Πλήθος διασήμων στο Ηρώδειο για την παράσταση – αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη! Φωτογραφίες

Η παράσταση «Μελίνα: όπου και να ταξιδέψω, η Ελλάδα…», ένα μεγάλο αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη με πρωταγωνίστρια την Μαρία Ναυπλιώτου παρουσιάστηκε το βράδυ του Σαββάτου, στο Ηρώδειο.

Το μουσικό σκέλος του αφιερώματος επιμελείται ο κορυφαίος συνθέτης και συνεργάτης της Μελίνας Μερκούρη, Σταύρος Ξαρχάκος. Τα τραγούδια της Μελίνας ερμηνεύουν η Έλλη Πασπαλά και η Ηρώ Σαΐα. Για την παράσταση έχουν συνεργασθεί το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη, ο Πολιτιστικός Οργανισμός Πρεσπών και η ADaM Productions του Θεάτρου Badminton.

Μέσα από συνεντεύξεις της, αλλά και από κείμενα γραμμένα για τη Μελίνα Μερκούρη, ο ποιητής Στρατής Πασχάλης συνθέτει ένα πρωτότυπο μονόπρακτο αφιερωμένο «στην τελευταία ελληνίδα θεά». Τον ποιητικό – θεατρικό λόγο εκφωνούν η Μαρία Ναυπλιώτου, ο Γιάννης Στάνκογλου και άλλοι ηθοποιοί αποκαλύπτοντας «πτυχές από τη ζωή μιας γυναίκας αντιφατικής, παρεξηγημένης, θαρραλέας και ελεύθερης, που αγάπησε πάνω απ’ όλα την Ελλάδα».

Την παράσταση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων και ο Θοδωρής Αθερίδης με την Σμαράγδα Καρύδη, οι οποίοι μετά το τέλος της παράστασης επισκέφθηκαν το καμαρίνι του Σταύρου Ξαρχάκου για να τον συγχαρούν.

Δες ποιοι άλλοι βρέθηκαν στο Ηρώδειο

Ντίμης Κρίτσας

Σία Κοσιώνη

Ζωζώ Σαμπουντζάκη

Γιώργος Λιάνης

Ράια Μουζενίδου – Λευτέρης Παπαδόπουλος με την κόρη τους, Υακίνθη

Άννα Νταλάρα

Ζέτα Δούκα – Σπύρος Μερκούρης

Μαρίνα και Κώστας Λαλιώτης με την κόρη τους, Νίκη

Φωκάς Ευαγγελινός , Εύα Νάθενα

Read More

And More