Mad Video Music Awards: Οι καλύτερες στιγμές από το 2004 μέχρι σήμερα

Λίγα μόνο 24ωρα έμειναν για τον πιο δημοφιλή και διαχρονικό ελληνικός μουσικό θεσμό της χώρας μας, τα Mad Video Music Awards. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν τραγουδήσει, έχουν βραβευθεί ή έχουν αναλάβει τον ρόλο του απονεμητή τα μεγαλύτερα ονόματα της εγχώριας αλλά και της διεθνούς showbiz. Οι βραδιές τους έχουν απόλυτο πρωταγωνιστή τη μουσική και όλα αυτά τα χρόνια αποτελούν σημείο αναφοράς όλων των καλλιτεχνών.

Δες όλους τους καλλιτέχνες των live

Δες ολες τις υποψηφιότητες

Δες όσα έγιναν στο kick off party

Τα πρώτα Mad Video Music Awards πραγματοποιήθηκαν 26 Ιουνίου 2004 στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη. Την βραδιά άνοιξαν οι One και οι Hi 5 με ένα τραγούδι ενώ λίγα λεπτά αργότερα καλωσόρισε το κοινό ο Θέμης Γεωργαντάς που έκτοτε έχει αναλάβει σε όλες τις επόμενες διοργανώσεις τον ρόλο του οικοδεσπότη. Ακριβώς όπως θα είναι και φέτος στην 11η κατά σειρά απονομή!

Λίγο πριν την μεγάλη βραδιά όμως ας θυμηθούμε τις καλύτερες στιγμές των βραβείων -και όχι μόνο- μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια…

Το 2004 λοιπόν ο Σάκης Ρουβάς συνεργαζόταν ακόμα με τον Ηλία Ψινάκη. Στην παρουσίαση των βραβείων ήταν και η Σταματίνα Τσιμτσιλή ως κορίτσι του Mad ενώ η Τάμτα είναι πρωτοεμφανιζόμενη. Όλη η βραδιά έχει αναφορές στην εθνική Ελλάδος που συμμετείχε στο Euro αλλά και στην συμμετοχή του Σάκη στη Eurovision με το «Shake it» το οποίο ερμήνευσε και on stage.

Φυσικά, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε και το φιλί στο στόμα ανάμεσα στην Καίτη Γαρμπή και την Άννα Βϊσση όταν η δεύτερη παρέλαβε βραβείο από την πρώτη. Τέλος, ο Ηλίας Ψινάκης δίνει στο Σάκη το βραβείο “για την πιο sexy εμφάνιση σε video clip” και λέει το αμίμητο “είναι σαν να παίρνεις βραβείο απο την Φιλιππινέζα σου”.


Φαντασμαγορικό ήταν και το φινάλε της βραδιάς με την Άννα Βίσση να τραγουδά “Είσαι” περιτριγυρισμένη από μοντέλα.

Την επόμενη χρονιά, το 2005, ξεκινάει το show με το Number One και την Έλενα Παπαρίζου που κατάφερε να φέρει την πρωτιά για την χώρα μας στη Eurovision. Η διοργάνωση είναι ξανά στο Θέατρο Βράχων και από τις καλύτερες στιγμές είναι η απονομή βραβείου από τον Αντώνη Ρέμο μέσω βίντεο από το στρατόπεδο της Τρίπολης όπου υπηρετούσε. Το βραβείο παρέλαβε η Δέσποινα Βανδή ενώ ανάμεσα στους θεατές ήταν και η τότε κολλητή της φίλη Ελένη Μενεγάκη.

Από τα live που ξεχώρισαν εκείνη τη χρονιά ήταν και αυτό της Καίτης Γαρμπή όπου σηματοδοτούσε την δυναμική της επιστροφή με ένα άλμπουμ που φέρει την υπογραφή του Χρήστου Δάντη. Στη σκηνή εμφανίστηκαν χορευτές πάνω σε ψηλοτάκουνα!

Στη σκιά των βράχων πραγματοποιούνται και τα βραβεία του 2006. Από τα hightlights της βραδιάς ήταν η εμφάνιση της Τάμτα επί σκηνής με τον Mihai Traistariu και το τραγούδι Τρομερό Tornero αλλά και αυτή της Μπέττυς και της Ματθίλδης Μαγγίρας που έκαναν ένα ξεκαρδιστικό σκετσάκι ως απονεμήτριες του βραβείου “σύχγρονο λαϊκό”

Κι επειδή σε αυτά τα βραβεία όλα γίνονται, είδαμε το κλασικό συναντά το σύγχρονο σε ένα από τα lice act. H Μισιρλού του Μίκη Θεοδωράκη, στη διασκευή των Black Eyed Peas, τραγουδισμένη από την μοναδική Ελένη Τσαλιγοπούλου και τους Stereo Mike στο hip hop μέρος του τραγουδιού ξεσήκωσαν το θέατρο.

