Πώς θα ήταν σήμερα η μικρή Madeleine McCann; – Oι τελευταίες εξελίξεις

Η Madeleine McCann βρίσκεται στην ηλικία των εννιά χρονών και η αστυνομία κυκλοφόρησε μια φωτογραφία της, για το πώς θα ήταν σήμερα, αφού οι ντετέκτιβ θεωρούν ότι είναι ζωντανή.

Με αφορμή την πέμπτη επέτειο της εξαφάνισης του κοριτσιού από ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο της Πορτογαλίας κυκλοφόρησε η φωτογραφία. Την υπόθεση ερευνούν 28 αξιωματικοί της αστυνομίας.

Ακόμη υπάρχουν ελπίδες για τη μικρή Maddie… Στη δεξιά φωτογραφία απεικονίζεται το κορίτσι με την πιθανή σημερινή της εμφάνιση.

Madeleine McCann
Madeleine McCann as she looked aged four (left), and how Scotland Yard envision her now at the age of nine
Η νέα φωτογραφία δημιουργήθηκε με τη βοήθεια της οικογένειάς της, ενόψει της πέμπτης επετείου που είναι στις 3 Μαΐου.

Το Εθνικό Κέντρο για τα εξαφανισμένα και κακοποιημένα παιδιά κυκλοφόρησε αυτές τις φωτογραφίες για το πώς μπορεί να μοιάζει η Madeleine McCann στα έξι και στα εννιά της χρόνια.

Missing Madeleine McCann with features projected to predict how she might look aged six and nine
Missing Madeleine McCann with features projected to predict how she might look aged six and nine

Όσο για τις τελευταίες εξελίξεις

Οι πορτογαλικές αρχές δεν έχουν προς το παρόν συγκεντρώσει κανένα νέο στοιχείο που να επιτρέπει να ανοίξει και πάλι η έρευνα για την εξαφάνιση της Madeleine McCann, της μικρής Βρετανίδας που εξαφανίσθηκε το 2007 στη νότια Πορτογαλία, δήλωσε ένας υπεύθυνος της δικαστικής αστυνομίας.

“Δεν υπάρχουν προς το παρόν νέα στοιχεία που να επιτρέπουν να ανοίξει ξανά η έρευνα” για την εξαφάνιση της μικρής Maddie, δήλωσε ο Πέντρο ντο Κάρμο, υποδιευθυντής της δικαστικής αστυνομίας.

Η ομάδα Πορτογάλων ερευνητών συνεχίζει “να επανεξετάζει τα στοιχεία της έρευνας” σε συνεργασία με βρετανούς αστυνομικούς, πρόσθεσε διευκρινίζοντας ότι το γεγονός ότι επανεξετάζεται μια υπόθεση που έχει μπει στο αρχείο είναι μια συνηθισμένη πρακτική.

“Δεν έχουμε δεχθεί κανένα επίσημο αίτημα για να ανοίξει ξανά η έρευνα”, δήλωσε εξάλλου ο Πορτογάλος αξιωματούχος.

Οι γονείς της, πέντε χρόνια μετά την εξαφάνισή της, ακόμη ελπίζουν.

Plea: The official investigation was shelved in July 2008, but Scotland Yard's review of the case was launched last year when David Cameron responded to a request from Madeleine's parents, Kate and Gerry McCann (pictured)

Read More

And More