Πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων γάτων στην Αθήνα για τα μέλη της Animal Action

Με αφορμή τις χορηγίες που έλαβε η Αnimal Action από την εταιρία κινητής τηλεφωνίας WIND, το φιλοζωικό ίδρυμα Brigitte Bardot Fondation και ιδιώτες του εξωτερικού, ξεκινάει πρόγραμμα στειρώσεων αδέσποτων ζώων στην Αττική με συμβολική ημερομηνία έναρξης την 4η Οκτωβρίου που είναι γνωστή ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.

Στόχος της δράσης είναι η στείρωση συνολικά 750 αδέσποτων ζώων σε διάστημα 2 μηνών στην Αττική.

Στόχος καθόλου ευκαταφρόνητος καθώς για πρώτη φορά στην Ελλάδα επιχειρείται να στειρωθούν μαζικά τόσα αδέσποτα ζώα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Αξίζει να θυμηθούμε, για μια ακόμη φορά, ότι η στείρωση είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως ο μοναδικός, επιστημονικός τρόπος διαχείρισης του υπερπληθυσμού των αδέσποτων ζώων. Επιπλέον προκύπτει και από το αρ. 9 του Ν.4039/2012 του Ελληνικού Κράτους και αποτελεί ευθύνη των Δήμων.

Με τη στείρωση εξασφαλίζεται, ως ένα μεγάλο βαθμό, η υγεία του ζώου, μιας και εξαλείφονται οι ασθένειες, που μεταδίδονται κυρίως με τη γενετήσια πράξη και τη γέννα.

Έτσι, δημιουργείται ένας – αριθμητικά διαχειρίσιμος – αδέσποτος πληθυσμός που συνεπάγεται και κοινωνικά οφέλη όπως:

Σταδιακή μείωση του φαινομένου των αγελών.

Λιγότερα ατυχήματα από αδέσποτα που ‘πετάγονται’ ξαφνικά στους δρόμους.

Λιγότερα υγειονομικά προβλήματα και άρα καθαρότερο οικιστικό περιβάλλον από την ελαχιστοποίηση επιδρομών των αδέσποτων σε κάδους απορριμμάτων.

Λιγότερα περιττώματα στους δρόμους.

Ένας υγιής και αριθμητικά ελεγχόμενος αδέσποτος πληθυσμός αποτελεί μια εικόνα ευχάριστη όχι μόνο για τον κάθε Έλληνα αλλά και για τον κάθε ξένο επισκέπτη που θα έρθει στη χώρα μας, αναμένοντας μια Ευρωπαϊκή εικόνα αντιμετώπισης των ζώων.

Αν ακόμη δεν πειστήκατε και είστε καλοί στα μαθηματικά, κάντε τους υπολογισμούς σας και διαπιστώστε ότι από μία γάτα, που γεννάει κάθε χρόνο 2-3 φορές, από 4 γατάκια, προκύπτουν πάνω από 5.000 νέα γατάκια!

Το πρόγραμμα στείρωσης θα πραγματοποιηθεί με την βοήθεια φιλόζωων μελών της Animal Action που μένουν στην Αττική. Ο μηχανισμός έχει ως εξής:

– Γίνεστε μέλος της Animal Action ακολουθώντας την διαδικασία που περιγράφεται εδώ: http://www.animalactiongreece.gr/1040_1/Enisxyste-to-ergo-mas

– Κάθε μέλος δικαιούται 2 στειρώσεις αδέσποτων γατών στους συνεργαζόμενους κτηνιάτρους μας που βρίσκονται στις περιοχές: Μαρούσι, Ν. Σμύρνη, Γλυφάδα, Κολωνάκι, Νίκαια.

– Λαμβάνετε μέσω ταχυδρομείου την κάρτα μέλους σας, επικοινωνείτε με τα γραφεία μας και στην συνέχεια κλείνετε ραντεβού με τον κτηνίατρο στην περιοχή που σας εξυπηρετεί.

– Το χρονικό περιθώριο που διαθέτετε για να πιάσετε και να στειρώσετε τις γατούλες είναι 1,5 μήνας από την επίσημη ημερομηνία έναρξης που είναι η 4η Οκτωβρίου (λήξη 12/12/2014).

Τι περιμένετε λοιπόν;

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στα γραφεία μας τηλ. 210 3840010 ή στην ιστοσελίδα μας www.animalactiongreece.gr

Read More

And More