Μύρωνας Στρατής για Συνατσάκη: Την αγαπώ! Πάντα θα την αγαπώ

Ο Μύρωνας Στρατής παραδέχεται ότι «δε φτάνει η αγάπη» μέσα από το νέο του single, ένα αυτοβιογραφικό κομμάτι που έγραψε έπειτα από τον χωρισμό του από τη Μαίρη Συνατσάκη. Μιλώντας στο κυπριακό περιοδικό Down Town και τον Αλέξανδρο Πρίφτη απαντά και στα δημοσιεύματα που τον ήθελαν ζευγάρι με τη Νατάσσα Μποφίλιου, ενώ αποκαλύπτει ότι δεν είναι ακόμα έτοιμος να κάνει σχέση.

Έχεις προσαρμοστεί στην εργένικη ζωή πια;
Πλέον ναι. Στην αρχή ήταν λίγο κάπως… Κοίτα, κάθε αρχή και δύσκολη, που λένε. Με τον καιρό όμως συνήθισα. Για να είμαι ειλικρινής, άλλαξε πια η καθημερινότητά μου. Πλέον σκέφτομαι και δρω για ένα άτομο, όχι για δύο. Και σε πληροφορώ, αυτό έχει και τα καλά του. Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Σίγουρα δεν υπάρχουν τα καλά της συντροφικότητας, αλλά βρίσκεις άλλα καλά που δεν είχες πριν. Απομονώνεσαι, ηρεμείς, χαλαρώνεις μόνος σου. Δεν είναι απαραίτητα κακό ή σκληρό να είναι κανείς εργένης. Κάθε άλλο…

Είσαι έτοιμος για μια καινούρια σχέση;
Είχα μία μακροχρόνια σχέση, όπως ξέρεις, και τώρα ζω την εργένικη ζωή. Νομίζω ότι δεν είμαι έτοιμος να ερωτευτώ και να ξαναμπώ σε διαδικασία μίας τόσο σοβαρής κατάστασης. Από την άλλη, ποτέ δεν πρέπει να λες «ποτέ», όμως ξέρω τι θέλω και για ποια πράγματα είμαι ή δεν είμαι ακόμα έτοιμος. Ε, λοιπόν, για σχέση δεν είμαι ακόμα έτοιμος!

Ωστόσο, κάποιο δημοσίευμα είχε αντίθετη άποψη, αφού σε ήθελε ζευγάρι με τη Νατάσσα Μποφίλιου!
(γελάει δυνατά). Είδες; Να ‘ναι καλά τα παιδιά που θέλησαν να με αποκαταστήσουν με μία τόσο όμορφη και ταλαντούχα γυναίκα!

Πώς το σχολιάζεις όλο αυτό;
Σήμερα μόνο γέλιο μου προκαλεί και το αντιμετωπίζω με χιούμορ. Εκείνο το πρωινό της Κυριακής όμως, είχα τρομάξει. Θυμάμαι με πήρε τηλέφωνο μία φίλη μου που δουλεύει στον Τύπο, δυο τρεις μέρες πριν, και μου είπε ότι την ερχόμενη Κυριακή θα δημοσιευόταν αυτό το πράγμα. Της είπα ότι δεν ίσχυε και πως δεν πίστευα ότι θα το έγραφαν τελικά, αφού κανείς δεν με είχε πάρει τηλέφωνο, έστω να το διασταυρώσει. Τελικά, αυτό γράφτηκε και σοκαρίστηκα. Ειλικρινά σου μιλάω, δεν αισθάνθηκα αμηχανία, μόνο σοκ. Δεν πίστευα ότι το έβλεπα!

