Η… επανάσταση των μπαμπάδων στο διαδίκτυο!

Μαμάδες το νου σας! Οι μπαμπάδες αποφάσισαν να κάνουν… επανάσταση στο διαδίκτυο και να διεκδικήσουν “ισότητα” και να σταματήσoυν την προκατάληψη ότι “η μαμά πάντα ξέρει”.

Οι μπαμπάδες έχουν, παραδοσιακά, ξεχωριστή σχέση με τα παιδιά αφού είναι εκείνοι που αναλαμβάνουν το διασκεδαστικό κομμάτι της διαπαιδαγώγησης. Κάποιοι, το κάνουν με τόσο ιδιαίτερο τρόπο που έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν. Μέσα στον μαγικό κόσμου του διαδικτύου, είχαμε πολλές φορές την ευκαιρία να “πέσουμε” πάνω σε τέτοιους μπαμπάδες.

Το TLIFE σου είχε παρουσιάσει, για παράδειγμα, τον καλύτερο μπαμπά του κόσμου που απαθανάτισε την κόρη του σε ξεχωριστές στιγμές και στη συνέχεια με τη βοήθεια του photoshop απογείωσε τις φωτογραφίες αυτές! (δες εδώ) Τώρα, o Dave Engledow έχει μία από τις καλύτερες σελίδες στο facebook!

Ένας ακόμα μπαμπάς, με αγάπη στη φωτογραφία και αδυναμία στην κόρη του, μας συστήθηκε στο TLIFE. Ο Bill Gekas σάρωσε τα διεθνή βραβεία κάνοντας πορτρέτα της κόρης του! (διάβασε εδώ τη συνέντευξη)

Από τους πιο αξιοθαύμαστους μπαμπάδες είναι κι αυτός του μικρού Jay, του κολλητού φίλου του Γιώργου Σαμαρά. Ο Martin Beatty είχε μιλήσει στο TLIFE για τον ξεχωριστό γιο του (δες εδώ) και μαζί με τη σύζυγό του έχει δημιουργήσει μία κοινότητα, το “Downs and proud”, για να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για όσους έχουν σύνδρομο Down.


Στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού όμως συμβάλλουν και οι μπαμπάδες bloggers. Eίναι αυτοί οι οποίοι μας δίνουν μια γεύση από τον μαγικό κόσμο της πατρότητας. Μοιράζονται μαζί μας την πιο δύσκολη αλλά και ταυτόχρονα πιο όμορφη εμπειρία της ύπαρξής τους. Ο καθένας από τη δική του σκοπιά. Με τον δικό του τρόπο.

Κάποιοι από αυτούς ξεχωρίζουν. Στην καρδιά μας αλλά και στα κλικς μας. Παρακάτω σου έχουμε μια λίστα με Έλληνες μπαμπάδες που πρέπει να διαβάζεις!

Ο επαγγελματίας: superdad.gr
Ένας έμπειρος μπαμπάς και σίγουρα πιο έμπειρος blogger. Μας αρέσει γιατί ανάμεσα στα άρθρα του βρίσκουμε και πολλά που έχει ψαρέψει από το διαδίκτυο και αναφέρει πάντα την πηγή του.

Ο χωρισμένος: xapidaddy.blogspot.gr
“Ο γιος μου και το παιδί που κρύβω μέσα μου μάχονται για την επιμέλειά μου”, περιγράφει ο ίδιος. Μας αρέσει γιατί o Αλέξανδρος Παπαγιάγκου μιλάει μέσα από την καρδιά του κατευθείαν στη δική μας. Τα γράφει ωραία!

Ο πολυσυλλεκτικός: daddy-cool.gr
Αυτός ο μπαμπάς είναι οικογενειάρχης και απευθύνεται με τα κείμενά του σε όλη την οικογένεια. Από τις πολιτικές εξελίξεις μέχρι και μυστικά ομορφιάς θα βρεις εδώ. Μας αρέσει γιατί οι επιλογές στα θέματά του είναι απίθανες!

O καλλιτέχνης: dadandcool.gr
Δεν χρειάζεται να εξηγήσω γιατί του δώσαμε αυτό τον χαρακτηρισμό. Αυτό το Blog είναι ιδιαίτερης αισθητικής και μας αρέσει. Έτσι απλά!

O ήρωας: keepwalkingwithnick.blogspot.gr
Μπορεί να έχει καιρό να γράψει αλλά είναι ένας stardad αναμφισβήτητα! Ο Νίκος Ρούσσος, πατέρας δύο αγοριών, μετά από ένα τροχαίο κινείται με αμαξίδιο. Μέσα από το blog του λοιπόν μας παρουσιάζει την καθημερινότητά του δίνοντας μαθήματα δύναμης και αισιοδοξίας. Τα χρειαζόμαστε όλοι μας!

O μετανάστης: fromgr2uk.com
Γράφει από το Λονδίνο. Μετακόμισε εκεί οικογενειακώς λόγω της κρίσης. Μεταφέρει μέσα από τα κείμενά του τη δική του πραγματικότητα και το κάνει με έναν τρόπο… διαφορετικό! Το διαφορετικό μας αρέσει χωρίς διαπραγμάτευση!

Ο αληθινός: dadsrules.gr
Θα περιέγραφα αυτό το blog σαν μια μικρή συμμορία με αρχηγό τον Κωνσταντίνο Εφραιμίδη. Πρόκειται για ένα σύγχρονο μπαμπά που δεν μασάει τα λόγια του και δεν διστάζει να μιλήσει και “ρουκέτες εμετού”, για σκανταλιές και “συνωμοσίες” εις βάρος της μαμάς, για πράγματα που του τη σπάνε αλλά και για όλα αυτά που αγαπάει στο γιο του, τον μικρό Γιάννη. Μέσα από τα κείμενά του βγάζει την αλήθεια του. Κείμενα που μετά θα δεις να γίνονται viral. Μας αρέσει και μάλιστα πολύ!

Read More

And More