Δ. Μητροπάνος: Η αδελφή μoυ τόλμησε και μου έκανε το πιο σημαντικό δώρο ζωής, το ένα της νεφρό

Ο Δημήτρης Μητροπάνος μίλησε στο περιοδικό “People” για το σοβαρό πρόβλημα που πέρασε με την υγεία και που κατάφερε να το αντιμετωπίσει μετά από 3 χρόνια, για τους γιατρούς στην Ελλάδα που δεν νοιάζονται, αλλά και για την αγαπημένη του αδερφή!
Ο γνωστός τραγουδιστής δήλωσε ότι πέρασε πολύ άσχημες μέρες και ευτυχώς που είχε την αδερφή του: “Η αδελφή μου τόλμησε και μου έκανε το πιο σημαντικό δώρο ζωής, το ένα της νεφρό. Μπαίνοντας στο πρόβλημα, είδα πόσο εμετική είναι η κατάσταση στη χώρα μας. Γίνεται κανονικά αγοραπωλησία οργάνων. Πουλάνε σπίτια οι άνθρωποι για ένα μόσχευμα που μπορεί να μην το πάρουν ποτέ, γιατί κάποιος άλλος έδωσε περισσότερα χρήματα. Εδώ στην Ελλάδα με είχαν ξεγραμμένο. Άνοιξαν την αδελφή μου, άνοιξαν εμένα, μας ξαναέκλεισαν και μου είπαν “Δεν γίνεται τίποτα, ξέχνα το”. Παραιτήθηκα. Δεν έτρωγα, δεν κοιμόμουν. Η μόνη μου σκέψη ήταν τα παιδιά μου και η γυναίκα μου. Έλεγα ότι δεν θα μπορέσω να ζήσω κάνοντας αιμοκάθαρση μια ζωή, γιατί αυτό δεν είναι ζωή.”
Για τους γιατρούς στην Ελλάδα αποκάλυψε: “Η όλη δοκιμασία μου κράτησε περίπου τρία χρόνια και ευτυχώς ο Πολιτάκης, ο παθολόγος, με έπεισε και ο γιατρός μου, Γιάννης Γιατράς, με ανάγκασε να πάμε στο Παρίσι, όπου οι γιατροί μόλις είδαν τις εξετάσεις μου γέλασαν, ειδικά όταν τους είπα ότι στην Ελλάδα με έχουν ξεγραμμένο. Μου είπαν ότι η εγχείρηση μπορεί να γίνει και θα πάνε όλα καλά, όπως και πήγαν. Εγώ πάντα πίστευα ότι στην Ελλάδα έχουμε καλούς γιατρούς, αλλά οι δικοί μας αγαπούν πολύ το χρήμα. Δεν μπορείς να απογοητεύεις τον κόσμο έτσι. Αν δεν ήμουν ο Μητροπάνος, πιστεύω ότι θα μου την έκαναν την εγχείρηση, εδώ απλώς φοβήθηκαν ότι μπορεί να πάθω κάτι και δεν ήθελαν να χρεωθούν μια δυσμενή έκβαση και να βλάψουν το όνομά τους.”

Read More

And More