Πλήθος επωνύμων στην απονομή των Χρυσών Σκούφων! Φωτογραφίες

Μια βραδιά αφιερωμένη στην ελληνική κουζίνα και στις λεπτές γαστρονομικές γεύσεις που προσφέρουν τα μεγαλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετανία”.
H πολυαναμενόμενη απονομή των Χρυσών Σκούφων 2014 είναι πλέον γεγονός και έγινε παρουσία της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη και της εκδότριας του Αθηνοράματος Άννης Ηλιοπούλου.


Τάκης Ζαχαράτος, Όλγα Κεφαλογιάννη

Το “παρών” στη βραδιά έδωσαν πολλοί επώνυμοι από το χώρο της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας, ενώ μεγάλος νικητής της βραδιάς ήταν ο Έκτορας Μποτρίνι με τέσσερις Χρυσούς Σκούφους. Συγκεκριμένα, το «Etrusco» (Κέρκυρα) ανακηρύχθηκε καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας και καλύτερο εστιατόριο Ελληνικής Κουζίνας αλλά και τα άλλα δύο εστιατόριά του (“Botrini’s”) στην Αθήνα και τη Ρόδο κέρδισαν Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
Όσον αφορά στους επώνυμους που βρέθηκαν σε αυτό το γαστρονομικό ταξίδι, ο φωτογραφικός φακός του TLIFE συνάντησε στο “Μεγάλη Βρετανία” την Τατιάνα Στεφανίδου με τον Νίκο Ευαγγελάτο, την Κάτια Δανδουλάκη, τον Διονύση Σαββόπουλο, τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, την Γωγώ Μπρέμπου και πολλούς άλλους.

Νίκος Ευαγγελάτος, Τατιάνα Στεφανίδου
Ακόμη, αξίζει να αναφέρουμε πως οι νέες είσοδοι στους Χρυσούς Σκούφους αποτελούν το 26% του συνόλου και είναι τα εστιατόρια «Abovo», «Anassa», «Bill & Coo», «Botrini’s Rodi», «Ντομάτα» και «Σελήνη».
Την ίδια στιγμή τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας ανανεώθηκαν στο ίδιο ποσοστό με τα «Botrini’s» (σε Αθήνα και Ρόδο ), «Funky Gourmet», «Hytra» και «Γαλάζια Hytra», «Bill & Coo», «Τηλέμαχος Art Grill», «Apocalypsis», «Αλάτσι», «Έξι Κλειδιά» και «Ψαράκι».
Είναι πολύ σημαντικός ο δυναμισμός που δείχνει η εστιατορική σκηνή της Ελλάδας, αποτελώντας ταυτόχρονα τη βιτρίνα του γαστρονομικού μας τουρισμού. Αν εξαιρέσουμε την Αθήνα, η οποία –όπως είναι αναμενόμενο– κερδίζει τη μερίδα του λέοντος με 9 Χρυσούς Σκούφους και 14 Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, οι τουριστικοί προορισμοί της χώρας καταγράφουν επίσης υψηλές επιδόσεις.


Μαρία Βατοπούλου, Έκτορας Μποτρίνι, Μαρία Ναυπλιώτου

Η Χαλκιδική με 3 και 4 εστιατόρια αντίστοιχα, η Κρήτη με 3 και 3, ενώ Μύκονος, Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη κερδίζουν 2 Χρυσούς Σκούφους και 2 Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Ρόδος έναν Χρυσό Σκούφο και 2 Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας.
Σημαντικό είναι επίσης το γεγονός ότι η Πάτμος και το Πήλιο κερδίζουν για πρώτη φορά Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
Δες φωτογραφίες από τη βραδιά:

Άννη Ηλιοπούλου, Κάτια Δανδουλάκη, Λόλα Νταϊφά

Κάτια Δανδουλάκη

Μαρία Ναυπλιώτου

Όλγα Κεφαλογιάννη

Όλγα Κεφαλογιάννη, Γιωργος Καμίνης

Νίκος Στραβελάκης με την σύζυγό του

Read More

And More