Συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του, το παιδί του ιερέα που χτυπήθηκε από φωτοβολίδα στην Εύβοια

Τα επόμενα 24ωρα είναι τα πλέον κρίσιμα για την υγεία, ακόμη και την ίδια τη ζωή του 7χρονου αγοριού που δέχθηκε το βράδυ της Ανάστασης την ώρα που στεκόταν στο πλάι του ιερέα πατέρα του τη ναυτική φωτοβολίδα στο μάτι.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες από το νοσοκομείο παίδων η κατάσταση του μικρού αγοριού είναι μεν σταθερή παραμένει ωστόσο κρίσιμη καθώς η φωτοβολίδα εκτός από το μάτι του, προκάλεσε και στο κεφαλάκι του βαριά τραύματα.

Ο 7χρονος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και στο πλευρό του έχει πάντα τον ιερέα πατέρα του, τη μητέρα και τα αδέλφια του.

Συγκλονιστικές ήταν οι στιγμές χθες κατά τη λειτουργία στον Ι.Ν. Του Αγίου Γεωργίου όπου όλοι ανήμερα της εορτής του Αγίου μνημόνευσαν τις προσευχές τους το αγοράκι.

O Διοικητής του Παίδων Αγία Σοφία, Παπασάββας Μανώλης, στο οποίο νοσηλεύεται ο 7χρονος, δήλωσε χθες στο TLIFE σχετικά με τις εξελίξεις στην υγεία του παιδιού: ”Έχει πολύ βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Πρέπει να περάσουν κάποια 24ωρα για να δουν οι γιατροί πώς εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του. Είναι διασωληνομένο, σε καταστολή και βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Οι γιατροί κάνουν προσπάθειες… Τα επόμενα 24ωρα είναι πάρα πολύ κρίσιμα. Είναι βαρύτατη η κατάστασή του. Οι γονείς του είναι… όπως θα ήταν κάθε γονιός σε ανάλογα περιστατικά. Είναι ότι χειρότερο μπορεί να τύχει σε μια οικογένεια”.

Η νεωκόρος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Δροσιάς, όπου συνέβη το περιστατικό, ανέφερε: ”Ήμασταν όλοι μπροστά. Τι να σας πω… Είμαι σοκαρισμένη. Συνέβη μέσα σε δευτερόλεπτα. Αυτό το παιδί που έριξε τη φωτοβολίδα αντί να την ρίξει ψηλά, του έπεσε χαμηλά. Κόσμος πολύς… Όλοι ήταν εκεί, η επιτροπή, οι ιερείς, μαζί με το παιδί ήταν και άλλα 10 παπαδάκια μπροστά στους ιερείς. Με το που χτύπησαν οι καμπάνες και ο παπάς πήγε να πει το Χριστός Ανέστη… συνέβη… Όλοι έχουν πάει στην Αθήνα τώρα. Και ο άλλος ιερέας είναι δίπλα στο παιδί και την οικογένειά του”.

Πώς συνέβη το τραγικό περιστατικό

Τη μεγάλη ώρα της Ανάστασης το 7χρονο παιδί, όπως όλοι, παρακολουθούσε τα βεγγαλικά. Κανείς δεν περίμενε το κακό. Όταν ο 26χρονος σήκωσε το πιστόλι κι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα σχεδόν κανείς δεν έδωσε σημασία. Μέχρι που η φωτοβολίδα άρχισε να διαγράφει περίεργη τροχιά…

Κανείς δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Ο ιερέας πατέρας του παιδιού διέκοψε τη λειτουργία, έσκυψε πάνω από το αιμόφυρτο παιδάκι και άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Η μητέρα του και τα άλλα τρία αδέλφια του στέκονταν επίσης σε απόσταση αναπνοής και είδαν το τραγικό περιστατικό.

Το παιδάκι μεταφέρθηκε άμεσα στην ειδική μονάδα του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία. Οι γιατροί δεν μπόρεσαν να σώσουν το μάτι του. Δυστυχώς όμως δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Η φωτοβολίδα προκάλεσε βλάβη και στο κεφάλι του παιδιού που δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Ρεπορτάζ: Μαρία Πορτοκαλάκη

Read More

And More