Μαρία Μπεκατώρου: Η συμβουλή που της έδωσε ο μπαμπάς της πριν πεθάνει και την ακολουθεί πιστά!

H Μαρία Μπεκατώρου είναι αναμφισβήτητα στην πιο δημιουργική φάση της ζωής της. Δεν έχει αλλάξει από την πρώτη στιγμή που την γνωρίσαμε αλλά παρόλα αυτά η παρουσιάστρια των “Καρντάσιανς” στον ΑΝΤ1 έχει καταφέρει να εξελιχθεί. Κι αυτό το διαπιστώνουμε διαβάζοντας όσα λέει στο κυπριακό περιοδικό Down Town και τον Αλέξανδρο Πρίφτη. Ανάμεσα σε άλλα, μιλάει για την τελευταία συμβουλή που της έδωσε ο μπαμπάς της λίγο πριν πεθάνει και την ακολουθεί πιστά.

Ήσουν πάντα τόσο αισιόδοξη και θετική, όπως σε βλέπουμε εμείς στην τηλεόραση και, γενικότερα, στις δημόσιες εμφανίσεις σου;
Ναι, πάντα είμαι έτσι. Κοίτα Αλέξανδρε, όλο αυτό ξεκινάει από το σπίτι και την οικογένειά μου. Μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον με πολλή χαρά, πολύ γέλιο, πολύ κέφι και χαμόγελο. Από μικρό παιδί θυμάμαι τα κυριακάτικα γλέντια που κάναμε ή τα μεγάλα τραπεζώματα, όταν η μαμά και η γιαγιά μου μαγείρευαν όλη μέρα τοπικά φαγητά και μετά μαζευόμασταν όλη η οικογένεια απολαμβάνοντας το φαγητό. Κάπου εκεί ξεκινούσε το κέφι, χορός, τραγούδια κλπ. Λες να «φταίει» η Κεφαλλονίτικη καταγωγή μας; Δεν ξέρω, αλλά έτσι μεγάλωσα. Και νομίζω ότι εξ’ αιτίας αυτού είμαι πάντα τόσο χαρούμενη και αισιόδοξη. Δηλαδή αισθάνομαι ότι η χαρά είναι στο dna μου!

Επειδή όμως είσαι πολύ ευαίσθητος άνθρωπος, άρα και ευάλωτη στις αρνητικές καταστάσεις, δεν επηρεάζεσαι εύκολα από αυτές;
Όχι πια. Αν καμιά φορά είμαι κουρασμένη και αγχωθώ περισσότερο από το κανονικό, τότε απλά λέω: «Θεέ μου, πώς θα τα προλάβω όλα αυτά;». Αυτό με μπλοκάρει πού και πού, αλλά γενικά πια το μόνο που με στεναχωρεί και με ρίχνει είναι κάποιο πρόβλημα υγείας, ειδικά μη αναστρέψιμο. Τίποτε άλλο. Μα, δεν υπάρχει λόγος να «πέσεις» για κάτι άλλο ή για κάτι χαζό. Τα θέματα υγείας είναι τα σοβαρά.

Πέρασες ποτέ «μαύρες» περιόδους στη ζωή σου;
Πέρασα, πώς δεν πέρασα! Η πιο μαύρη περίοδος της ζωής μου ήταν όταν έχασα τη γιαγιά μου. Ουσιαστικά μεγαλώσαμε στο ίδιο σπίτι, είχα πάρα πολλές αναμνήσεις από εκείνη και πρώτη φορά αντιμετώπιζα κατάματα το θάνατο. Η απώλειά της μου κόστισε πολύ. Και η δεύτερη χειρότερη περίοδος ήταν ο θάνατος του πατέρα μου πέρσι. Τώρα, ψυχολογικά ή στα συναισθηματικά μου, όλοι έχουμε περάσει διάφορα και είναι φυσιολογικά. Ζω έντονα τα αισθήματά μου, αλλά όλα τα ξεπερνάω εύκολα. Δηλαδή, μπορεί να κλάψω, να ξεσπάσω κι έπειτα από λίγο να βρω κάτι να πιαστώ και να γίνω ξανά χαρούμενη. Αυτό δεν ξέρω πώς το κάνω…

Τι έχεις κρατήσει από τον μπαμπά σου;
Τα πάντα! Δεν έχω ξεχάσει τίποτα από εκείνον, τον κουβαλάω μέσα μου. Θυμάμαι τα τραγούδια μας, τα καλοκαίρια μας, τις διακοπές μας, όταν με έπαιρνε μαζί του στην εκκλησιαστική χορωδία και ψέλναμε μαζί, θυμάμαι τις αγκαλιές του. Όλα… Θυμάμαι ακόμα, όταν άρχισα να ανεβαίνω τηλεοπτικά που μου έλεγε «πρόσεχε παιδί μου, μην αλλοιωθεί ποτέ ο χαρακτήρας σου!». Την κρατάω σαν φυλαχτό τη συμβουλή του και, όχι, δεν πιστεύω ότι θα αλλάξω ποτέ.

