Άστεγος ο τραγουδιστής των “Ριφιφί” – Κοιμόταν δυο χρόνια στα παγκάκια

Στο δρόμο βρέθηκε μετά από το οικονομικό αδιέξοδο που πέρασε ο τραγουδιστής Λεωνίδας Παφιλιάρης, που γνωρίσαμε τη δεκαετία του ’80 ως ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος “Ριφιφί”. Ο γνωστός ερμηνευτής την ημέρα έπαιζε μουσική με την κιθάρα του και τα βράδια κοιμόταν σε παγκάκια.
Το δράμα του ξεκίνησε όταν εκείνος ήρθε σε οικονομικό αδιέξοδο και έμεινε άστεγος για δύο χρόνια. “Όποτε είχα χρήματα πήγαινα σε φτηνά ξενοδοχεία, να πλυθώ και να κοιμηθώ σαν κανονικός άνθρωπος. Τα πρωινά έπαιζα τραγούδια μου στο δρόμο με την κιθάρα μου, αλλά τις κρύες νύχτες του χειμώνα επειδή δεν ένιωθα ασφάλεια πουθενά, περπατούσα όλη νύχτα ατελείωτα μέχρι τα ξημερώματα από τη Νέα Ιωνία μέχρι την Ακρόπολη και πάλι πίσω και ξανά…” δήλωσε χαρακτηριστικά στην “Espresso” και πρόσθεσε: “Πήγαινα στα συσσίτια στο Σεράφειο και το βράδυ κοιμόμουν στα χαρτόκουτα, σε γωνίες, όπου έβρισκα”.

Ο ίδιος εξομολογήθηκε πως όλα ξεκίνησαν λόγω μιας ιδιότυπης ψυχολογικής πάθησης που έχει και απομακρύνθηκε από τους δικούς του ανθρώπους. Επανήλθε με τη βοήθεια της μητέρας του και της αδελφής του που παρενέβησαν ουσιαστικά και τον επανέφεραν στον τόπο ζωής που είχε πριν.
Τώρα, έχοντας αφήσει πίσω αυτήν την άσχημη περίοδο της ζωής του, έκανε τραγούδι την περιπέτειά του με τίτλο “Άστεγος κι απόψε”.

Read More

And More