Το τελευταίο αντίο στον Σεραφείμ Φυντανίδη! Πολιτικοί και δημοσιογράφοι στην κηδεία του

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου η κηδεία του Σεραφείμ Φυντανίδη. Ο γνωστός δημοσιογράφος και ιστορικός διευθυντής της «Ελευθεροτυπίας» έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών, προδομένος από την καρδιά του.
Η κηδεία του έγινε από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Και το “παρών” έδωσαν πολιτικοί και δημοσιογράφοι. Ανάμεσά τους η Ντόρα Μπακογιάννη, η Άντζελα Γκερέκου, ο Γιώργος Καρατζαφέρης και πολλοί άλλοι.

Ο Σεραφείμ Φυντανίδης γεννήθηκε στην Αθήνα στο Περιστέρι τον Μάρτιο του 1937. Το 1960 έλαβε πτυχίο της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ). Αρχικά εργάστηκε στην εφημερίδα Έθνος ως συντάκτης την περίοδο 1957 – 1968.
Στην περίοδο της Χούντας από το 1968 μέχρι το 1974 εργάστηκε στη Απογευματινή στην αρχή ως υπεύθυνος ύλης και αργότερα ως αρχισυντάκτης. Από το 1974 μέχρι τον Ιούνιο του 1976 υπήρξε διευθυντής σύνταξης στην Ακρόπολη. Από τον Ιούνιο του 1976 μέχρι τις 27 Απριλίου 2007, ήταν διευθυντής της απογευματινής Ελευθεροτυπίας. Από την τελευταία του θέση παραιτήθηκε, κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, λόγω άρνησής του για περικοπή μισθού του.

Τα τελευταία χρόνια ήταν συνεργάτης της κρατικής τηλεόρασης και παρουσιαστής εκπομπής.
Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και τελικά δεν άντεξε και πέθανε ανήμερα των Χριστουγέννων.

Δες φωτογραφίες:

Ντόρα Μπακογιάννη

Άντζελα Γκερέκου

Σταύρος Θεοδωράκης

Πάνος Καμμένος
Γιώργος Καρατζαφέρης

Ναταλία Γερμανού

Φάνη Πάλλη Πετραλιά

Διονύσης Σαββόπουλος

Read More

And More