Όσκαρ 2012: Τα αξιοπερίεργα που πρέπει να ξέρεις πριν την τελετή!

Λίγα μόνο 24ωρα μας χωρίζουν από την 84η απονομή των βραβείων Όσκαρ. Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για να είναι όλα έτοιμα όταν οι αγαπημένοι σου celebrities θα παρελάσουν μπροστά από το κόκκινο χαλί για να απολαύσουν την λαμπερή βραδιά.

Μέχρι τότε ας δούμε μερικά από τα αξιοσημείωτα και αξιοπερίεργα των φετινών βραβείων!

– Διπλή υποψηφιότητα στην κατηγορία καλύτερης μουσικής για τις ταινίες “Άλογο του Πολέμου” και “Οι Περιπέτειες του ΤενΤεν” με τον John Williams συγκεντρώνει μέχρι σήμερα 47 υποψηφιότητες. Μόνο η Walt Disney τον ξεπερνά στην ιστορία των Όσκαρ και ακολουθεί ο Woody Allen σε 23 υποψηφιότητες, δύο από αυτές φέτος.

– Η Meryl Streep είναι η ηθοποιός με τις περισσότερες υποψηφιότητες, συνολικά 17.

– Στις κατηγορίες καλύτερης ερμηνείας εννιά ηθοποιοί είναι υποψήφιοι για πρώτη φορά και δύο έχουν ήδη τιμηθεί. Μιλάμε για τον George Clooney και την Meryl Streep. Μια μόνο ηθοποιός, η Michelle Williams ήταν ήδη υποψήφια την περασμένη χρονιά για την ερμηνεία της στην ταινία “Blue Valentine”.

– Η Kathleen Kennedy και ο Steven Spielberg κατάφεραν φέτος να είναι οι παραγωγοί με τις περισσότερες υποψηφιότητες, συνολικά επτά.

– Ο Woody Allen ξεπέρασε τον Billy Wilder στην κατηγορία των καλλιτεχνών που είναι υποψήφιοι για σενάριο και σκηνοθεσία στην ίδια ταινία, με επτά υποψηφιότητες.

– Για δεύτερη φορά στην καριέρα του ο George Clooney είναι υποψήφιος την ίδια χρονιά σε δύο διαφορετικές κατηγορίες για δύο διαφορετικές ταινίες: υποψήφιος για βραβείο καλύτερης ερμηνείας (“Οι Απόγονοι”) και για το βραβείο καλύτερου προσαρμοσμένου σεναρίου (“Αι Ειδοί του Μαρτίου”). Το 2005 ήταν υποψήφιος για το βραβείο δεύτερου αντρικού ρόλου (“Συριάνα”) και για πρωτότυπο σενάριο (“Καλή Νύχτα και Καλή Τύχη”).

– Η ταινία “Πίνα” του Wim Wenders είναι το πρώτο 3D ντοκιμαντέρ στην ιστορία των Όσκαρ.

– Η ιρανική ταινία “Ένας Χωρισμός” είναι η πρώτη με σενάριο στην περσική γλώσσα που είναι υποψήφια για Όσκαρ καλύτερου σεναρίου.

Read More

And More