Δ. Μητροπάνος: Η τηλεοπτική κάμερα για πρώτη φορά στο σπίτι του μετά το θάνατό του! Βίντεο

Η τελευταία εκπομπή για τον Τελευταίο Λαϊκό… Οι “Πρωταγωνιστές” και ο Σταύρος Θεοδωράκης έριξαν αυλαία το βράδυ της Τετάρτης με ένα μοναδικό αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο.

Για πρώτη φορά μετά τον θάνατό του, η οικογένεια του αξέχαστου ερμηνευτή ανοίγει το σπίτι της στο δημοσιογράφο και βγάζει στο φως το σπάνιο, αρχειακό υλικό που είχε συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια ο τραγουδιστής. Φωτογραφίες, βίντεο, ανέκδοτα τραγούδια, στιγμιότυπα από τη ζωή του, ανέκδοτες συζητήσεις…

Το σπίτι με τους φοίνικες στο Ψυχικό φιλοξένησε τις πιο όμορφες στιγμές του “άρχοντα του ζεϊμπέκικου”.

Κάποιες από αυτές μοιράστηκαν μαζί μας ο παιδικός του φίλος, ο γιατρός που ήταν δίπλα του μέχρι το τέλος, αλλά και συνεργάτες του όπως οι Πέγκυ Ζήνα, Δημήτρης Ευαγγελάτος (ηχολήπτης και κουμπάρος του), Γιάννης Κότσιρας, Χρήστος Λεοντής, Δημήτρης Μπάσης, Ηλίας Μπενέτος, Μαργαρίτα Μυτιληναίου, Μίνως Μάτσας, Γιάννης Παπαζαχαριάκης (διευθυντής ορχήστρας και ενορχηστρωτής του), Μίλτος Πασχαλίδης, Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Σινάνης («το μπουζούκι» του Δημήτρη Μητροπάνου), αλλά και ο Μπάμπης Στόκας.

“Μου άρεσε πολύ σαν άνθρωπος, γιατί ήταν πολύ καθαρός. Σε αυτά τα 24 – 25 χρόνια που ασχολούμαι με το ραδιόφωνο και την δισκογραφία, αυτός ο άνθρωπος δεν με απογοήτευσε ποτέ… Ήταν ατόφιος… Όταν πίστευε ένα πράγμα, δεν του άλλαζε την γνώμη κανένας”, δήλωσε η Μαργαρίτα Μυτιληναίου, ραδιοφωνική παραγωγός και δημοσιογράφος.

“Δεν του άρεσαν τα τραγούδια που όλοι έλεγαν ότι θα γίνουν σουξέ. Ο Δημήτρης έλεγε “αυτό μπορεί να γίνει σουξέ, αλλά εμένα μου αρέσει το άλλο”…”, δήλωσε ο Γιάννης Σινάνης.

“Ήταν για μένα το ψηλότερο βουνό. Το βουνό συμβολίζει δύναμη και προστασία…”, λέει η Πέγκυ Ζήνα.

Δες απόσπασμα από το αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο:

Read More

And More