιός χαμηλών τόνων που δεν αναλλώνεται σε φωτογραφήσεις και τηλεοπτικές συνεντεύξεις, δείχνει με κάθε ρόλο του το ταλέντο και το μεράκι που βάζει στη δουλειά του. Αν και είχε μείνει 2 χρόνια στην Αγγλία για σπουδές και δουλειά, δηλώνει πως του αρέσει το ελληνικό παρεΐστικο σινεμά και αποκαλύπτει πως είναι λάτρης της Κρήτης και γι’αυτό αποφάσισε τον τελευταίο χρόνο να μείνει μόνιμα εκεί.
Ο γνωστός ηθοποιός αποκαλύπτει τις κρυφές πτυχές του ήρωα που υποδύεται στο “Νησί” και δηλώνει πως η επιτυχία της σειράς οφείλεται στο ότι “ο κόσμος είχε ανάγκη να συγκινηθεί”. Ενώ, παράλληλα, μιλά για τη συμμετοχή του στην ελληνοαμερικάνικη ταινία του Νίκου Τζίμα “Το πέταγμα του κύκνου”, που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Ο ρόλος του στο “Νησί”
Μιλώντα για το “Νησί” και το ρόλο του γιατρού Κυρίτση, ο Αλέξανδρος Λογοθέτης αναφέρει πως πρόκειται για έναν πολύ ενδιαφέροντα ρόλο που δεν έχει σχέση με όσα έχει παίξει μέχρι στιγμής. “Θα μπορούσα να μιλώ για ώρες για τον γιατρό Κυρίτση. Είναι ένας άνθρωπος μοναχικός, συγκεντρωμένος στη δουλειά και το στόχο του. Διακρίνεται από μια μανία να βρει το φάρμακο για την ασθένεια, μέχρι που γνωρίζει την Μαρία και μπαίνουν νέα πράγματα στη ζωή του”, λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως θα υπάρξουν πολλές εξελίξεις από εδώ και στο εξής στη σειρά.
Για τα γυρίσματα στην Κρήτη, ο ταλαντούχος ηθοποιός αποκαλύπτει πως το κλίμα ήταν πολύ καλό και η εμπειρία του από αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό που δύσκολα μπορεί να ξεχάσει κάποιος. “Στα γυρίσματα υπήρχαν καλές και κακές στιγμές, εύκολες και δύσκολες. Εγώ είχα κάποια προβλήματα, καθώς έπαθα ένα ατύχημα με την μηχανή τον Απρίλιο, που παραλίγο να μου στοιχίσει τη ζωή, αλλά τελικά όλα πήγαν καλά”, εξομολογείται.
Όσον αφορά την επιτυχία που έχει σημειώσει η σειρά, ο ίδιος αναφέρει πως δεν εκπλήσσεται καθώς πρόκειται για ό,τι καλύτερο έχει γίνει στην ιδιωτική τηλεόραση τα τελευταία χρόνια.

“Ο κόσμος βλέπει το “Νησί” για να συγκινηθεί. Δεν μου κάνει εντύπωση η επιτυχία της σειράς. Ο κόσμος δεν θέλει να χαζογελάει μόνο με ανούσια πράγματα. Θέλει να δει ένα δυνατό σενάριο και να κλάψει, να συμπάσχει, να γελάσει, να συγκινηθεί”, λέει και προσθέτει πως νιώθει πολύ ικανοποιημένος, όταν ακόμη και οι πιο “σκληροτράχηλοι” κριτικοί έχουν να πουν ένα καλό λόγο.

Παράλληλα, ο ίδιος είναι πολύ δεμένος με τον τόπο και του αρέσει πολύ η Κρήτη. “Είμαι μισός Κρητικός και ήθελα να μείνω στην Κρήτη για ένα χρόνο, κάτι που έγινε παράλληλα με τα γυρίσματα. Ήρθα για να μείνω και βλέπω ότι ο χρόνος περνά πολύ γρήγορα εδώ”, υπογραμμίζει.
Τι λέει όμως για τη συμμετοχή του στην ταινία το “Πέταγμα του κύκνου”;
“Στην ταινία υποδύομαι τον φίλο του πρωταγωνιστή (Αλέξη) που προσπαθεί να τον βοηθήσει να γλυτώσει από τα προβλήματα που έχει. Ο ήρωας που ενσαρκώνω είνα ένα δειλός άνθρωπος, χωρίς πολιτική διάσταση και ευαισθησία, που προσπαθεί ανεπιτυχώς να αποτρέψει το φίλο του από το να κάνει κάποια πράγματα”, αναφέρει και προσθέτει πως είναι πολύ χαρούμενος για τη συμμετοχή του στη σειρά, καθώς πρόκειται για μια μεγάλη παραγωγή, όσον αφορά τα ελληνικά δεδομένα και γιατί συνεργάστηκε με κάποιους ηθοποιούς του εξωτερικού που διακρίνονται για τον επαγγελματισμό τους.
Τι θα έλεγε, όμως, στην προοπτική να φύγει για καριέρα στο εξωτερικό;
“Στα 28 μου χρόνια, όταν ήμουν στα πάνω μου, έφυγα για την Αγγλία, όπου σπούδασα και δούλεψα για 2 χρόνια και είδα πως είναι. Τώρα δεν ξέρω αν θα έφευγα. Θα το σκεφτόμουν αν υπήρχε κάποια ολοκληρωμένη πρόταση. Την Αθήνα θα την άφηνα για να φύγω στο εξωτερικό και να κάνω καριέρα, κάτω από τις συνθήκες που εγώ θα επιθυμούσα. Την Κρήτη δεν θέλω να αφήσω με τίποτα, γιατί έχω δεθεί πολύ με τον τόπο”, σημειώνει.
Προς το παρόν ο γνωστός ηθοποιός θέλει να δοκιμάσει την τύχη του στην Κρήτη και θεωρεί πως μπορεί να φτιάξει κάτι όμορφο μένοντας στο νησί και έχοντας κάνει κάποια πρώτα βήματα στο χώρο της παραγωγής. Παράλληλα, πιστεύει πως μπορεί να γίνουν κι άλλες καλές παραγωγές σαν το “Νησί”, χωρίς να παίζουν ρόλο τα χρήματα που θα διαθέσει κάποιος. Όπως πολύ εύστοχα αναφέρει και ο ίδιος: “Η ελπίδα είναι ο τρόπος της φύσης που μας επιτρέπει να επιβιώνουμε για να ανακαλύπτουμε τη φύση”.

Read More

And More