Μ. Συνατσάκη: Αποκαλύπτει τα fitness μυστικά της! Τι κάνει για να διατηρεί τη φόρμα της;

Εξωτικά όμορφη, υπέροχα μαυρισμένη, αλλά και αφοπλιστικά προσιτή και ειλικρινής η γνωστή παρουσιάστρια σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή. Η Μαίρη Συνατσάκη ποζάρει με μαγιώ για το περιοδικό Forma και σε συνέντευξη που δίνει αποκαλύπτει όλα τα μυστικά του καλλίγραμμου και γυμνασμένου σώματός της!

Πώς διατηρεί ένα τόσο ωραίο σώμα; Αθλείται τακτικά;

Με τον αθλητισμό ασχολιόμουν πάντα και θεωρώ ότι το σώμα καταγράφει και “χτίζεται” σταδιακά και σταθερά. Έχω κάνει βόλλεϊ, στίβο, ενόργανη, χορό, αερόμπικ, ακόντιο και ρυθμική. Απλά και επειδή είμαι και λίγο τεμπέλα, αλλά και λόγω φόρτου εργασίας τα τελευταία 2 χρόνια είχα παραμελήσει λίγο το κομμάτι της τακτικής γυμναστικής. Φέτος όμως, πήρα την απόφαση να εντάξω τη γυμναστική στο πρόγραμμά μου τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα για να είμαι εγώ καλά.

Γιατί ακόμα και όταν βαριέμαι να πάω (ναι, υπάρχουν κι αυτές οι φορές για όλες μας νομίζω) σκέφτομαι την ευεξία που νιώθω μετά και αυτό αποτελεί το βασικότερο κίνητρο. Επίσης, εδώ και 7 μήνες η νέα μου αγάπη είναι το pole dancing. Είναι η πιο δύσκολη και η πιο τέλεια γυμναστική που έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου. Έχει απίστευτα αποτελέσματα και εκτός του ότι γυμνάζεσαι, νιώθεις και πιο σέξι.

Προσέχει τη διατροφή της;

Προσέχω χωρίς όμως, να στερούμαι τίποτα. Γιατί αν πω “όχι” σε κάτι μου γυρνάει μπούμερανγκ. Γενικά όμως, μου αρέσει πάρα πολύ το φαγητό. Η γαστρονομία είναι από τα αγαπημένα μου χόμπι. Μου αρέσει να πηγαίνω σε εστιατόρια και να δοκιμάζω καινούργια πράγματα, προστάσεις και γεύσεις. Έχω κάνει ταξίδια μόνο και μόνο με σκοπό να βρεθώ σε συγκεκριμένα εστιατόρια. Γενικότερα από τότε που μπήκε η γαστρονομία στη ζωή μου έχω πραγματικά εκτιμήσει πολύ περισσότερο το φαγητό και την ουσιαστική του έννοια που δεν είναι μόνο η επιβίωση. Το φαγητό είναι πολιτισμός και μπορείς να μάθεις πολλά πράγματα μέσα από αυτό ανοίγοντας τους ορίζοντες του μυαλού σου.

Έχει χρειαστεί ποτέ να κάνει δίαιτα;

Με το βάρος μου δεν είχα ποτέ ιδιαίτερο πρόβλημα. Έχω έναν καλό μεταβολισμό που με βοηθάει, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα φάω όσο θέλω και δεν θα παχύνω. Ακόμα όμως κι αν πάρω 2-3 κιλά, θα προσέξω λίγο παραπάνω, με την έννοια ότι δεν θα φάω το βράδυ υδατάνθρακες, θα φάω πιο πολλές σαλάτες και ψητά και θα μειώσω τη ζάχαρη. Μικρότερη που δεν είχα ασχοληθεί τόσο με την έννοια του σωστού φαγητού, είχα πέσει στην παγίδα να κάνω λάθος δίαιτες. Στην πορεία όμως, κατάλαβα ότι οι αυστηρές δίαιατες δεν γίνεται να έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα γιατί στο τέλος καταλήγεις να πάρεις πίσω τα κιλά λόγω της στέρησης στην οποία έχεις υποβάλλει τον εαυτό σου.

Θα έκανε ποτέ πλαστική;

Δεν έχω κανένα θέμα με τις πλαστικές επεμβάσεις αλλά μου αρέσει να βλέπω γυναίκες να μεγαλώνουν με τις ρυτίδες τους, να βλέπω τη φυσική εξέλιξη του χρόνου πάνω τους. Γι αυτό και διαφωνώ με τις υπερβολές που αλλοιώνουν εντελώς τη φυσική εικόνα. Σαφώς βέβαια αναγνωρίζω ότι μια αισθητική επέμβαση μπορεί να μας χαρίσει την ψυχική ανάταση και αυτοπεποίθηση που αναζητούμε, οπότε και εδώ το μέτρο νομίζω ότι είναι η σωστή απάντηση.

Διάβασε περισσότερα στο Forma που κυκλοφορεί!

Read More

And More