Η μητέρα του A. Payne εξομολογείται: “Έσπασε η καρδιά μου όταν μου αφιέρωσε το Όσκαρ”

Η Peggy Payne ένιωσε, μαζί με όλους τους Έλληνες, μεγάλη συγκίνηση όταν ο γιος της κέρδισε το Όσκαρ για την ταινία του “Οι απόγονοι” και έκλεισε την ομιλία του στην τελετή απονομής με το περίφημο “μαμά σ’ αγαπώ πολύ”.

Τα λόγια του χτύπησαν την καρδιά μου. Συγκινήθηκα όταν άκουσα το ”μαμά, σ’ αγαπώ πολύ’‘. Δεν το περίμενα. Είμαι χαρούμενη για τον Alexander, εγώ, ο πατέρας του και τα αδέλφια του. Είμαστε περήφανοι”, περιγράφει στο “Έθνος της Κυριακής”.

Η φράση “μαμά, σ’ αγαπώ πολύ”, με την οποία ο 51χρονος σκηνοθέτης απευθύνθηκε στη μητέρα του, που βρισκόταν στο Kodak Theater ανάμεσα στην αφρόκρεμα του Hollywood, θεωρήθηκε η πιο τρυφερή στιγμή της φετινής απονομής.

Η Ελληνοαμερικανίδα “μαμά των Οσκαρ”, όπως την αποκάλεσε χαϊδευτικά μερίδα των ΜΜΕ, έχει την Ελλάδα στην ψυχή της. Η ίδια μιλάει ελληνικά και κρατάει δεσμούς με την πατρίδα, ενώ χαίρεται όταν μαθαίνει ότι ο γιος της είναι ιδιαίτερα αγαπητός στη χώρα μας. Μάλιστα, τον περασμένο Νοέμβριο, όταν ο Alexander είχε επισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, πήγαν να τον συναντήσουν… 13 ξαδέλφια του από την Αθήνα και το Αίγιο.

Η ίδια γεννήθηκε στην Αλαμπάμα. Ο πατέρας της ήταν από τη Λιβαδειά και η μητέρα της από την Ερμούπολη της Σύρου. Οι ελληνικές ρίζες της την ακολουθούν σε όλη της τη ζωή, μάλιστα κάποια περίοδο εγκαταστάθηκε στην Αθήνα.

Έχουμε πολλούς συγγενείς στην Ελλάδα. Μπορεί να είμαστε μακριά, αλλά ο Alexander είναι πολύ αγαπημένος με τα ξαδέλφια του. Όταν ήταν στη Θεσσαλονίκη για την προβολή της ταινίας του πήγαν να τον συναντήσουν”, θυμάται.

Η κυρία Payne μιλά με θαυμασμό και περηφάνια για τον βραβευμένο με Όσκαρ γιο της: “Από πολύ μικρός αγαπούσε το σινεμά. Κάθε εβδομάδα πήγαινε τουλάχιστον δύο φορές. Θυμάμαι, επίσης, πως του άρεσαν πολύ τα βιβλία. Διάβαζε από 3 ετών συνεχώς! Ήταν ένα πολύ έξυπνο παιδί.”

Read More

And More