Σάκης Ρουβάς: Το “Άξιον εστί” θα είναι η πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα μου!

Έτοιμος για την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του είναι ο Σάκης Ρουβάς. Ο κορυφαίος Έλληνας σταρ θα τραγουδήσει το “Άξιον εστί” του Μίκη Θεοδωράκη στην επετειακή συναυλία που έχει προγραμματιστεί για τις 2 Μαΐου στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για τη συναυλία, που γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση των 90 χρόνων του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη και είναι πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Οργανισμού Νέας Σμύρνης. Το ραντεβού δόθηκε στον Πολυχώρο Πολιτισμού Γαλαξίας και φυσικά, το TLIFE ήταν εκεί, για να σου μεταφέρει όλο το κλίμα.

Ο φωτογραφικός μας φακός συνάντησε τον Σάκη λίγο πριν συναντηθεί με τους υπόλοιπους συντελεστές της συναυλίας και μιλήσει για την πιο σπουδαία στιγμή, όπως την χαρακτήρισε ο ίδιος, της καριέρας του.

Στο πλευρό του ήταν ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν ο οποίος εξηγήσε στο TLIFE ότι η επιλογή του Σάκη ήταν δική του.

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να διαβάσεις όλα όσα μας είπε

“Το να έρθουν νέοι άνθρωποι σε αυτή τη συναυλία είναι για μένα μία πολύ μεγάλη πρόκληση κι ένα μεγάλο στοίχημα. Εγώ, θα κάνω την ερώτηση σε όλους αυτούς, χωρίς να υποτιμώ κανέναν και την παιδεία κανενός, ποιο 16χρονο, 18χρονο ακόμα και 20χρονο παιδί ξέρει για το “Άξιον εστί” του Μίκη Θεοδωράκη; Αυτά τα παιδιά που θα έρθουν, που θα έρθουν πιθανόν για να δούνε το Ρουβά και τη λάμψη ενός καλλιτέχνη ή ενός ωραίου προσώπου όπως είναι ο Σάκης Ρουβάς, μέσα σε δύο ώρες της συναυλίας θα μάθουν το “Άξιον εστί” και θα μάθουν σπουδαία και πολλά πράγματα για έναν άνθρωπο ογκόλιθο στη μουσική ιστορία της χώρας μας, όπως είναι ο Μίκης Θεοδωράκης”, είπε ανάμεσα σε άλλα.

Την ίδια ώρα που η απόφαση του Σάκη δέχτηκε έντονη κριτική από πολλούς καλλιτέχνες, ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης τον στήριξε με ένα κείμενο στην επίσημη σελίδα του!

ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ για να διαβάσεις όλα όσα έγραψε ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης

“Ευχαριστώ τον κύριο Θεοδωράκη για τη δήλωση που έκανε”, είπε ο Σάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου αναφερόμενος στο συγκεκριμένο κείμενο. “Απένειμε δικαιοσύνη με έναν τρόπο. Όλοι θα κριθούμε από το αποτέλεσμα”, συμπλήρωσε.


Βαγγέλης Χατζατουριάν, Σάκης Ρουβάς, Θεόδωρος Ορφανίδης

Δες στιγμιότυπα από τη συνέντευξη Τύπου!


Σάκης Ρουβάς, Γιώργος Γιαννόπουλος

Απαντώντας στην ερώτηση για την τιμή που του έγινε ο Σάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: “Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω από το να αποδεχτώ αυτή την πρόταση;”

Όσον αφορά τον ντόρο που έγινε γύρω από την απόφασή του, είπε: “Κάθε φορά τυγχάνει μεγαλύτερης προσοχής το έργο με το οποίο ασχολούμαι.”


Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε και ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης

“Δεν θα απολογηθούμε για κάτι. Επιλέξαμε επειδή είναι καλλιτέχνης χαμηλών τόνων και εργατικός”, δήλωσε ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης.


Από τη δική του μεριά ο διεθνούς φήμης μαέστρος Θεόδωρος Ορφανίδης, είπε: “Ο Σάκης είτε μας αρέσει είτε όχι είναι μια κατηγορία από μόνος του. Επαγγελματίας με ήθος και ακτινοβολία. Μέσα από αυτό το έργο ο Σάκης θα εκπαιδεύσει το κοινό και θα εκπαιδευτεί”

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος, που θα αναλάβει τον ρόλο του αφηγητή, σχολίασε πως στην κρίση θα μας φάει η μικροψυχία. “Οι ταμπέλες είναι για τους δρόμους και οι ταμπέλες για τα τετράδια”, είπε ανάμεσα σε άλλα και τόνισε πως το Σάββατο που θα γίνει η συναυλία θα φανεί αν θα χειροκροτηθούν ή αν θα φαν κράξιμο.

Δες όλα όσα απάντησε ο Σάκης στους επικριτές του για το “Αξιον εστί”

Read More

And More