Παγκόσμια πρεμιέρα στο Λοκάρνο για το “Chevalier” της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη

Στην Ελβετία ετοιμάζεται να βρεθεί σε λίγες μέρες η διεθνούς αναγνώρισης σκηνοθέτις Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη μαζί με τους πρωταγωνιστές της νέας της ταινίας “Chevalier”. Στις 12 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η παγκόσμια πρεμιέρα της τρίτης μεγάλου μήκους δημιουργίας της στο 68ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λοκάρνο.

Μαζί με την Ελληνίδα σκηνοθέτιδα θα είναι και οι έξι πρωταγωνιστές της ταινίας: Γιώργος Κέντρος, Πάνος Κορώνης, Βαγγέλης Μουρίκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Πυρπασόπουλος και Σάκης Ρουβάς.

Ο κορυφαίος Έλληνας σταρ μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους και την επίσημη αφίσα της ταινίας.


Όπως ανακοινώθηκε στη συνέντευξη τύπου του διευθυντή του Φεστιβάλ του Λοκάρνο, Carlo Chatrian, το “Chevalier” θα συμμετάσχει στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ, το οποίο απαρτίζεται από δεκαοκτώ ταινίες. Όλες θα προβληθούν σε παγκόσμια πρεμιέρα στο Λοκάρνο κατά την διάρκειά του που είναι από τις 5 έως τις 15 Αυγούστου.

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ του Λοκάρνο
Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Λοκάρνο, λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στην πόλη του Λοκάρνο, στην Ελβετία, στο καντόνι του Τιτσίνο.

Ιδρύθηκε το 1946 και παραδοσιακά διεξάγεται κάθε Αύγουστο. Ένα από τα χαρακτηριστικά του Φεστιβάλ είναι η ανοιχτή προβολή στην κεντρική πλατεία της πόλης, την Piazza Grande, με χωρητικότητα 8.000 θεατών.

To story της ταινίας
Μια παρέα αντρών επιστρέφει από χειμερινή εκδρομή ψαρέματος σε ένα γιοτ. Όταν μια μηχανική βλάβη τους εγκλωβίζει στο σκάφος, κάπου στον Σαρωνικό, θα αναλώσουν την ώρα τους μ’ ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που ονομάζεται Chevalier. To Chevalier είναι τόσο διασκεδαστικό, όσο και βαθιά ανταγωνιστικό. Κανείς δεν θα κατέβει από το σκάφος, αν δεν ανακηρυχτεί ο νικητής…

Πέντε χρόνια μετά το “Attenberg”, η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη επιστρέφει με το “Chevalier” που αποτελεί μία παραγωγή της Faliro House Productions και της Haos Film με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Τα γυρίσματά της έγιναν στην Ελλάδα και με αυτό τον τρόπο θα “ταξιδέψουν” οι όμορφες γωνιές της σε όλο τον κόσμο.

Σε σενάριο της ίδιας και του Ευθύμη Φιλίππου, ενώ θα κυκλοφορήσει στις Κινηματογραφικές Αίθουσες, σε διανομή της Feelgood Entertainment.

Ποια είναι η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη

Δουλεύει ως σκηνοθέτης και παραγωγός στην Ελλάδα και τις ηνωμένες Πολιτείες. Η πτυχιακή της εργασία στο Πανεπιστήμιο του Austin, στο Texas “Η Διαρκής Αναχώρηση της Πέτρα Γκόινγκ”, μια ταινία δρόμου, επιστημονικής φαντασίας, κέρδισε τη διεθνή κοινότητα (έχει βραβευτεί σε πλήθος διεθνών φεστιβάλ, ενώ ψηφίστηκε ως μία από τις καλύτερες ταινίες του 2001 από την εφημερίδα “Village Voice” της Νέας Υόρκης) και αγοράστηκε από το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Νέας Υόρκης για τη μόνιμη συλλογή του. Στο ίδιο Πανεπιστήμιο δίδαξε σκηνοθεσία και ιστορία του κινηματογράφου στη Σχολή Κινηματογράφου.

Έχει σκηνοθετήσει τα βίντεο που προβλήθηκαν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Επίσης, και τα περίφημα βίντεο μεγάλης κλίμακας που προβλήθηκαν στα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης, σε σχεδιασμό του αρχιτέκτονα Bernard Tschumi, το 2009.

Ήταν παραγωγός, φωτογράφος και μοντέρ του ντοκιμαντέρ Palestine Blues, σε σκηνοθεσία Nida Sinnokrot, γυρισμένο στην Δυτική Όχθη και στην Λωρίδα της Γάζας (Πρώτα βραβεία στα φεστιβάλ μεσογειακού ντοκιμαντέρ Montpellier και CNCA 2007).

Η δεύτερη ταινία της, “Attenberg”, πραγματοποίησε την πρεμιέρα της στο διαγωνιστικό τμήμα του 67ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Βενετίας, όπου και τιμήθηκε με το Βραβείο Volpi Cup Α΄Γυναικείου Ρόλου για την υπέροχη Ariane Labed, ενώ η σκηνοθέτης τιμήθηκε με το Βραβείο, Lina Mangiacapre Award.

Την ίδια χρονιά, το 2010, προβλήθηκε και στο 51ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, όπου και απέσπασε το Ειδικό Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής τον Αργυρό Αλέξανδρο. Αποτέλεσε όμως και την επίσημη υποψηφιότητα της Ελλάδας για τα ξενόγλωσσα Όσκαρ.

Το 2013, στο 53ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, παρουσίασε την εικαστική εγκατάσταση “The Capsule”. Ένα 35λεπτο πειραματικό φιλμάκι.

Read More

And More