Πέθανε ο θρυλικός ντράμερ των Lynyrd Skynyrd

O Robert -Bob- Burns πέθανε σε τροχαίο δυστύχημα το βράδυ της Παρασκευής στο Κάρτερσβιλ της Τζόρτζια, στις ΗΠΑ. Ο θρυλικός ντράμερ, που ήταν ένα από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος Lynyrd Skynyrd, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών.

Xτύπησε με το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου του σε ένα γραμματοκιβώτιο κι ένα δέντρο, κάνοντας δεξιά στροφή. Ο διάσημος μουσικός, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, βρισκόταν μόνος του στο αυτοκίνητο, ενώ δε φορούσε ζώνη τη στιγμή της πρόσκρουσης. Οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν τα αίτια του δυστυχήματος.

«Σήμερα δεν ξέρω τι να πω, αλλά θυμάμαι τον Bob σαν ένα αστείο τύπο. Η καρδιά μου είναι στην οικογένειά του, είναι μία δύσκολη στιγμή. Ήταν σπουδαίος ντράμερ», ανέφερε στην επίσημη σελίδα του συγκροτήματος ο Gary Rossington, που είναι επίσης από τα ιδρυτικά μέλη.

Ο Burns συμμετείχε στους δύο πρώτους δίσκους των Lynyrd Skynyrd το 1973 και το 1974, προτού η μπάντα πάρει το συγκεκριμένο όνομα με το οποίο καθιερώθηκε.


Ο θρυλικός ντράμερ είναι ο τρίτος από δεξιά

Έφυγε από το συγκρότημα το 1975, πριν το τρίτο του άλμπουμ με τίτλο «Nuthin Fancy», καθώς είχε εξαντληθεί από τις περιοδείες.

Τραγική σύμπτωση για τους Lynyrd Skynyrd είναι ότι το 1977, τρία μέλη του σκοτώθηκαν σε αεροπορικό δυστύχημα, γεγονός που οδήγησε στη διάλυσή τους. Τα υπόλοιπα μέλη βέβαια απενενώθηκαν ένα χρόνο αργότερα και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να ηχογραφούν και να κάνουν περιοδείες.

Επιμέλεια κειμένου: Άρτεμις Θύμιου

Read More

And More