Όλο το παρασκήνιο του τελικού της Eurovision! Ικανοποιημένος ο Λούκας

Ιδιαίτερα χαρούμενη και ικανοποιημένη είναι η ελληνική αποστολή από την 7η θέση που κατέκτησαν ο Λούκας Γιώρκας και ο Stereo Mike στο χθεσινό τελικό της Eurovision. Το “Watch my dance” και το ζεϊμπέκικο κατάφεραν να κλέψουν τις εντυπώσεις. Αποφασισμένο να κερδίσει την πρώτη θέση ήταν το Αζερμπαϊτζάν που είχε τη μεγαλύτερη αποστολή στη Γερμανία.

Αν και δεν είχαν ιδιαίτερο άγχος όπως είχαν πει κατά την έξοδό τους από το ξενοδοχείο στη Γερμανία, λίγες ώρες πριν τον τελικό η συναισθηματική φόρτισή τους πάνω στη σκηνή ήταν μεγάλη. Λίγο αφότου κατέβηκε από τη σκηνή, όταν ρώτησαν τον Λούκας αν πράγματι βούρκωσε, ο ίδιος ανέφερε το εξής: “Η φόρτιση ήταν μεγάλη. Νιώθαμε τον παλμό του σταδίου που μας χειροκροτούσε, την αγάπη και τη ζεστασία των ανθρώπων που ήταν από κάτω και αυτό μας συγκίνησε”.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, όμως, ανέβηκαν οι παλμοί και υπήρξε έντονη αγωνία και ενθουσιασμός. Ιδιαίτερα τα πρώτα 20 λεπτά που η χώρα μας ήταν στις πρώτες θέσεις η αγωνία κορυφώθηκε. Βέβαια, μετά υπήρξε προβληματισμός με τις συμμαχίες και τους έκανε εντύπωση που η Αγγλία και η Τουρκία δεν έδωσαν κανένα βαθμό.
Το τελικό απότέλεσμα όμως, χαροποίησε την ελληνική αποστολή, η οποία κατάφερε να κρατήσει τη χώρα μας μέσα στην πρώτη 10άδα. “Έμείς νιώθουμε πρώτοι”, είπε χαρακτηριστικά ο Λούκας. Οι ίδιοι θεωρούν πως η 7η θέση είναι ανέλπιστα καλή, αν σκεφτεί κανείς ότι το budget για τη Eurovision ήταν πολύ μικρό και η αποστολή αποτελούνταν από 11 άτομα, από τα οποίοα, τα 6 ήταν πάνω στη σκηνή.
Σε αντίθεση για παράδειγμα με το Αζερμπαϊτζάν που είχε τη μεγαλύτερη αποστολή στο διαγωνισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ell και η Nikki είχαν πάει αποφασισμένοι να κερδίσουν έχοντας στην αποστολή τους περίπου 60 άτομα και κάνοντας μεγάλη διαφήμιση στο τραγούδι τους.

Ακόμη, πολύ ενθαρρυντικό για την ελληνική συμμετοχή είναι το γεγονός ότι ήρθε πρώτη στον Α’ ημιτελικό της Eurovision, αλλά και το ότι πήρε μια καλή θέση, τη στιγμή που τα μεγάλα φαβορί, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ρωσία καταποντήθηκαν.
Στο πλευρό του Λούκας, ήταν ο ένας από τους 3 αδελφούς του και ο θείος του, ενώ μαζί τους βρέθηκαν η Ελεάνα Βραχάλη και ο Γιώργος Λύρας.

Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του διαγωνισμού ήταν λιτοί, όπως και όλη η εμφάνιση της χώρας μας στη Εurovision, που κράτησε ένα χαμηλό προφιλ.

Σε λίγη ώρα η ελληνική αποστολή θα φύγει από το Ντίσελντοφ και θα φθάσει στην Ελλάδα σήμερα το απόγευμα…

Read More

And More