Ένα χρόνο μετά, τα βραβεία μετονομάστηκαν για λίγο -για όσο κράτησε η βραδιά- σε “Χατζηγιάννεια 2007“. Έτσι τα αποκάλεσε ο παρουσιαστής της βραδιάς Θέμης Γεωργαντάς αφού ο τραγουδιστής ανέβαινε συνεχώς για να παραλαμβάνει βραβεία. Ανέβηκε όμως στο stage και για να τραγουδήσει μαζί με τους Reamon. Όσοι βρέθηκαν σε εκείνη τη βραδιά είχαν επίσηςτην ευκαιρία να απολαύσουν και τους Sunrise Avenue να τραγουδούν την μεγάλη επιτυχία τους “Fairytale gone bad”.

2008 και η Έλενα Παπαρίζου συνεχίζει να είναι πρωταγωνίστρια στα βραβεία. Αυτή τη χρονιά ήταν που το τραγούδι των Stavento “Μέσα σου” ξαναγαπήθηκε λόγω της διασκευής που έκαναν με την τραγουδίστρια για τα Mad Video Music Awards. Και η φιλία ανάμεσα στην Έλενα και τον Μιχάλη Κουινέλη ξεκίνησε.
Οι Onirama ανοίγουν την βραδιά των Mad Video Music Awards το 2009. Στην 6η συνεχή χρονιά των βραβείων, ο μουσικός θεσμός έχει καθιερωθεί και δεν λείπει σχεδόν κανείς από το την απονομή. Ανάμεσα στους απονεμητές συναντάμε την καινολυρια τότε τηελεοπτικά Ευγενία Μανωλίδου, την πανέμορφη Δούκισσα Νομικού, η Σίσσυ Χρηστίδου που έδωσε στον σύζυγό της και τους Onirama το βραβείο για το καλύτερο συγκρότημα καθώς και ο Michael Bolton.

Από τα καλύτερρα στιγμιότυπα ήταν η ερμηνεία του Dan Wilson, των Mando Diao στο Dance with somebody και η εκρηκτική εμφάνιση της Δέσποινας Βανδή με ένα μίνι αστραφτερό φόρεμα και το καινούργιο της τραγούδι “Γιατί υπάρχει ζωή”. Το ίδιο βράδυ μάλιστα τραγούδησε στα βραβεία και η Άννα Βίσση την επιτυχία της “Αλήτισσα ψυχή” και πρόκειται για την πρώτη δημόσια συνάντηση των δύο “αιώνιων εχθρών”

To 2010 τα βραβεία μετακομίζουν στο Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Dο, στο Φάληρο. Από τις εμφανίσεις που ξεσήκωσαν τους θεατές ήταν αυτή της εκρηκτικής Ελένης Φουρέιρα μαζί με τον Dan Balan στο ανεβαστικό Chica Bomb. Ένα τραγούδι που έγινε σύνθημα ενός ολόκληρου καλοκαιριού! “Τα λέμε”!

Από τις στιγμές που θα μείνουν αξέχαστες όμως ήταν και η βράβευση του Μιχάλη Χατζηγιάννη ως καλλιτέχνης της χρονίας από την Ζέτα Μακρυπούλια. Τότε δεν ήταν ζευγάρι αλλα φαίνεται πως η εντυπωσιακή εμφάνιση της παρουσιάστριας με το κόκκινο στράπλες φόρεμα ήταν αυτό που του έκανε το κλικ.

Λίγα χρόνια αργότερα ο τραγουδιστής εξομολογείται: “Όταν μου παρέδωσε πέρυσι το βραβείο στα Mad Awards, όσο πλησίαζα στη σκηνή, την κοίταζα στα μάτια, και τότε κατάλαβα πως είμαι ερωτευμένος μαζί της.”

Δες ποιοί star περπάτησαν στο κόκκινο χαλί των βραβείων MAD 2010!

Στα highlights του 2011 είναι και το σκετσάκι της Μαίρης Συνατσάκη που εμφανίστηκε φορώντας… μπαλόνια! Σε κάθε ερώτηση που της έκανε ο Θέμης Γεωργαντάς έσπαγε και ένα μπαλόνι… Η Μαίρη άλλωστε ήταν η συμπαρουσιάστριά του!

Ξεχωρίζουμε όμως και την εμφάνιση των Onirama με ένα κομμάτι που από εκείνη τη χρονιά και έπειτα έχουν ενσωματώσει σε πολλά από τα live τους.

