Μ. Βερνίκου: Είμαι περήφανη που ο πατέρας μου έγινε υφυπουργός και πιο περήφανη για τον τρόπο που παραιτήθηκε!

Απολαμβάνει όσα απλόχερα της προσέφερε η ζωή, αλλά και όσα μόνη της κατέκτησε: μια δημιουργική δουλειά, μια επιτυχημένη οικογένεια και το όνειρο για μια καλύτερη Έλλαδα. Η Μαρίνα Βερνίκου σε συνέντευξη που έδωσε στο “Θέμα People” μίλησε για όλα!

Τρία παιδιά, τέσσερα βιβλία, σίγουρα υπάρχει μεγάλο πάθος με ό,τι αγαπά!

Στην πραγματικότητα δεν μπορώ να συσχετίσω τις δραστηριότητές μου με την ανατροφή των παιδιών μου. Σημειώνω όμως, ότι το να έχεις πάθος με ό,τι αγαπάς είναι σημαντικό. Σε διαφοροποεί από στατικές καταστάσεις. Το κάθε βιβλίο μου είναι και ένα ταξίδι που κάνει τη ζωή μου ενδιαφέρουσα. Τα παιδιά μου ωστόσο, είναι η ζωή μου.

Από αρκετά νεαρή ηλικία συνήθισε να ζει με τα φώτα της δημοσιότητας επάνω της. Ένιωσε ποτέ αιχμάλωτη της εικόνας της;

Είχα πάντα την αίσθηση ότι η δημοσιότητα είναι ένα δίκοπο μαχαίρι. Σου δίνει δύναμη αλλά πρέπει να είσαι προσεκτικός. Δεν φοβάμαι τη δημοσιότητα και πιστεύω ότι δεν την έχω αφήσει να επηρεάσει την αίσθησή μου για την ελευθερία και το κυριότερο, να είμαι ο εαυτός μου!

Πώς εισέπραξε την πρόταση που δέχτηκε ο πατέρας της να γίνει υφυπουργός ναυτιλίας και τι έχει να πει για τη σύντομη παραμονή του στην κυβέρνηση;

Αισθάνθηκα περήφανη για την πρόταση που του έγινε και ακόμα πιο περήφανη για τον τρόπο που παραιτήθηκε. Ήταν αντάξιος της ιστορίας του. Βέβαια, εισπράττω κι ένα μεγάλο “κρίμα” που δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει πράγματα που είμαι σίγουρη ότι τα χρειάζεται ο τόπος μας.

Τι μαθήματα έχει πάρει από τα ταξίδια της;

Με τα ταξίδια αποκτάς καλύτερη και πιο ψύχραιμη αίσθηση της ζωής, του χρόνου και του τόπου σου. Τελικά πιστεύω ότι παρ’ όλες τις αδυναμίες μας, η Ελλάδα είναι η πιο όμορφη χώρα και οι Έλληνες βρίσκουν πάντα τον τρόπο τους, ακόμα και μέσα στην κρίση να περνάνε καλά.

Ο τίτλος που θα έδινε στη ζωή της…

“Η Μαρίνα στη χώρα των εκπλήξεων”.

Read More

And More