Ο δικηγόρος του Μ. Ασλάνη στο TLIFE: Σε λίγες μέρες θα βρισκόμασταν για να ρυθμίσουμε τα χρέη – Δεν αυτοκτόνησε!

Στον τόπο που γεννήθηκε ο Μιχάλης Ασλάνης, εκεί που θα είναι και η τελευταία κατοικία του, στη Χαλκίδα. Λίγες ώρες νωρίτερα ο δικηγόρος του αποκλείει στο TLIFE το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας και μιλά για τα σχέδια που έκανε μαζί του ως προς την τακτοποίηση των οφειλών του.

Ο Ανδρέας Γαβαλάς ήταν ο άνθρωπος που ήταν δίπλα στον Μιχάλη Ασλάνη και σαν δικηγόρος αλλά πάνω απ’ όλα σαν φίλος!

Από πότε γνωρίζατε τον Μιχάλη Ασλάνη; “Τον ήξερα από το 1991 και ανέλαβα όλες τις υποθέσεις του από το 1993. Ήμουν ένας από τους πιο κοντινούς του φίλους κυρίως. Δεν ασχολιόμουν με τα εργατικά του θέματα. Αλλά γενικά δεν είχε και πολλά νομικά θέματα.

Είχαμε πει με τον Μιχάλη, τώρα στις αρχές Σεπτέμβρη να συναντιόμασταν μαζί και με τον λογιστή, για να κάνουμε έναν έλεγχο όλων των εκκρεμοτήτων. Ό,τι υπήρχε… Ούτε ο ίδιος δεν ήξερε τι υπήρχε. Δεν είχε καλή σχέση με τα χρήματα και με τις υποχρεώσεις. Δεν ασχολιόταν καθόλου…Αν ήθελες να κάνεις τον Μιχάλη να “αηδιάσει” έπρεπε να του λες για έσοδα, έξοδα, τιμολόγια… Ούτε να τ’ ακούσει δεν ήθελε!”

Ένα γενικό σύνολο των χρεών του θα μπορούσατε να μας πείτε; “Δεν είχε γίνει το απόλυτο ξεκαθάρισμα, αλλά ας πούμε πως το χρέος που έπρεπε να τακτοποιηθεί και να ρυθμιστεί άγγιζε τα 180.000 ευρώ.”

Τον άγχωνε αυτό; “Ο Μιχάλης δεν ήθελε να χρωστάει. Και 1000 ευρώ να χρωστούσε και να’ χε υποχρεώσεις, αγχωνόταν. Ήταν γενικά πολύ αγχώδης και πολύ ευαίσθητος τύπος. Άκουγε και όσα γίνονταν, τις συλλήψεις όλων των καλλιτεχνών κλπ. για χρέη κι αυτόν τον άγχωνε ακόμη περισσότερο. Ο Μιχάλης ζούσε για να δημιουργεί! Γι΄αυτό η σχέση του δεν ήταν καλή με το εμπόριο.”



Ο ίδιος κινδύνευε;
“Αν τα ρύθμιζε όχι. Όποιος έχει χρέη και δεν τα ρυθμίζει, κινδυνεύει… Γι’ αυτό και είχαμε πει ότι όλες αυτές τις εκκρεμότητες, αρχές Σεπτεμβρίου θα τις τελειώναμε. Θα βρισκόμασταν για να ξέραμε τι ακριβώς υποχρεώσεις υπάρχουν για να τακτοποιηθούν ώστε να μην έχει άγχος. Για να μπορούσε να νιώθει και ξέγνοιαστος ώστε να ετοίμαζε το show που είχε κανονίσει για τον Οκτώβρη, για τα 40 του χρόνια στον χώρο της μόδας. Το περίμενε με αγωνία αυτό το show το οποίο δυστυχώς δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ.”

Όσο για το σημερινό δημοσίευμα, με τον άνθρωπο μυστήριο που μπήκε στο σπίτι πριν την ασυνομία: “Δεν γνωρίζω κάτι γι’ αυτό… Όσο για την ταυτότητά του που δεν βρέθηκε… ο Μιχάλης δεν ήταν κι ο πιο επιμελής άνθρωπος στον κόσμο με τα χαρτιά του… Δε νομίζω ότι ο Μιχάλης Ασλάνης θα έπρεπε να κάνει κάποια συναλλαγή και θα έπρεπε να δείξει την ταυτότητά του. Ό,τι είχε σχέση με χαρτιά κλπ. δεν έδινε και πολλή σχέση…”

Είχε τακτοποιήσει τα περιουσιακά του στοιχεία; “Ο Μιχάλης δεν είχε σκοπό να πεθάνει ώστε να τα τακτοποιήσει. Δεν γνωρίζω αν είχε διαθήκη. Ακομη είναι πολύ νωρίς γι’ αυτά. Από εβδομάδα θα δούμε. Πώς θα κινηθούν και τ’ αδέρφια του…” (σ.σ ο Μιχάλης είχε τρεις αδερφές κι έναν αδερφό)

Πιστεύετε ότι πρόκειται για αυτοκτονία;
“Σε καμία περίπτωση! Ίσως πήρε κάποια χάπια με σκοπό να κοιμηθεί και ο οργανισμός του να ήταν εξασθενημένος, δεν ξέρω… Πάντως ο Μιχάλης δεν αυτοκτόνησε. Και για να τα λέμε όπως είναι κι όπως τον ήξερα, ο Μιχάλης αν είχε σκοπό να κάνει κάτι τέτοιο θα ήταν περιποιημένος, ντυμένος ωραία… Όσο περίεργο κι αν ακούγεται. Ήταν τέτοιος άνθρωπος! Δεν θα ήταν στην κατάσταση που τον βρήκαν. Εκείνος ετοιμαζόταν να κοιμηθεί.”

Read More

And More