Μάξιμος Μουμούρης: “Η τρίτη μας κόρη έρχεται σαν δωράκι”

Τι κι αν κάθεται σε ένα πολύβουο καφέ; Ο Μάξιμος Μουμούρης σημειώνει, υπογραμμίζει, είναι «χαμένος» στις σελίδες το θεατρικού Τίμων, ο Αθηναίος, όπου θα πρωταγωνιστήσει σε λίγες μέρες. Τον «καρφώνουν» τα βλέμματα των γυναικών, εκείνος όμως δεν ποντάρει στην εικόνα του. Ο μικρόκοσμός του είναι γεμάτος από σενάρια και θεατρικά. Η αλήθεια του; Mακριά από χρυσόσκονη. Όνειρό του να πρωταγωνιστεί στην αγκαλιά… 3 ½ γυναικών! Ο ηθοποιός μιλάει στο περιοδικό People και την Έλγκα Νταϊφά για όλα!

Αν, κάποια χρόνια πριν, είχες πάρει διαφορετική απόφαση, σήμερα απέναντί μου θα είχα έναν μπασκετμπολίστα;
Τώρα πια θα ήμουν ένας βετεράνος μπασκετμπολίστας. Τον πρώτο χρόνο που πήγα στη δραματική σχολή, δούλευα και παράλληλα είχα και τις προπονήσεις στον Πανιώνιο. Εκ των υστέρων καταλαβαίνω ότι τότε και στον αθλητισμό και στην υποκριτική ήμουν μέτριος. Βέβαια, χάρη στο μπάσκετ, απέκτησα πειθαρχία. Τελικά, η ζυγαριά έκλινε προς την τέχνη και σήμερα νιώθω πολύ καλά μέσα στην υποκριτική.

Η υποκριτική έχει αλλάξει την προσωπικότητά σου;
Αυτό που μου έλειπε όταν έπαιζα μπάσκετ και το κέρδισα χάρη στο θέατρο ήταν η αυτοπεποίθηση. Σήμερα έχω αυτοπεποίθηση, όχι βέβαια χωρίς μέτρο, αλλά το θέατρο μου έδωσε μια δύναμη να ψάχνω τη δουλειά μου και τον εαυτό μου. Στη σκηνή δοκιμάζω τα πάντα. Στη ζωή μου, όχι και τόσο.

Ποιος καλομαθαίνει ποιον, εσείς τα κορίτσια ή εκείνα εσάς;
Εκατέρωθεν! Προσπαθώ να είμαι αυστηρός, το αντίβαρο της «ασυδοσίας» των παππούδων και των γιαγιάδων, αλλά δεν τα καταφέρνω. Επειδή λείπω αρκετά, λόγω των γυρισμάτων, όταν γυρίζω, με γεμίζουν φιλιά και με κοιτάνε με ένα θαυμασμό που δεν έχω νιώσει ποτέ από ανθρώπινα μάτια.

Κάποιοι στις σχέσεις τους ψάχνουν τις αδερφές ψυχές, κάποιοι άλλοι το άλλο τους μισό. Εσύ τι ανακάλυψες στη Νάντια;
Ανακαλύπτω συνέχεια νέες πλευρές της και αυτός είναι ένας λόγος που είμαστε μαζί. Η Νάντια με κρατάει σε εγρήγορση. Έχει πολύ ισχυρή προσωπικότητα και αυτό μου έλειπε όταν τη γνώρισα. Είναι αποφασιστική, συγκεκριμένη και παράλληλα ανοιχτή και δεκτική. Τα όριά της είναι τα δύο άκρα, δεν υπάρχει ενδιάμεσο στη Νάντια και μπορεί αυτή η πλευρά να δημιουργεί αντιπαραθέσεις, αλλά, την ίδια στιγμή, με γοητεύει! Μπορεί να γίνει ο πιο αυστηρός κριτής μου, αλλά και η ερωμένη μου.

Η κρίση άλλαξε την πραγματικότητά σου;

Δεν περίμενα αυτό που ζούμε. Με έπιασε κι εμένα «από τα μαλλιά». Όπως συμβαίνει στους περισσότερους, έτσι κι εγώ έχω επηρεαστεί οικονομικά και ψυχολογικά. Αυτό που παραμένει σταθερό είναι η ποιότητα της ζωής μου, γιατί πάντα είχα μάθει στο «επιπλέον». Τώρα μαθαίνω στο «λιγότερο επιπλέον» και δεν με πειράζει. Παράλληλα, η κρίση με έκανε πιο πολιτικοποιημένο. Παλιά μιλούσα μόνο για τέχνη ή περί ανέμων και υδάτων. Τώρα συζητάω για πολιτική. Διαβάζω, ενημερώνομαι.

Δεν σου λείπει ένα ακόμα παιδί, ένα αγοράκι για να παίζετε μπάσκετ παρέα;

Θα σου πω κάτι που γνωρίζουν μόνο οι δικοί μας άνθρωποι. Το Φεβρουάριο περιμένουμε και την τρίτη μας κόρη. Δεν ήταν κάτι προγραμματισμένο. Ήρθε «μπουμ», ένα δωράκι, ένα… εξτραδάκι. Τα παιδιά είναι ευλογία και θα κάνω τα πάντα για να τα βγάλουμε πέρα. Ελπίζω στο μέλλον οι κόρες μου να είναι υπερήφανες για εμένα και να έρθουν να μου πουν «ήσουν καλός πατέρας!».

Διάβασε περισσότερα στο People που κυκλοφορεί

Read More

And More