Πέθανε η τραγουδίστρια Τζένη Βάνου

Έφυγε σήμερα το πρωί από τη ζωή η αγαπημένη τραγουδίστρια Τζένη Βάνου. Η τραγουδίστρια με την συγκλονιστική φωνή έχασε τη μάχη με την ασθένεια που την ταλαιπωρούσε εδώ και πολλά χρόνια ενώ το καλοκαίρι έκανε επέμβαση αφαίρεσης όγκου στο λαιμό.

Τη δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε στο TLIFE η διοίκηση του νοσοκομείου Μεταξά, στο οποίο και άφησε σήμερα την τελευταία της πνοή.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες μέρες η γνωστή τραγουδίστρια δεν ένιωθε καλά. Πήγε στο νοσοκομείο όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ότι ο καρκίνος είχε κάνει μετάσταση.

Και ποιος δεν έχει τραγουδήσει, “αγαπήσει” και κλάψει με το τραγούδι της:

Η Τζένη Βάνου από τις πιο σπουδαίες φωνές της Ελλάδας, γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1939 στην Αθήνα. Το πραγματικό της όνομα ήταν Ευγενία Βραχνού. Αρχικά σκόπευε να σπουδάσει στη Φυσικομαθηματική Σχολή, αλλά μετά τη γνωριμία της με τον συνθέτη Μίμη Πλέσσα, τον οποίο θεωρούσε μέντορά της, έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1959 σαν τραγουδίστρια ελαφράς ορχήστρας στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ.

Τραγούδησε πρώτη φορά μπροστά σε κοινό στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, τραγούδι του Μίμη Πλέσσα. Ήταν πλέον μία καταξιωμένη τραγουδίστρια του ελαφρού τραγουδιού. Ερμήνευσε ντουέτα κυρίως με τον Γιάννη Βογιατζή (θέλω κοντά σου να μείνω).

Yπήρξε η βασική ερμηνεύτρια πολλών και διακεκριμένων συνθετών του Μίμη Πλέσσα, του Μίκη Θεοδωράκη, του Γιώργου Μουζάκη, του Κώστα Γιαννίδη, του Ζακ Ιακωβίδη, του Αττίκ, του Αλέκου Χρυσοβέργη και πολλών άλλων.

Η ίδια το καλοκαίρι είχε δώσει συνέντευξη για την περιπέτεια της υγείας της λέγοντας: ” Δεν φοβάμαι να το πω: ναι έχω καρκίνο, ο οποίος παρουσιάστηκε στην επιγλωττίδα και τον προλάβαμε ένα χιλιοστό πριν ακουμπήσει τις φωνητικές χορδές. Δεν το κρύβω ότι όταν κοίταξα τον γιατρό στα μάτια και μου είπε πως πρέπει να χειρουργηθώ, έπαθα σοκ. Το ίδιο έπαθαν και τα παιδιά μου και κυρίως η κόρη μου που πήγε να …πεθάνει όταν ο καθηγητής βγήκε από το χειρουργείο και τους ανακοίνωσε ότι έχω καρκίνο” εξομολογήθηκε η τραγουδίστρια.

Η κηδεία της Τ. Βάνου θα γίνει την Παρασκευή στις 11.30 το πρωί από το νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης

Καλό ταξίδι …

Read More

And More