Η απώλεια του πατέρα σου σε έκανε να δεθείς περισσότερο με τον σύζυγό σου;
Κοίτα, θα σου έλεγα πως όχι. Δεν είναι ότι έχασα τον μπαμπά μου και γαντζώθηκα στον Αντώνη, απλά αποδείχτηκε ουσιαστικά ότι ο άντρας μου είναι ο άνθρωπος της ζωής μου. Πονούσε όπως πονούσα κι εγώ. Κι αυτό ήταν μία ακόμα απόδειξη της σωστής επιλογής συντρόφου που έκανα. Ο Αντώνης είναι πάντα εκεί για όλα και σε όλα.

Επειδή όμως υπάρχει και η θεωρία που λέει ότι τίποτα δεν κρατάει για πάντα, σκέφτεσαι τη ζωή σου χωρίς τον Αντώνη;
Όχι, βέβαια! Αν σκεφτόμουν τη ζωή μου χωρίς τον Αντώνη, πάει να πει ότι δεν θέλω να είμαστε μαζί. Έχουμε ζήσει τόσα πολλά, έχουμε περάσει άλλα τόσα, που ξέρω πια ότι αυτός είναι ο άνθρωπός μου και θέλω να είμαστε πάντα μαζί.

Είστε πολλά χρόνια μαζί και, αναρωτιέμαι, πώς φροντίζεις να ανανεώνεις τη σχέση σας, από τη φθορά της ρουτίνας και της καθημερινότητας;

Βρίσκοντας χρόνο για εμάς. Αλλά κι αυτό δεν είναι εύκολο, ειδικά τώρα που δουλεύω τόσο πολύ. Δεν βρίσκω εύκολα χρόνο ελεύθερο, λόγω δουλειάς. Αλλά όταν έχουμε κοινό χρόνο, φροντίζω να είμαι εκεί και να περνάμε καλά μαζί. Τις καθημερινές δεν βλεπόμαστε τόσο πολύ πια, όσο κάποτε. Βέβαια, αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, γιατί καλό είναι να σου λείπει και λίγο ο άλλος. Αλλά τα Σαββατοκύριακα είμαστε σίγουρα μαζί.

Ποια λάθη κάνεις συνήθως, ως σύζυγος;
Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν νομίζω ότι με τον Αντώνη κάνω λάθη. Αλήθεια σου λέω! Για το μόνο που αισθάνομαι τύψεις είναι που δουλεύω τόσο πολύ και λείπω απ’ το σπίτι πολλές ώρες, αφήνοντάς τον λίγο μόνο.

Σου κάνει παράπονα;

Όχι, απλά το μόνο που μου λέει είναι ότι στεναχωριέται που με βλέπει να δουλεύω τόσο και φοβάται μην κουραστώ σε υπερβολικό βαθμό. Μόνο αυτό τον νοιάζει, μην πάθω τίποτα. Όμως, από την άλλη, σε τέτοιες εποχές νιώθω πολύ τυχερή που έχω δουλειά και ζω από τη δουλειά μου. Υπάρχουν άλλοι άνθρωποι με πτυχία, σπουδαίοι, που είναι πολύ μορφωμένοι και είναι άνεργοι. Εγώ νιώθω πολύ τυχερή που έχω τη δουλειά μου.

Αν σταματούσες να δουλεύεις, θα είχες βιοποριστικό πρόβλημα;

Ναι, εννοείται αυτό! Ξεκάθαρα θα είχα πολύ μεγάλο πρόβλημα αν δεν δούλευα. Πώς θα ζούσα; Δεν παίρνω τόσα χρήματα -ποτέ δεν πήρα- που να μου εξασφαλίσουν το μέλλον μου, δηλαδή που να μη χρειάζεται να δουλέψω. Όχι, ποτέ. Δουλεύω για να ζω.

Μαγειρεύεις ακόμα, συνεχίζεις να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού σου η ίδια;
Ποιος άλλος θα τις κάνει; Όλα εγώ τα κάνω, εννοείται! Μου αρέσει κιόλας κάποιες φορές η μαγειρική, με ξεκουράζει. Αλλά οπωσδήποτε πιέζομαι παραπάνω.

Έχεις πέσει ποτέ θύμα συναισθηματικής εκμετάλλευσης;
Μπορεί και να έχει συμβεί, αλλά επειδή έχω διαίσθηση αντιλαμβάνομαι τον κίνδυνο όταν έρχεται, οπότε απομακρύνομαι με πολύ ευγενικό και ωραίο τρόπο. Μπορεί και να με έχουν εκμεταλλευτεί και να έφυγα, αλλά δεν αφήνω τον άλλο να μου κάνει κακό. Μπορεί να διατηρώ την παιδικότητά μου σε κάποιους τομείς της ζωής μου, αλλά αυτόματα ένας μηχανισμός με απομακρύνει από οτιδήποτε κακό.

Έχεις κάνει φιλίες από τον χώρο της τηλεόρασης;
Φυσικά! Θα σου πω για την Κατερίνα Ζαρίφη, τη Φαίη Σκορδά, την Κατερίνα Καινούργιου…Έχω φίλους!

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και ο Δημήτρης Σταρόβας;
Εξαιρετικοί συνεργάτες και καλά παιδιά. Θεωρώ πως όταν ολοκληρωθούν τα «Καρντάσιανς» φυσικά και θα βγαίνουμε και θα κάνουμε παρέα. Αλλά άλλη σχέση έχω με τις γυναίκες, άλλη με τους άντρες. Με τις γυναίκες νομίζω ότι δένεσαι πιο πολύ στις φιλίες.

Read More

And More