Γνωστή παρουσιάστρια αποκαλύπτει: “Πήγαν να με σκοτώσουν μες στο σπίτι μου!”

Για όσους την πολέμησαν, τις οικονομικές δυσκολίες που πέρασε, τα παιδικά της χρόνια και το ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει για την Ελλάδα μίλησε η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου.
Η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια που γνωρίσαμε στην Eurovision υπερασπίζεται την Ελλάδα στη σουηδική τηλεόραση, γράφει άρθρα, κάνει εκπομπές, συμμετέχει σε ντιμπέιτ και απαντάει σε όλους εκείνους που επικρίνουν τη χώρα για το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει.

“Εγώ ήθελα να δείξω και μέσα από το ντοκιμαντέρ ότι οι απλοί πολίτες δεν φταίνε σε τίποτα, δεν συμμετείχαν στο “φαγοπότι” και ότι σήμερα και αυτοί πληρώνουν υψηλό κόστος γι’ αυτά που συμβαίνουν… Μου έχει μείνει τρομερός πόνος, γιατί τα πράγματα όλο και χειροτερεύουν. Οι περισσότεροι είναι αρνητικοί με αυτά που συμβαίνουν. Λένε ότι οι Ελληνες θα έπρεπε να μάθουν να πληρώνουν τους φόρους τους και να μην απαιτούν να τους βοηθήσει ο κάθε Ευρωπαίος φορολογούμενος. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Παρ’ όλο που ζω μακριά, μοιράζομαι τον πόνο και τη θλίψη που περνάει ο κάθε Ελληνας”, δήλωσε σε συνέντευξη στην “Espresso”

Μιλώντας για τον πόλεμο και το ρατσισμό που έζησε αποκάλυψε: “Όταν γύρισα στη Σουηδία από την Ελλάδα βρέθηκα σε απόγνωση. Δεν είχα σπίτι να μείνω, δεν είχα δουλειά, δεν είχα τίποτα. Έκανα τα πρώτα δύο ντοκιμαντέρ με πάρα πολύ λίγα χρήματα και σιγά-σιγά, επειδή ξέρω τι σημαίνει να παλεύεις, επέστρεψα” και πρόσθεσε: “Και στη Σουηδία και στην Ελλάδα (σ.σ. δέχτηκε ρατσισμό). Στη Σουηδία ήρθαν με όπλα στο σπίτι μου, ήθελαν να με σκοτώσουν οι ναζί, επειδή είμαι περήφανη που είμαι Ελληνίδα. Μια ζωή με κυνηγάνε. Ακόμα και τώρα λένε “να φύγεις στην Ελλάδα. Δεν έχεις δουλειά εδώ”. Αλλά έχω δεχθεί ρατσισμό επίσης, επειδή ήμουν από την εργατική τάξη και καταγόμουν από φτωχή οικογένεια”.
Στην ερώτηση αν έχει φθάσει στον πάτο απάντησε: “Βέβαια. Από τον πάτο ξεκίνησα. Ηρθα πέντε χρόνων στη Σουηδία και δεν είχαμε ούτε σπίτι να μείνουμε. Ξέρω πολύ καλύτερα τον πάτο απ’ ό,τι τις κορυφές”.

Τέλος, η ίδια μίλησε και για τις δυσκολίες που πέρασε στην Ελλάδα: “Ήρθα στην Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες καλύπτοντας τα προγράμματα της κρατικής σουηδικής τηλεόρασης. Ηταν πολύ συγκινητική στιγμή για ‘μένα να επιστρέψω στην πατρίδα μου. Το όνειρο του κάθε Έλληνα είναι να ζήσει εδώ. Έφυγα πολύ πληγωμένη…”, είπε και συμπλήρωσε: “Γράφονταν διάφορα ψέματα για ‘μένα. Έμενα σε ένα μικρό διαμέρισμα κοντά στο “Hilton”, ένα δυάρι, ουσιαστικά άδειο, που δεν είχε ούτε έπιπλα, και έγραφαν ότι έμενα σε βίλα στην Εκάλη”.

Read More

And More