Απολαυστικές στιγμές Starbucks στο σπίτι! Oι νικήτριες που κέρδισαν μια καφετιέρα γαλλικού τύπου και μια ποικιλία καφέ

Τα Starbucks μοιράζονται μαζί μας τα μυστικά του τέλειου καφέ και μας χαρίζουν τα απαραίτητα εργαλεία για να απολαμβάνουμε τον αγαπημένο μας καφέ κάθε στιγμή, ακόμα και στο σπίτι.

15 τυχερές κέρδισαν μία καφετιέρα γαλλικού τύπου με έμβολο και μια από τις 16 διαφορετικές ποικιλίες καφέ σε κόκκους (250g) από τα Starbucks!

Οι νικήτριες είναι:

ΒΡΥΩΝΗ ΜΑΡΙΑ ΕΛΕΝΗ

ΓΕΩΡΓΙΤΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

ΚΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ ΑΛΚΗΣΤΗ

ΚΑΤΣΙΑΔΑ ΛΙΝΑ

ΛΕΜΠΕΣΗ ΙΩΑΝΝΑ

ΛΙΑΚΟΥ ΣΟΦΙΑ

ΜΙΖΟΥΚΙΑΡΗ ΕΛΕΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

ΟΝΤΟΥΛ ΕΙΡΗΝΗ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΣΑΒΒΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

ΧΑΤΖΗΧΡΟΝΟΓΛΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ


Τα βασικά στοιχεία:

Η σωστή αναλογία καφέ και νερού εξασφαλίζει πάντα ισορροπία στη γεύση.

Η άλεση: οι διαφορετικές μέθοδοι παρασκευής καφέ απαιτούν διαφορετικό τρόπο άλεσης. Επιλέγουμε την αγαπημένη μας ποικιλία και ζητάμε από τον Starbucks barista να την αλέσει ανάλογα με τη μηχανή καφέ που διαθέτουμε.

Η ποιότητα του νερού επηρεάζει το τελικό γευστικό αποτέλεσμα, γι’ αυτό τον λόγο το νερό που χρησιμοποιούμε πρέπει να έχει καθαρή γεύση. Νερό στη θερμοκρασία βρασμού (90° έως 96°C) είναι ιδανικό για να βγάλει όλη τη γεύση του καφέ

Η φρεσκάδα του καφέ είναι εξίσου σημαντική. Ο καφές είναι ένα φρέσκο προϊόν και οι εχθροί του είναι το οξυγόνο, το φως, η ζέστη και η υγρασία. Διατηρούμε τον καφέ φρέσκο φυλάσσοντας σε ένα αδιαφανές, αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου

Η τέλεια προετοιμασία καφέ:

Χρησιμοποιούμε 4 κουταλιές της σούπας αλεσμένου καφέ για κάθε 180 ml νερού.

Για καφετιέρες με έμβολο, ζεσταίνουμε το νερό σε σημείο βρασμού, το προσθέτουμε στον καφέ, ανακατεύουμε και περιμένουμε για 4 λεπτά προτού πιέσουμε το έμβολο.

Αφού ετοιμάσουμε τον καφέ, γεμίζουμε την κούπα μας και απολαμβάνουμε!

Read More

And More