Ε. Ριμπολόβλεβα: Από σύζυγος μεγιστάνα, στο κρατητήριο της Κύπρου! Όλα όσα δεν ξέρεις για εκείνη

Σε πόλεμο των Ρόουζ έχει εξελιχθεί ο γάμος του Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ και της εν διαστάσει συζύγου του Έλενας Ριμπολόβλεβα. Η ξανθιά καλλονή, από σύζυγος μεγιστάνα …βρέθηκε στο κρατητήριο της Κύπρου και προκάλεσε πολλά ερωτήματα.
Η κατηγορία της σύλληψής της ήταν πως στην κατοχή της βρίσκεται ένα μπλε διαμάντι αμύθητης αξίας, το οποίο έπρεπε να επιστραφεί στον πρώην σύζυγό της μετά την απόφαση του χωρισμού, κάτι που όμως δεν έγινε.

Έτσι, με το που πάτησε το πόδι της σε κυπριακό έδαφος, έγινε έλεγχος στα ταξιδιωτικά της έγγραφα και αποκαλύφθηκε ότι εκκρεμεί εναντίον της ένταλμα σύλληψης.
Όπως αναφέρθηκε από το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, η Ριμπολόβλεβα συνελήφθη χθες στο αεροδρόμιο Λάρνακας, στις 13:50 βάσει εκκρεμούντος εντάλματος σύλληψης και τέθηκε υπό κράτηση. Η συλληφθείσα ανακρίθηκε από το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων στη Λεμεσό, χωρίς να προκύψει οτιδήποτε εναντίον της και αφέθηκε ελεύθερη γύρω στις 9 το βράδυ.

Τι συμβαίνει όμως με το πρώην ζευγάρι;
Ο μεγιστάνας που πρόσφατα αγόρασε τον Σκορπιό από την Αθηνά Ωνάση και η πρώην αγαπημένη του, γνωρίζονταν χρόνια και έζησαν ένα δυνατό έρωτα. Οι δυο τους απέκτησαν δυο κόρες, την 24χρονη Κατρίνα και την 13χρονη Άννα.
Όλα κυλούσαν αρμονικά, μέχρι που ο σύζυγός της άρχισε να την απατά, αποκαλύπτει η Έλενα και το 2008 καταθέτει αίτηση διαζυγίου, διεκδικώντας από τον Ντμίτρι τη μισή του περιουσία, δηλαδή περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια, κάτι που οδήγησε σε μια σκληρή και μακρά δικαστική διαμάχη.
Η κόντρα τους συνεχίζεται μέχρι σήμερα, με την Έλενα να διεκδικεί περιουσιακά στοιχεία και να κινείται νομικά κατά του πρώην συζύγου της, για αλόγιστη σπατάλη της περιουσίας τους. Αυτός ήταν και ο λόγος που η Ελένα κατέθεσε, επίσης, μήνυση για την αγορά του Σκορπιού, ενώ για περισσότερα από πέντε έτη και οι δύο καταθέτουν αγωγές και μηνύσεις ο ένας εναντίον του άλλου σε επτά τουλάχιστον χώρες.
Το νέο επεισόδιο όμως της κόντρας τους εκτυλίχθηκε στην Κύπρο. Εκεί συνέλαβαν την Έλενα, επειδή δεν έχει επιστρέψει ακόμη στις κόρες της το μπλε διαμάντι.

Ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, την άφηνε να το φοράει όσο ήταν μαζί. Όμως, από την στιγμή που ο μεγιστάνας ιδιοκτήτης του Σκορπιού και η άλλοτε αγαπημένη του είναι σε διάσταση, της ζήτησε να το επιστρέψει γιατί ήταν μέρος του καταπιστεύματος που είχαν για τις κόρες τους.
Η ίδια πάντως επιμένει ότι το δαχτυλίδι της ανήκει και ότι της το είχε κάνει δώρο ο Ντμίτρι πριν αρχίσει να την απατά με ό,τι θηλυκό κυκλοφορεί στον πλανήτη. Έτσι, το μπλε διαμάντι του οίκου Graff έμεινε στην κοσμηματοθήκη της ή σε κάποια θυρίδα και δεν επεστράφη ποτέ.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η Έλενα τέθηκε υπό κράτηση και αμέσως επιστρατεύθηκαν οι δικηγόροι της. Η κ. Ριμπολόβλεβα μετά από ταλαιπωρία αρκετών ωρών αφέθηκε ελεύθερη. Η Κυπριακή Αστυνομία της ζήτησε όμως να καταθέσει το διαβατήριό της.

Read More

And More