Κ. Μαρκουλάκης: “Οι μεγάλοι έρωτες και οι αγάπες δεν λυγίζουν στις δοκιμασίες!”

Ο γνωστός ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης μίλησε για τον έρωτα, την αγάπη, την ευτυχία, αλλά και την οικονομική κρίση!
Οι μεγάλοι έρωτες και οι μεγάλες αγάπες δεν λυγίζουν στις δοκιμασίες. Μας γεμίζουν ενέργεια και δύναμη. Κάνουν τον χώρο και τον χρόνο αισθητούς στην καρδιά. Μας εκπαιδεύουν στο “εμείς ”. Όλα αυτά ισχύουν αν δεν περιχαρακωθούμε στον μικρόκοσμό μας.”, ανέφερε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στο περιοδικό “Γυναίκα”.
Όσον αφορά την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης είπε: “Είμαστε μια γενιά μαλθακή, χλιαρή, εύπιστη, καλομαθημένη. Δεν ζήσαμε χούντες, πολέμους, ξεριζωμούς- καταστάσεις που σφυρηλατούν χαρακτήρες και κοινωνικές σχέσεις. Ούτε φυσικά εύχομαι να ζήσουμε. Χρειάζεται, όμως, να επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με τον εαυτό μας και την κοινωνία, να ανακαλύψουμε νέους τρόπους συνύπαρξης και δράσης. Από την άλλη, ποιος ξέρει; Μπορεί σε δέκα χρόνια να βλέπουμε ντοκουμέντα από την τωρινή εποχή με τη γλυκόπικρη νοσταλγία που κοιτάζαμε τις φωτογραφίες των γονιών μας και να με ρωτά ο γιος μου “τι έκανες στην κρίση μπαμπά;”, όπως εγώ ρωτούσα τον πατέρα μου για την κατοχή.”
Τέλος μίλησε για την ευτυχία αλλά και τον πραγματικά ελεύθερο άνθρωπο: “Το μεγάλο πρόβλημα του δυτικού πολιτισμού είναι ότι δεν έχει καταφέρει να βρει λύσεις για την ανθρώπινη αγωνία, παρ’ όλη την τεράστια επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο. Τα συλλογικά οράματα, θρησκευτικά και πολιτικά, έχουν ξεφτίσει, ίσως ευτυχώς κιόλας, και η ατομική ελευθερία είναι πλέον το ζητούμενο. Όμως, ο πραγματικά ελεύθερος άνθρωπος είναι εκείνος που παραμένει κομμάτι του κοινωνικού συνόλου.”

Read More

And More