Διπλές χαρές για την Α. Βίσση. Και νέο άλμπουμ και γενέθλια!

Η Άννα Βίσση σήμερα έχει γενέθλια και γίνεται 53 ετών. Μαζί με τα γενέθλιά της η απόλυτη star έχει κι αλλον ένα λόγο να γιορτάζει… Χθες κυκλοφόρησε το ολοκαίνουριο άλμπουμ της με τίτλο ”Αγάπη είναι εσύ” μαζί με την εφημερίδα Real News.

Μετά από τέσσερα χρόνια η μέγαλη σταρ του πενταγράμμου ενώνει το ταλέντο της με τη δημιουργικότητα του Νίκου Καρβέλα και δημιουργεί ένα άλμπουμ που έχει ήδη αγαπηθεί πολύ από το κοινό. Το ύφος του είναι κυρίως pop/rock εκτός από το κομμάτι ”Προτεραιότητα” που είναι χασάπικο.

Οι θαυμαστές της περίμεναν εδώ και καιρό ένα ολοκληρωμένο άλμπουμ από εκείνη και το γεγονός ότι το συγκεκριμένο φέρει και τη σφραγίδα του Νίκου Καρβέλα, κάνει την αξία του μεγαλύτερη εις ό,τι αφορά το συναισθηματικό κομμάτι. Ακούγοντας τα τραγούδια αισθάνεσαι μία Άννα στα καλύτερά της.

Οι επιτυχημένες εμφανίσεις της δίπλα στον Σάκη Ρουβά στο Αθηνών Αρένα συνεχίζονται, με το κοινό να παραληρεί μπροστά της. Οι πολλές επαγγελματικές της υποχρεώσεις δεν της επιτρέψουν να περάσει τις μέρες των Χριστουγέννων πουθενά αλλού, παρά στο σπίτι της στην Εκάλη.

H Άννα Βίσση είναι συνηθισμένη στην επιτυχία και η πορεία που έχει διαγράψει στη ζωή της δεν είναι τυχαία. Γεννήθηκε το 1957 στη Λάρνακα της Κύπρου. Από μικρή της άρεσε να ασχολείται με τη μουσική. Έτσι στα 6 της χρόνια, ξεκίνησε τις σπουδές της στο χορό και στο πιάνο.

Στα δέκα της χρόνια είχε ήδη ολοκληρώσει τα μαθήματά της στο μπαλέτο και διέκοψε αυτά του πιάνου. Έλαβε μέρος σε έναν διαγωνισμό ταλέντων αλλά αναγκάστηκε να δώσει ψεύτικη ηλικία καθώς ήταν πολύ μικρή. Είπε λοιπόν 15. Κατάφερε να κερδίσει το πρώτο βραβείο και ξεκίνησε τις περιοδείες της σε όλη την επαρχία της κύπρου με την αδερφή της Λία. Τότε ήταν γνωστές, ως ”Αδερφές Βίσση”.

Συνέχισε να συμμετέχει σε διάφορους μουσικούς διαγωνισμούς και πάντα κατακτούσε την πρωτειά. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε! Το 1973 λοιπόν μετακομίζει με την οικογένειά της στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Κυψέλη. Τον ίδιο χρόνο υπογράφει και το πρώτο της συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρεία MINOS.

Συνεργάζεται με μεγάλους καλλιτέχνες. Δημήτρης Κοντολάζος, Γιώργος Νταλάρας, Κώστας Μοσκοβίτης, Νίκος Καρβέλας, Γιάννης Πάριος, Χάρις Αλεξίου όλοι έχουν μόνο καλά λόγια να πουν για την Άννα.

Μπαίνουμε στη δεκαετία του 80′. Η Άννα αποκτά 8 χρυσούς δίσκους και δύο πλατινένιους. Το 1980 ήταν και η πρώτη φορά που εκπροσώπησε την χώρα μας στον διαγωνισμό της Eurovision αλλά δεν κατάφερε να μπει στην 10άδα.

Το 1983 παντρεύεται τον Νίκο Καρβέλα και λίγους μήννες μετά απέκτησαν την κόρη τους, τη Σοφία. Και οι επιτυχίες, οι πλατινένιοι δίσκοι και τα τραγούδια που μένουν στην ιστορία όπως το ”Δώδεκα” διαδέχονται το ένα το άλλο.

Δεκαετία του 90′ και συνεχίζει απτόητη να βρίσκεται στην πρώτη θέση. Ο δίσκος “Φωτιά” αγγίζει τα 180.000 αντίτυπα και αποτελεί τον δεύτερο πιο εμπορικό δίσκο του 1990 μετά από τον δίσκο “Σαν τρελό φορτηγό” των 200.000 αντιτύπων του Γιάννη Πάριου. Τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους, κυκλοφόρησε και ο δίσκος “Είμαι”.

Το 1998 κατέκτησε τα εξής βραβεία: “Καλύτερη Γυναίκα Τραγουδίστρια”, “Καλύτερη ερμηνεία”, “Καλύτερη ζωντανή εμφάνιση”, “Καλύτερο άλμπουμ”, “Καλύτερο Τραγούδι”, “Καλύτερο Εξώφυλλο Άλμπουμ” και “Καλύτερο Ραδιοφωνικό Τραγούδι”.

Μπαίνουμε στο 2000 και η μουσική της Άννας γίνεται πιο μοντέρνα. Το 2001 πρωταγωνιστεί στο μιούζικαλ ”Μάλα”, το οποίο ανέβαινε στο θέατρο Παλλάς μέχρι το 2002. Το 2006 εκπροσώπησε την Ελλάδα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στις 20 Μαΐου 2006 κατακτώντας την ένατη θέση, με το τραγούδι “Everything” σε μουσική του Νίκου Καρβέλα και δικούς της στίχους. Το CD single έγινε χρυσό στην Ελλάδα.

2010. Η Άννα όπως την γνωρίζουμε σήμερα. Έχει κάνει τόσο πολλά πράγματα… Και συνεχίζει!

Read More

And More