Άνθρωποι που νίκησαν τον καρκίνο, μας καλούν σε ένα παζάρι ανθρωπιάς

Ένα αλλιώτικο παζάρι για έναν αλλιώτικο σκοπό πραγματοποιέιται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Ο σύλλογος “Κύτταρο” καλεί όλους να παραβρεθούν στην πασχαλινή εορταγορά του όπου θα διατίθενται λαμπάδες, χειροποίητα κοσμήματα, παιχνίδια, πασχαλινά είδη και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Μόνιμα μέλη του συλλόγου είναι άνθρωποι που ως παιδιά ή έφηβοι ασθένησαν από καρκίνο, αλλά τον ξεπέρασαν. “Το όνομα του συλλόγου μας προέρχεται από το κύτταρο που κάποτε άλλαξε την υγεία μας και τη ζωή μας. Και μόνο η ύπαρξη του συλλόγου δείχνει ότι το δημοσιογραφικό κλισέ περί “επάρατης νόσου” είναι αποτυχημένο”, λέει η πρόεδρος του συλλόγου κυρία Αιμιλία Τσίρου.

Η ίδια προσβλήθηκε από λευχαιμία σε ηλικία 7,5 ετών. Μετά από ακτινοθεραπεία και χημειοθεραπεία που κράτησε τρία χρόνια και την ιατρική παρακολούθηση που ακολούθησε, σήμερα έχει αποθεραπευτεί πλήρως.

Σκοπός του συλλόγου λοιπόν είναι η συμπαράσταση προς παιδιά και εφήβους που πάσχουν από καρκίνο, αλλά και η προάσπιση των νομικών ηθικών και υλικών δικαιωμάτων των θεραπευμένων.

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων Ακαδημίας 50, Αίθουσα Κόντογλου.
Σάββατο 9 Απριλίου 10.00 – 20.00
Κυριακή 10 Απριλίου 10.00 – 18.00

Read More

And More