Β. Μπάρμπα: Πριν φύγω από τη ζωή θέλω να τα έχω κάνει όλα!

Με μια ανάσα μπορεί να ξεδιπλώσει τη μισή ζωή της! Κλισέ ή όχι, η Βάνα Μπάρμπα είναι η μοναδική περίπτωση στην ελληνική σόουμπιζ που δεν την ένοιαξε ποτέ να αποδείξει ότι είναι καλή ηθοποιός, σέξι γυναίκα, καλή μητέρα. Όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα “Espresso”, η εμμονή της να έχει άποψη, να διαφέρει, να είναι ελεύθερη, να ζει όπως εκείνη θέλει, της έκλεινε τις πόρτες αλλά της άνοιγε ορίζοντες!

Ποιος είναι στην πραγματικότητα ο μύθος “Βάνα Μπάρμπα
“Μύθος είναι αυτά που πιστεύουν οι άλλοι. Η πραγματικότητα είναι αυτό που βλέπουν οι περισσότεροι, αυτό που φαίνεται. Ένας άνθρωπος που αγωνίζεται, που δεν μπορεί να πει κάτι όταν δεν το πιστεύει, που δεν του αρέσει το μέτριο και που προσπαθεί να έχει αγάπη για όλον τον κόσμο.”

Χρόνια τώρα έχει βολευτεί πίσω από τη μανιέρα του συμβόλου του σεξ
“Ναι, έβγαλα χρήματα από αυτό, υπήρξα αυτό, ήταν ο λόγος ύπαρξής μου. Η εικόνα μου ήταν ο λόγος που υπήρξα και υπάρχω. Αλλά δεν ήταν αυτό που ήθελα. Δεν γέμισε ποτέ την καρδιά μου. Το χάρηκα και είμαι πραγματικά ευγνώμων γι αυτό που έζησα. Δεν ήθελα να είμαι το sex symbol αλλά μια γυναίκα ποθητή. Μεγαλώνοντας ήθελα να σπάσω αυτό το κέλυφος, για να βγει από μέσα κάτι άλλο. Αυτό ακόμη δεν το έχω κάνει και είμαι έτοιμη τώρα πια! Ακόμη με αποκαλούν έτσι… Αμαρτία είναι πια, γεράσαμε και ακόμη αυτό μου λένε”.

Χαρακτηρίστηκε και καταναλώθηκε;
“Τιμή μου που υπήρξα η χαρά τους, αλλά τελείωσε αυτή η ιστορία. Ημουν και είμαι αντισυμβατική. Δεν μπαίνω εύκολα σε καλούπια και σε κιτάπια. Εγώ είμαι ερασιτέχνης σε αυτό που κάνω στη δουλειά μου. Δεν πήγα ποτέ να βγάλω χρήματα, δεν την αντιμετώπισα ποτέ στα σοβαρά για να την εκμεταλλευτώ!”

Ενα καλό “κρεβάτι” ανοίγει μια πόρτα;
“Την κλείνει. Μπορεί να ανοίξει για λίγο, αλλά στην ουσία την κλείνει. Την καριέρα τη χτίζουν τα «όχι» και όχι τα «ναι»…”

Υπάρχει πληθωρισμός στην Τέχνη;
“Στην Τέχνη είναι όλα επιτρεπτά και όλα ανεπίτρεπτα… Το λέω εγώ, που δεν έχω καμία σχέση με την Τέχνη!”

Η τηλεόραση τι προσφέρει στον ηθοποιό;
“Χρήματα και δημοτικότητα, τίποτε άλλο.”

Πώς αντιμετωπίζει ένας καλλιτέχνης όλο το trash που ανθεί εδώ και χρόνια;
“Αυτό είναι αμερικανιά, είναι απόρροια της παγκοσμιοποίησης. Βήχουν οι Αμερικανοί και έρχονται εδώ το φτέρνισμα και ο βήχας, το ίδιο κάνουμε και εμείς, ακολουθούμε τα gossip κ.λπ. Πάντα υπήρχε το κουτσομπολιό, είναι στην ανθρώπινη φύση ο σχολιασμός, ο φθόνος και η ζήλια, αυτά δεν θα εκλείψουν ποτέ… Απλώς τώρα είναι πολύ μοδάτα.”

Συμβιβάζεται με τη φθορά;
“Όχι, με νευριάζει, μου έρχεται να της τραβήξω μια μπουνιά, προσπαθώ να την κάνω φίλη, αλλά είναι δύσκολο πολύ, τη μισώ!”

Έχει βρει ποια θα μπορούσε εύκολα να την αντικαταστήσει κάποια στιγμή;
“Ου, δεν ήμουν ποτέ κάτι σημαντικό, αλλά όσο υπάρχω δεν θα βγει καμία!”

Ο κόσμος ενδιαφέρεται για έρωτες και χωρισμούς. Είναι ερωτευμένη;
“Όχι, έχω πολλά χρόνια να ερωτευτώ!”

Όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος, μειώνεται η επιθυμία για σεξ;
“Ενας φίλος μου έλεγε ότι όσο μεγαλώνουμε είμαστε πιο ελεύθεροι από τα πάθη μας, ελευθερωνόμαστε από το σεξουαλικό ένστικτό μας. Τώρα, βέβαια, δεν είμαι στην ανάλογη ηλικία να απαντήσω, είμαι ακόμη δέσμια των παθών μου!”

Την έχουν φλερτάρει γυναίκες;
“Με αγάπησαν κιόλας, δεν με φλέρταραν μόνο, με αγάπησαν όσο και οι άνδρες! Πάντα το είχα αυτό στη ζωή μου, το βίωνα καθημερινά. Υπήρχαν κάποιες σχέσεις που με ακολουθούσαν για πολλά χρονιά, όχι λίγα, τις ευγνωμονώ και τις αγαπάω. Εγώ δεν είχα καταλάβει ότι η αγάπη τους δεν ήταν φιλική, αλλά βαθιά ερωτική…”

Θα έκανε έναν νέο γάμο;
“Μπορεί. Δεν ξέρεις ποτέ. Αν και είμαι εναντίον του γάμου, φύσει και θέσει. Πριν φύγω από τη ζωή θέλω να τα έχω κάνει όλα.”

Read More

And More