“YFSF”: Πως μας φάνηκε η πρεμιέρα; Ποιοι κατάφεραν να κάνουν την διαφορά και ποιοι όχι;

Στους ρυθμούς του “Your Face Sounds Familiar” κινήθηκε αναμφισβήτητα αυτό το βράδυ Κυριακής η ελληνική τηλεόραση, μιας και η δεύτερη τηλεοπτική έκδοση του σόου του ΑΝΤ1, ήταν αυτή που κυριάρχησε στους μικρούς μας δέκτες και πιθανότατα και αύριο το πρωί θα έχει κυριαρχήσει και στους πίνακες τηλεθέασης.

Ναι, όπως και πέρσι έτσι και φέτος, προσωπικά θα σας πω ότι χάζεψα το σόου και ναι θα σας πω επίσης πως διασκέδασα. Το ξέρω ότι αύριο το πρωί θα ακουστούν και τα σχόλια εκείνα που θα κάνουν λόγο περί… αποκριάς, μασκαράτας κ.τ.λ, κ.τ.λ ,όμως, σε ότι έχει να κάνει με την δική μου ταπεινή άποψη και γνώμη, διαφωνώ κάθετα και αφήστε που κι ένα σόου που έχει να κάνει με μεταμορφώσεις το πιο απλό, γρήγορο, επιπόλαιο και ρηχό σχόλιο που μπορεί να κάνει κανείς, είναι να μιλήσει περί… μασκαράτας και Πατρινού Καρναβαλιού.

Θαρρώ πως όντως η πρεμιέρα του “Your Face” ήταν μία πρεμιέρα λαμπερή, εντυπωσιακή που είχε την δυναμική εκείνη που χρειαζόταν για να τα καταφέρει και να σου τσιγκλίσει το ενδιαφέρον και να σε κάνει να το παρακολουθήσεις. Ηταν μία πρεμιέρα που όσοι έμειναν μέσα και ήθελαν να συνδυάσουν θέαμα, χιούμορ και μουσική σίγουρα επέλεξαν.

Η Μαρία Μπεκατώρου και φέτος κατάφερε κι αυτή με την σειρά της να κερδίσει τις εντυπώσεις από το πρώτο live. Στο ρόλο της οικοδέσποινας ήταν κάτι παραπάνω από ιδανική. Ακόμα και τα πρώτα λεπτά που μας καλησπέρισε και το άγχος της δεν μπορούσε να κρυφτεί, ήταν ένα γεγονός που δεν με χάλασε, μιας και πολλές φορές ξεχνάμε ότι και οι παρουσιαστές είναι άνθρωποι, έχουν συναισθήματα και δεν είναι καλοκουρδισμένα στρατιωτάκια που πρέπει να μην καταλαβαίνουν τίποτα και το κυριότερο; Να μην χάνουν ποτέ τον στόχο τους.


Αλλωστε, την Μαρία έτσι κι αλλιώς αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που την ξεχωρίζω απ ΄όλους τους υπόλοιπους παρουσιαστές και απ ΄όλες τις υπόλοιπες παρουσιάστριες. Είναι… γήινη τηλεοπτική παρουσία και όχι… εξωγήινη! Εχει κανονικές, ανθρώπινες, αυθόρμητες αντιδράσεις. Είναι αυθεντική, είναι αληθινή, δεν είναι επιτηδευμένη, δεν είναι… τηλε-προκάτ περίπτωση. Είναι μία παρουσιάστρια που σου βγάζει μία γλύκα, μία ζεστασιά, μία οικειότητα. Είναι μία παρουσιάστρια που τολμά να τσαλακώσει την εικόνα της και να αυτοσαρκαστεί και δεν την απασχολεί μόνο το πως θα γράψει στην κάμερα, πως θα είναι τα πλάνα της, πόσες φορές θα μιλήσει και πόσα εξώφυλλα θα κάνει.

