Σάκης Ρουβάς: Η καριέρα και η συνεργασία-σταθμός με την Άννα Βίσση!

Η σκηνή του “Xaos” ανοίγει και ο πρωτοεμφανιζόμενος τότε Σάκης Ρουβάς ανεβαίνει στην πίστα και ξεκινά να τραγουδά με την Άννα Βίσση το μοναδικό σουξέ της εποχής “Σε θέλω, με θέλεις” και αποθεώνεται από το κοινό.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά, οι δυο τους ξανασυναντιούνται στο “Αθηνών Αρένα” για ένα “Face to face” show, που κάνει τους θαυμαστές τους να παραληρούν. Και μπορεί η απόλυτη Ελληνίδα σταρ να μην έχει τις άλλοτε κόκκινες μπούκλες της και ο Σάκης να έχει κοντοκουρεμένα μαλλιά και πιο ροκ εμφάνιση, αλλά με το που ανεβαίνουν στη σκηνή, η χημεία τους συνεχίζει να είναι απίστευτη.
Στο πλάι τους βρίσκεται η 49χρονη πολυβραβευμένη χορογράφος του Χόλιγουντ, Μαργκερίτ Ντερίξ -έχει υπογράψει, μεταξύ άλλων, τις χορογραφίες στις ταινίες Mr & Mrs Smith, Spider-Man 3, Οι Άγγελοι του Τσάρλι και Στριπτίζ– η οποία ταξίδεψε στην Αθήνα αποκλειστικά για να συνεργαστεί μαζί τους.

O Σάκης Ρουβάς ξεκίνησε από την Κέρκυρα για την πρωτεύουσα αναζητώντας μια θέση στο μουσικό πεντάγραμμο. Το ξεχωριστό του στυλ, η σκηνική του παρουσία και η φωνή του, τον μετατρέπουν σε μοναδικό performer και γρήγορα τα κοριτσάκια τρέχουν από πίσω του.
Το 1991 κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Show Center και ήταν εκεί που τον ανακάλυψε η Polygram, προσφέροντας του το πρώτο δισκογραφικό συμβόλαιο. Μόλις μερικούς μήνες μετά, έκανε το απίστευτο ντεμπούτο του, με την παρουσίαση του στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης. Το τραγούδι “Πάρτα” σε μουσικη του Νίκου Τερζή και στίχους του Γιώργου Παυριανού, κέρδισε το πρώτο βραβείο και ο Σάκης απέκτησε την πρώτη του εμπειρία από ενθουσιώδεις θαυμαστές, που αμέσως ένιωσαν ότι ένα νέο αστέρι θα γεννιόταν!
Από τότε, τα πράγματα εξελίχθηκαν γρήγορα για τον νεαρό performer. Το πρώτο του solo album, με τίτλο “Σάκης Ρουβάς” κυκλοφόρησε μία μέρα μετά το φεστιβάλ και η νεολαία από όλη την Ελλάδα έδειξε την αγάπη της για τον Σάκη Ρουβά, χαρίζοντας στον δίσκο του τρομερή επιτυχία και κάνοντας τον Νο. 1!
Stands και αφίσες του γνωστού καλλιτέχνη γέμισαν τα δωμάτια των κοριτσιών. Σύντομα, οι αναστεναγμοί έγιναν ουρλιαχτά και τα live του γίνονταν το καθιερωμένο άρθρο σε όλα τα είδη των περιοδικών. Το δεύτερο album του με τίτλο “Μην Αντιστέκεσαι” -επίσης σε σύνθεση του Νίκου Τερζή- κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 1992 καθιστώντας πλέον τον Σάκη ως έναν κορυφαίο performer στη μουσική σκηνή.
Ο χειμώνας του 1994 βρίσκει τον Σάκη να συνεργάζεται με τον συνθέτη Νίκο Καρβέλα και τη στιχουργό Ναταλία Γερμανού. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας είναι η πιο hot στιγμή του καλλιτέχνη με το τραγούδι: “Αίμα, δάκρυα κι ιδρώτας”. Τραγούδια όπως το “Ελα μου” και “Ξανά” έγιναν απίστευτα hits.
Η συνεργασία με τον Νίκο Καρβέλα πάει καλά και δημιουργούν ένα ακόμη άλμπουμ που μάγεψε το κοινό. Με το “τώρα αρχίζουν τα δύσκολα”, ξεκινά και τις live εμφανίσεις του στη σκηνή του “Xaos” μαζί με την Αννα Βίσση, για ένα αξέχαστο show!
Για τέσσερεις συνεχόμενες χρονιές μονοπωλεί τα Ελληνικα Μουσικά Βραβεία Ποπ Κορν, κερδίζοντας το βραβείο για καλύτερο Νέο Καλλιτέχνη, Καλύτερο Τραγούδι, Καλύτερη Σκηνική Παρουσία, και πολλά άλλα.
Ο γνωστός τραγουδιστής προκαλe;i πλήθος σχολίων για τις εκκεντρικές εμφανίσεις του και ανοίγει μια νέα πόρτα στο χώρο του θεάματος. Ο ίδιος τολμά να φορέσει φούστα Valentino on stage και να κάνει τις “Ρουβίτσες” να τρελαθούν. Λίγο αργότερα, έρχεται στη ζωή του η Eurovision, στην οποία εκπροσώπησε τη χώρα μας δυο φορές και ακολουθούν συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής.

Ωστόσο, οι προσπάθειές του δεν σταματούν εκεί, αφού πριν μερικά χρόνια έρχεται η πρόταση για την παρουσίαση του X-Factor. Το χαρακτηριστικό “Πάμε”, γίνεται σήμα κατατεθέν του και ο λαμπερός τραγουδιστής κατακτά για ακόμη μια φορά το κοινό.
Φέτος, 14 χρόνια μετά την πρώτη συνεργασία τους, ο Σάκης ανεβαίνει στη σκηνή ξανά με την Άννα Βίσση και το θέαμα είναι μοναδικό. Το “Αθηνών Αρένα” γεμίζει σε κάθε εμφάνισή τους και το μοναδικό δίδυμο, δεν απογοητεύει τους θαυμαστές του, παρουσιάζοντας κάθε φορά ένα show χολιγουντιανών προδιαγραφών.
Ο Σάκης είναι μόλις 38 χρόνων, συμπληρώνει 20 χρόνια επιτυχημένης καριέρας και αποδεικνύει πως η ποιότητα και η σκληρή δουλειά, τον κρατούν ψηλά. Πρόσφατα λανσάρει την πρώτη Collection ρουχων που έχουν τη σφραγίδα του και μπαίνει και επίσημα στον επιχειρηματικό κόσμο. Οι Ελληνίδες και όχι μόνο τον θεωρούν τον πιο σέξυ άντρα, αλλά εκείνος έχει μάτια μόνο για δυο γυναίκες: “Τις γυναίκες της ζωής του” , όπως τις αποκαλεί, που δεν είναι άλλες από την συντροφό του Κάτια Ζυγούλη και την κορούλα του Αναστασία.

Read More

And More