Τρεις μέρες νηστικό το βρέφος από τη Λέρο – Τι λέει το πόρισμα για το θάνατό του

Το αγοράκι είχε μεταφερθεί από τη Λέρο με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου νοσηλευόταν από το περασμένο Σάββατο στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ. Άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Τρίτης και ήδη η επιστημονική έκθεση των γιατρών του νοσοκομείου έχει αποσταλεί στο υπουργείο Υγείας.

Το πόρισμα για τα αίτια θανάτου είναι σοκαριστικό. Όπως διαβάζουμε στο Νewsit, το παιδί πέθανε γιατί είχε μείνει τρεις μέρες ατάιστο! Αποτέλεσμα ήταν ένα ένα τα όργανά του να σταματήσουν να λειτουργούν. Από την πρώτη στιγμή οι γιατροί είχαν μιλήσει για πολυοργανική ανεπάρκεια.
«Το βρέφος πέθανε από πολυοργανικό νόσημα. Έπεσε η λειτουργία όλων των οργάνων του, με αποτέλεσμα να προκληθεί στο τέλος καρδιακή ανεπάρκεια, κάμψη και θάνατος. Το βρέφος ήταν τρεις μέρες ατάιστο. Ήταν ήδη πολύ αργά όταν έφτασε στο νοσοκομείο. Η κατάστασή του ήταν ανεπίστρεπτη. Και άντεξε πολύ τρεις μέρες», δήλωσε στην Εφημερίδα των Συντακτών ο Ανδρέας Κωνσταντόπουλος, καθηγητής Παιδιατρικής και πρόεδρος της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρίας.

Διάβασε εδώ όλο το ρεπορταζ του TLIFE

Read More

And More