Ο γιος του Nicolas Sarkozy μιλά στο TLIFE για τις ελληνικές ρίζες του και την Carla Bruni!

Στην Ελλάδα για μια μέρα ήρθε ο γιος του Nicolas Sarkozy, Pierre ή αλλιώς DJ Mosey, όπως είναι διεθνώς γνωστός. Ο Pierre έκανε ταξίδι αστραπή στη χώρα μας, λέγοντας “ναι” στην πρόσκληση του Σάκη Ρουβά να παίξει μουσική στο Grand Finale του The Ace Of Hearts Tour και το απόλαυσε.
Τον συνάντησα στα παρασκήνια της συναυλίας. Με παριζιάνικο στυλ, casual εμφάνιση και ένα καπελάκι που δεν αποχωρίστηκε παρά μόνο όταν ανέβηκε στη σκηνή, ο μεγαλύτερος γιος του πρώην Προέδρου της Γαλλίας που άφησε στην άκρη την πολιτική για τη μουσική έμοιαζε να έχει διώξει από πάνω του κάθε είδος ντιβισμού.

Ο πρώτος χαιρετισμός μας και οι συστάσεις έγιναν στα γαλλικά… Αν και είδα πως μιλούσε καλά αγγλικά με όσους ήταν κοντά του –πλην του Γάλλου μανατζέρ του- προτίμησα να του μιλήσω στη μητρική του γλώσσα. Εκείνος χάρηκε, χαμογέλασε και σαν να ένιωσε μεγαλύτερη άνεση και σιγουριά άρχισε να μου μιλά.

Σχεδόν αμέσως αποκάλυψε πως έχει ελληνικές ρίζες αφού ο πατέρας της γιαγιάς του είχε γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ μίλησε για την αγάπη του για τη χώρα μας και την απογοήτευσή του που δεν θα μείνει πολύ για να δει την Αθήνα. Η υπόσχεσή του πάντως ήταν πως θα ξαναέρθει κάποια στιγμή στην Ελλάδα και εκτός δουλειάς.


Έχεις επισκεφτεί ξανά την Ελλάδα;
“Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στην Ελλάδα και επισκέπτομαι τη χώρα σας. Είμαι μόλις 4 ώρες εδώ (σ.σ είχε φθάσει το απόγευμα πριν τη συναυλία στην Αθήνα) και θα ήταν υποκρισία να πως πως την λατρεύω γιατί δεν έχω προλάβει να δω ακόμη πολλά πράγματα. Γνωρίζω όμως αρκετά για αυτήν τη χώρα από μικρός, αφού οι πρόγονοί μου έχουν ρίζες ελληνικές”.

Έχεις πράγματι, συγγενείς που έχουν ρίζες από την Ελλάδα;
“Έχω ρίζες από την Ελλάδα από την πλευρά του πατέρα μου (σ.σ. ο προπάππους μου ήταν από τη Θεσσαλονίκη) και μπορώ να πω ότι είμαι και εγώ παιδί της Μεσογείου”.

Πώς πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με τη μουσική;
“Δεν ήταν απόφαση, ήταν ένα πάθος που το είχα από τη γέννησή μου. Και πιστεύω ότι είναι σημαντικό στη ζωή να κάνεις αυτό που αγαπάς. Από πολύ μικρός ασχολούμαι με την μουσική. Ήταν κάτι που ξεκίνησε από τα 6 χρόνια μου, σιγά σιγά άρχισα να την αγαπώ όλο και περισσότερο και πήρα την απόφαση να ασχοληθώ πιο ουσιαστικά με τη μουσική. Όλα ήρθαν αρμονικά”.
Πώς θα έβλεπες το ενδεχόμενο να συνεργαστείς κάποια στιγμή μουσικά με την τωρινή σύζυγο του πατέρα σου Carla Bruni;

“Αυτή είναι μια ερώτηση που μου κάνουν πολύ συχνά. Προσωπικά θαυμάζω πολύ την Carla Bruni και τη δουλειά της. Εκτός από το ότι είναι ένα πολύ αγαπητό μέλος της οικογένειας μου, θεωρώ ότι είναι μια εκπληκτική καλλιτέχνιδα και ό,τι έχει κάνει είναι εξαιρετικό. Ωστόσο, δεν κινούμαστε στα ίδια μουσικά ακούσματα και προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια σκέψη να συνεργαστούμε μουσικά”.

Read More

And More