Και φυσικά, τις εντυπώσεις έκλεψε ο Σάκης Ρουβάς που εμφανίστηκε στη σκηνή από τον ουρανό στην κυριολεξία. Ο κορυφαίος Έλληνας σταρ, σε στυλ “Επικίνδυνες αποστολές”, δεμένος με ένα σχοινί, προσγειώθηκε στη σκηνή των βραβείων με τα δυο χέρια καλυμμένα από τατουάζ και έκανε τον γνωστό χαμό!

Όλα όσα έγιναν στα βραβεία του Mad 2011! Δες φωτογραφίες και βίντεο!

Το 2012 έχουν και πάλι το τιμόνι της παρουσίασης ο Θέμης Γεωργαντάς με την Μάιρη Συνατσάκη ενώ πρώτη στη σκηνή ανέβηκε η Demy, με ένα κάτασπρο φόρεμα, το οποίο έκλεψε τις εντυπώσεις και ερμήνευσε ένα rexim με τους The Fade.

Από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς όταν ο Σάκης Ρουβάς κέρδισε το βραβείο της χρονιάς και έστειλε ένα ιδιαίτερο μήνυμα κατά τον ευχαριστήριο λόγο του. “Μην το βάζετε ποτέ κάτω. Όλα τα όνειρα σας να προσπαθείτε να γίνουν πραγματικότητα. Εγώ όλ΄αυτά τα χρόνια, δεν το έβαλα ποτέ κάτω, και αυτό είναι το αποτέλεσμα”, είπε.

Ξεχωριστή στιγμή είναι και η απονομή του βραβείου για το video clip της χρονιάς το οποίο παρέλαβε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης από την Τατιάνα Στεφανίδου και τον Νίκο Ευαγγελάτο. Η Τατιάνα στηρίζει και τιμά σχεδόν κάθε χρόνο την διοργάνωση ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που δίνει βραβείο. Ήταν ωστόσο η πρώτη φορά που έδωσε μαζί με τον σύζυγό της και για μας στο TLIFE δεν θα μπορούσε να μην είναι highlight.

Παρόλα αυτά η συγκεκριμένη βράβευση έχει και παρασκήνιο! Ο γνωστός τραγουδιστής αρχικά είχε προγραμματιστεί να ερμηνεύσει το νέο του single “Τρεις Ζωές”. Ωστόσο, ο τραγουδιστής το προηγούμενο βράδυ είχε ακυρώσει την πρόβα τζενεράλε του. Τελικά δεν τραγούδησε αλλά έδωσε το παρών για να παραλάβει το βραβείο για το τραγούδι “Θάρρος ή Αλήθεια”.

To φωτογραφικό album των Mad Video Music Awards 2012! Δες τους πρωταγωνιστές της βραδιάς

To 2013 τα βραβεία γιόρτασαν τα 10 χρόνια με ένα μουσικό υπερθέαμα και το σύνθημα “Thank you for the Music!”. Παρουσιαστής ο Θέμης Γεωργαντάς, που γίνεται χρόνο με το χρόνο όλο και καλύτερος σαν τα καλά κρασιά, ενώ από το stage πέρασαν όλοι οι αγαπημένοι σου star.

Μια από τις μεγάλες εκπλήξεις της βραδιάς, η Καίτη Γαρμπή να τραγουδάει την ‘Ιεροσυλία’ μαζί με το Νικηφόρο και τους REC. Τα συγκροτήματα ONIRAMA και Stavento βρέθηκαν για πρώτη φορά μαζί στη σκηνή με το ‘Γοριλάκι’ και τον Λάκη Παπαδόπουλο σε ένα ιδιαίτερο guest ρόλο.

Οι Playmen και η Hadley παρουσίασαν το ‘Addicted’ και το νέο τους single ‘Gypsy Heart’, με την Ντορέττα Παπαδημητρίου και την Μαίρη Συνατσάκη σε ένα ξεχωριστό χορευτικό performance επί σκηνής.

Οι celebrities που περπάτησαν στο κόκκινο χαλί των Mad VMA 2013! Φωτογραφίες

Στη σκηνή των φετινών Mad VMA 2013! Φωτογραφίες από τα highlights της βραδιάς

Την ίδια χρονιά, ο Σάκης Ρουβάς Ο Σάκης Ρουβάς ερμήνευσε για πρώτη φορά live το νέο του τραγούδι με τίτλο “Μια Χαρά να Περνάς” που έγινε το σύθημα του δικούς καλοκαιριού εδώ στο TLIFE.

Φέτος, για πρώτη φορά, το ραντεβού δίνεται στο Σ.Ε.Φ. και ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρόβες και να ανακοινώνονται τα ντουέτα των live act. Δες ένα από αυτά εδώ! Το TLIFE σου μεταφέρει όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα βραβεία ενώ την βραδιά τις απονομής θα είναι εκεί για να σου εξασφαλίσει πλούσιο φωτογραφικό υλικό και ρεπορτάζ!

Read More

And More