Η απάντηση του Σωκράτη Μάλαμα για το επεισόδιο στη συναυλία του στην Πετρούπολη

Η συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στο Θέατρο Πέτρας το περασμένο Σάββατο έγινε το θέμα των ημερών. Ο λόγος αυτή τη φορά δεν ήταν η μοναδική ερμηνεία του καλλιτέχνη επάνω στη σκηνή ούτε το πλήθος κόσμου που τον αποθέωσε.

Το γύρο του διαδικτύου έκανε η άρνηση του τραγουδιστή να δώσει το λόγο σε Ένωση Γονέων της περιοχής οι οποίοι είχαν πάει προετοιμασμένοι να μιλήσουν στο κοινό κουβαλώντας πανό διαμαρτυρίας στο οποίο αναγραφόταν: “Η παιδεία δεν βολεύεται με λιγότερο ουρανό. Κανείς δεν περισσεύει”.

Η υπεύθυνη παραγωγής της συναυλίας αρνήθηκε να αναρτηθεί το πανό την ώρα της συναυλίας με το επιχείρημα ότι όσοι βρίσκονταν εκεί είχαν πληρώσει αντίτιμο για να παρακολουθήσουν μια συναυλία και όχι μια εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Ακολούθησε διαδικτυακός “πόλεμος” με σχόλια και γνώμες και τους θαυμαστές του Σωκράτη Μάλαμα να έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα. Ο ίδιος δίνει σήμερα την δική του απάντηση.

“Στην Ελλάδα του Μνημονίου σύσσωμος ο ελληνικός λαός αδικείται. Θέση μου είναι πως πάντα πρέπει να δίνεται βήμα στους αδικημένους να εκφράσουν τα αιτήματα τους. Αυτό όμως, προΰποθέτει συνεννόηση και συνεργασία. Αλίμονο αν τη βία που ασκεί το κράτος εναντίον των πολιτών, την στρέψουμε ο ένας εναντίον του άλλου.
Η σκηνή δεν είναι δική μου. Ανήκει στους 7.000 που πλήρωσαν εισιτήριο σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς για ν’ ακούσουν τα τραγούδια μου. Εγώ δεν νομιμοποιούμαι, την σκηνή που αυτοί μου παραχώρησαν, να την εκχωρήσω σε άλλους, χωρίς τουλάχιστον προηγουμένως να έχω συνεννοηθεί μαζί τους.
Οι ευχές μου μαζί σας πιο δυνατές από κάθε άλλη φορά.
Σωκράτης Μάλαμας”

Read More

And More