Αθηνά Οικονομάκου:”Δεν με ενδιαφέρει να βρίσκομαι στην επικαιρότητα για τα προσωπικά μου”

Η Αθηνά Οικονομάκου που φέτος την απολαμβάνουμε για δεύτερη χρονιά στην καθημερινή σειρά του Mega, “Κλεμμένα Όνειρα”, μίλησε στο ΤV EΘΝΟΣ για την τηλεόραση, την κρίση και για τους παπαράτσι!

Δεύτερη σεζόν για τα Κλεμμένα όνειρα. Δεύτερο ραντεβού με την επιτυχία…

“Η πρώτη κουβέντα που θέλω να πω είναι “ευτυχώς”! Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη πρώτον και δεύτερον γιατι αυτή η δουλειά τα κατάφερε να βρίσκεται στον αέρα για δεύτερη χρονιά και δεύτερον γιατί όλο αυτό της αξίζει.”

Εδώ και τέσσερα χρόνια, βαδίζεις χέρι χέρι με την επιτυχία (Η Ζωή της άλλης, Κλεμμένα Ονειρα). Νιώθεις πως είσαι τυχερό κορίτσι;

“Ναι… Πιστεύω πως μέχρι τώρα, είχα στο πλευρό μου την τυχερή νεραϊδούλα μου και με το μαγικό ραβδάκι της, τα έχει φέρει όλα καλά στη ζωή μου. Δόξα τω Θεώ! Και πρέπει να πω πως νιώθω απίστευτα τυχερή που συμμετέχω και σε μια δουλειά, για την οποία στο τέλος πληρώνομαι. Γιατί αυτό πια στις μέρες μας δεν θεωρείται αυτονόητο!”

Την οικονομική κρίση πώς την αντιμετωπίζεις; Εχεις πάρει κάποια μέτρα;

“Προσπαθώ αυτό το μαύρο σύννεφο που έχει κάτσει πάνω από τη ζωή μας, να το διαλύσω.’Εχοντας για όπλο την αισιοδοξία και τις ελπίδες μου, πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. Δεν έχουμε εναλλακτική για να μπορούμε να σκεφτούμε με διαφορετικό τρόπο. Δεν πρέπει σε όλο αυτό που μας συμβαίνει να παραδοθούμε έτσι απλά… Οσο για το αν έχω πάρει τα μέτρα μου, τι μέτρα να πάρει ένας αθεράπευτα σκορποχέρης άνθρωπος; Είμαι απίστευτα σπάταλη και το έχω αποδεχτεί πια. Παρ’ όλα αυτά, δεν σταματώ να προσπαθώ να μαζευτώ γιατί οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και δεν μπορεί κανείς να ξέρει τι θα του ξημερώσει και κυρίως σε αυτήν τη δουλειά όπου έτσι κι αλλιώς ανέκαθεν ήμασταν άνεργοι δύο φορές τον χρόνο.”

Για σένα προσωπικά τι μπορεί να σημαίνει επιτυχία;

“Να κοιμάσαι ξένοιαστα τα βράδια, νιώθοντας ευτυχία και πληρότητα με όλα όσα έχεις κάνει. Επιτυχία σημαίνει για μένα να μην ντρέπεσαι να παρουσιάσεις τη δουλειά σου.”

Υπήρξαν στιγμές που να σε τρόμαξε η επιτυχία;

“Η αλήθεια είναι πως ναι… Αν βρίσκεσαι στην αρχή της καριέρας σου, είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστείς όλα αυτά τα μεγάλα κύματα της επιτυχίας που μπορεί να έρθουν στον δρόμο σου, χωρίς αυτά να σε καταπιούν. Προσωπικά, όταν πήρα τον ρόλο στη Ζωή της άλλης, πίστεψα πως βουτούσα σε μια λίμνη και τελικά βρέθηκα να κολυμπάω στον ωκεανό. Μοιραία πέρασα από διάφορα μεταβατικά στάδια, μέχρι να συνειδητοποιήσω ό,τι μου συνέβαινε και να δω το πως θα το διαχειριστώ.”

Η δημοσιότητα έφερε και τους παπαράτσι και τα δημοσιεύματα για την προσωπική σου ζωή. Ενιωσες ποτέ… ασφυξία για όσα μπορεί να γράφονταν για σένα, χωρίς εσένα;

‘Κάποια στιγμή ένιωσα αποπνικτικά. Ομως, όλο αυτό το έχω λύσει, γιατί πιστεύω πως έχω δώσει σε όλους να καταλάβουν πως δεν με ενδιαφέρει αυτή η δημοσιότητα. Δεν με ενδιαφέρει να βρίσκομαι στα Μέσα για τα προσωπικά μου και όλοι θεωρώ ότι το έχουν σεβαστεί . Οντως; Ναι, γιατί έχω μια συνέπεια στη στάση μου. Δεν λέω σε όλους αυτούς τους ανθρώπους από τη μια μεριά πως δεν επιθυμώ να εκθέτω την προσωπική μου ζωή και από την άλλη την επόμενη μέρα να παίρνω τηλέφωνο και να λέω Εδώ είμαι, ελάτε να με φωτογραφήσετε. Δεν κατηγορώ όσους το κάνουν, απλώς είναι έξω από τη δική μου λογική.

Ισως γιατί δεν έχεις προσπαθήσει ποτέ να κρύψεις τις σχέσεις σου…

“Είναι γεγονός αυτό. Σίγουρα δεν θα φωτογραφηθώ χεράκι χεράκι με τον αγαπημένο μου, όμως κι από την άλλη μεριά, δεν θα κλειστώ και στο σπίτι μου για να μην δει κανείς ποιον άνθρωπο μπορεί να έχω δίπλα μου. Και να σου πω και κάτι; Και ποιον νοιάζει ποιον έχω δίπλα μου… Του κόσμου πιστεύω πως δεν του καίγεται καρφί. Ολα αυτά τα κατασκευάζει αυτό το σύστημα που λέμε showbiz και στη χώρα μας είναι αστείο να μιλάμε για «showbiz». Για showbiz ας μιλήσει καλύτερα η Αμερική.”

Τι δεν αντέχουν οι άλλοι σε σένα;

“Το ότι είμαι… αγύριστο κεφάλι! Εχω φοβερό πείσμα, όπως επίσης και ως γυναίκα εννοείται πως είμαι και γκρινιάρα, μόνο που φροντίζω να γκρινιάζω με… νάζι, για να σώζω λιγάκι την κατάσταση.”

Read More

And More