Πήρες τηλέφωνο τη Νατάσσα Μποφίλιου; Επικοινωνήσατε;
Φυσικά και την πήρα! Με τη Νατάσσα γνωριζόμαστε χρόνια, είμαστε φίλοι και υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση. Είναι μία απίστευτη τραγουδίστρια! Μιλήσαμε, λοιπόν, γελάσαμε και λίγο, και μετά είπαμε για το πώς θα κινηθεί ο καθένας μας. Εγώ γράφοντας στο twitter μου και η Νατάσσα με ό,τι έγραψε στο facebook της.

Συμφωνείς, ωστόσο, με την απόλυση του δημοσιογράφου που έγινε, μετά το συγκεκριμένο δημοσίευμα;
Κοίτα, επειδή είναι λεπτό το θέμα, αυτό που θα σου πω είναι ότι δεν είναι ευχάριστο να χάνει κάποιος τη δουλειά του. Ακόμα και λάθος να κάνει. Από την άλλη, σε προσωπικό επίπεδο, όχι, δεν θα ήθελα να απολυθεί κανείς, αλλά αυτό δεν ήταν δική μου απόφαση. Όμως κάποια στιγμή πρέπει να κοπεί αυτό με τα ψεύτικα δημοσιεύματα, τις «ράδιο αρβύλες» ή τις «αρκούδες», που λέμε κι εμείς. Αν είχα μία κοπέλα, τι θα της έλεγα ακριβώς; Πώς θα απολογηθώ; Νομίζω ότι το πιο απλό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να σηκώσεις ένα τηλέφωνο και να διασταυρώσεις την είδηση!

Αλλάζοντας θέμα, μου έκανε εντύπωση το νέο σου single που μόλις κυκλοφόρησε από την Cobalt Music, με τίτλο «Δε φτάνει η αγάπη». Τη συγκεκριμένη στιγμή που το έγραψες, νομίζω πως μοιάζει αυτοβιογραφικό λόγω του χωρισμού σου από τη Μαίρη Συνατσάκη. Έτσι είναι;
Δεν είναι κακό αυτό. Ναι, βοήθησαν λίγο και οι συνθήκες αυτές κι έτσι έγραψα αυτό το τραγούδι. Είναι καθαρά αυτοβιογραφικό και μου αρέσει πολύ το κομμάτι αυτό. Είμαι σίγουρος ότι θα ταυτιστεί πολύς κόσμος, αφού όντως, όπως αποδεικνύεται καθημερινά, η αγάπη δε φτάνει πάντα.

Αυτό πίστευες ανέκαθεν ή λόγω του χωρισμού σου το λες;
Νομίζω ότι αυτό αποδεικνύεται από το χρόνο.

Ναι, αλλά σε μία μακρόχρονη σχέση, όπως αυτή που είχες με τη Μαίρη, σίγουρα έχουν αναπτυχθεί πολύ δυνατοί δεσμοί αγάπης. Μήπως εννοείς ότι ο έρωτας κάποτε τελειώνει;
Σίγουρα κάποτε τελειώνει κι’ έπειτα η αγάπη έρχεται και βοηθάει. Η αγάπη χτίζεται και πρέπει να είναι αμοιβαία. Ξέρεις, όταν ήμουν μικρός και πιο ρομαντικός, πίστευα ότι την αγάπη δεν μπορεί να την ξεπεράσει και να τη νικήσει τίποτα. Τελικά, δεν είναι έτσι. Πολλά πράγματα μπορούν να φθείρουν μία σχέση.

Τη Μαίρη την αγαπάς;
Φυσικά και την αγαπώ. Πάντα θα την αγαπώ! Άλλωστε έχουμε πάρα πολύ καλές σχέσεις και μιλάμε.

Τι είναι αυτό που χρειάζεσαι περισσότερο πλέον στη ζωή σου;
Χρειάζομαι μία βδομάδα διακοπές! Τα τελευταία δύο χρόνια δουλεύω συνεχώς, οπότε δεν έχω προλάβει να ξεκουραστώ καθόλου. Διακοπές και περισσότερος ύπνος νομίζω είναι ό,τι χρειάζομαι.

Read More

And More