Η Μαρία είναι ένα λαικό κορίτσι που ποτέ δεν θέλησε να κρύψει αυτή την λαική της καταγωγή, που ποτέ δεν πήραν τα μυαλά της αέρα, που ποτέ δεν θέλησε να μας πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες (όπως πολλές – πολλές άλλες που έχουν πείσει μέχρι και τον ίδιο τους τον εαυτό ότι γεννήθηκαν κατευθείαν στην Εκάλη και στην Κηφισιά). Ισως ,λοιπόν, κι αυτή η καθαρά λαική της καταγωγή να είναι που την κάνει να διαφέρει και να ξεχωρίζει μιας και ας μην ξεχνάμε πως λαικός δεν είναι άλλος από εκείνον που αρέσει στον λαό και η τηλεόραση από την αρχή της λειτουργίας μέχρι και σήμερα πάνω απ ΄όλα είναι ένα λαικό μέσο.

Κατά τα άλλα; Αν και έχουμε να κάνουμε με την δεύτερη τηλεοπτική έκδοση του “Your Face”, φέτος ειλικρινά θεωρώ πολύ πιο πετυχημένη την επιλογή των παικτών, χωρίς φυσικά να λείπουν και οι… παραφωνίες. Κάποιοι είναι πραγματικά εντυπωσιακοί και όντως αξίζει κανείς να παρακολουθήσει την πορεία των μεταμορφώσεών τους.

Ποιοι ξεχώρισαν και ποιοι μας έδωσαν δείγματα πως τα καλύτερα από εκείνους έρχονται; Εννοείται ο Παντελής Καναράκης,ο οποίος σαν Χρηστάκης ήταν καταπληκτικός, το ίδιο και ο Λευτέρης Ελευθερίου που σαν Σάκης έγραψε, όπως επίσης και η Σοφία Κουρτίδου που η μεταμόρφωσή της σε Νατάσα Μποφίλιου, ήταν τέλεια. Σαφέστατα ,όμως, και οι εμφανίσεις της Μπέτης Μαγγίρα, της Βανέσσας Αδαμοπούλου και της Σοφίας Βόσσου ήταν πολύ καλές, γι ΄αυτό σας μίλησα και πιο πριν για τις παρουσίες εκείνες που μας έδωσαν δείγματα πως τα καλύτερα έρχονται.

Από την άλλη μεριά ήταν και οι συμμετοχές εκείνες που προσωπικά σε μένα δεν είχαν να πουν τίποτα και δεν είδα και καμία ιδιαίτερη φλόγα για να “ψηθώ” από τώρα για το μετά και οι συμμετοχές αυτές δεν ήταν άλλες από τις συμμετοχές της Ελευθερίας Ελευθερίου, του Κώστα Δόξα του Αρη Πλασκασοβίτη. Μάλιστα, έχω την αίσθηση ότι αν είχαμε να κάνουμε με ένα σόου με αποχωρήσεις, αυτά τα τρία ονόματα πολύ γρήγορα θα έβγαιναν εκτός. Τι να πω; Μακάρι να με διαψεύσουν στην πορεία.

Οσο αφορά τώρα στην κριτική επιτροπή, εκεί πρέπει να πω, πως ο Τάκης Ζαχαράτος ήρθε και… έσβησε με την παρουσία του και το ταμπεραμέντο του όλους τους άλλους. Που να πάρει φόρα στα επόμενα live… Ο Τάκης έκανε την διαφορά και είχε όντως ενδιαφέρον να ακούσεις την κριτική του και την γνώμη του. Ολοι οι υπόλοιποι; Ηταν αδιάφοροι, αρκετά αμήχανοι μεταξύ τους παρά το γεγονός ότι έχουν την περσινή… τηλε-προυπηρεσία (μιας και χημεία δεν έχει υπάρξει) και μην ξεχνάμε και τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια σχόλια, συνδυασμένα κάποιες στιγμές ανάλογα με απίστευτες αερολογίες!

Οχι, η κριτική επιτροπή του συγκεκριμένου σόου, δεν είναι το δυνατό χαρτί του…

Κλείνοντας η κορυφαία στιγμή του σόου εννοείται πως ήταν η μεταμόρφωση του Τάκη Ζαχαράτου σε Αννα Βίσση! Ειναι να μην το έχεις το χάρισμα, άμα το έχεις τα πολλά λόγια είναι φτώχεια!

Μην μου πείτε ότι διαφωνείτε…


Read More

And More