Ηλίας Ψινάκης: Πήγε να προβάλει τα αρχαία και του έκαναν μήνυση – Η σκληρή απάντησή του!

Τη σκληρή απάντησή του σε αυτούς που του έκαναν μήνυση, επειδή φωτογραφήθηκε στο χώρο του Ιερού των Αιγυπτίων Θεών με σκοπό να προβάλει τα αρχαία, δίνει με επιστολή του ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης.

Το TLIFE επικοινώνησε με τον κ. Ψινάκη που μας ενημέρωσε για την επιστολή του απέναντι στη μήνυση που δέχτηκε και την οποία δημοσίευσε στο επίσημο προφίλ του στο Facebook .

Η δυσκαμψία του κράτους και η νομο… πληξία απ’ την οποία πάσχουν οι δημόσιες υπηρεσίες βρήκαν για ακόμη μια φορά στην επιφάνεια. Αυτή τη φορά την… πλήρωσε ο δημοφιλής μάνατζερ και υποψήφιος Δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης που θέλησε να δώσει ένα μήνυμα προβολής των αρχαιοτήτων και εισέπραξε μήνυση γιατί το έκανε χωρίς άδεια απ’ την υπηρεσία!

Ο Ηλίας Ψινάκης έχει περιλάβει στα σχέδιά του ως υποψήφιος δήμαρχος του Μαραθώνα και την προβολή των μοναδικών αρχαιοτήτων της περιοχής. Έτσι επέλεξε το χώρο του Ιερού των Αιγυπτίων Θεών για να φωτογραφηθεί και να δώσει σχετική συνέντευξη για τα πλάνα προβολής της περιοχής.
Η φωτογράφηση για την εφημερίδα “Το Έθνος” αλλά και κάποια γυρίσματα για τον σταθμό STAR έγιναν εντός του αρχαιολογικού χώρου, όμως για την υπηρεσία αυτό ήταν απαράδεκτο.
Οι υπεύθυνοι της αρχαιολογικής υπηρεσίας με το σκεπτικό ότι η κίνηση Ψινάκη μπορεί να βρει μιμητές και να υπάρξουν επιπτώσεις στον αρχαιολογικό χώρο μήνυσαν τον υποψήφιο Δήμαρχο.
Ο ίδιος δημοσίευσε μια επιστολή μέσω της οποίας απαντά σε όσους προσπαθούν να εμποδίσουν το έργο του.
Δες την απάντηση του Ηλία Ψινάκη στη μήνυση που δέχτηκε:
“Φίλοι μου
Υπάρχει μια μηνυτήρια αναφορά από την Αρχαιολογική υπηρεσία, η οποία προκύπτει από υπερβολική αντίδραση και είναι αβάσιμη και αδικαιολόγητη.
Ωστόσο με βοηθάει να πετύχω αυτό που ήθελα:
Να μάθει ο ελληνικός λαός την ύπαρξη ενός τόσο σημαντικού μνημείου, όπως ο αιγυπτιακός ναός στη Μπρεξίζα, 35 χιλ. από την Πλατεία Συντάγματος.
Προσπαθούν να έρθουν τουρίστες από όλο τον κόσμο και βλέπουν κάγκελα και χόρτα!
Αυτή η άθλια κατάσταση θα αλλάξει, όταν γίνω Δήμαρχος.
Θα πάω σε όλους τους εγκαταλελειμμένους αρχαιολογικούς χώρους και ας μου κάνουν όσες μηνύσεις θέλουν!
Όσο για τους υπευθύνους, αντί να σπαταλούν χρόνο σε κυνήγι μαγισσών, να κάτσουν να σκεφτούν και να μου προτείνουν τι πρέπει να γίνει, προκειμένου να αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση.
Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση, με υγεία για όλους”.

Read More

And More