Α. Γεωργιάδης – Ε. Μανωλίδου: Παρακολούθησαν τους περιστρεφόμενους Δερβίσηδες!

Είκοσι μέλη του αρχαιότερου Δερβίσικου τάγματος, των Μεβλεβί, βρέθηκαν στην Αθήνα, προσφέροντάς στο κοινό της πόλης δύο νύχτες μυσταγωγίας με τον εκστατικό περιστροφικό χορό τους, υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής των σούφι.

Στην πρεμιέρα της παράστασης βρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι της εγχώριας showbiz. Ο φωτογραφικός φακός του TLIFE ήταν επίσης εκεί και απαθανάτισε ανάμεσά τους τον Άδωνη Γεωργιάδη με την Ευγενία Μανωλίδου, την Μαρία Μπεκατώρου και την Αθηναΐς Νέγκα με τον σύντροφό της, Χάρη Ζαχαριά!

Στο θέατρο Badminton βρέθηκαν ακόμα για να παρακολουθήσουν την παράσταση η Φάνη Πάλλη Πετραλιά και ο Τούρκος πρέσβης, Kerim Uras.



Λίγα λόγια για την παράσταση

Από τα πλέον διάσημα συγκροτήματα περιστρεφόμενων Δερβίσηδων και μια από τις πολύ γνωστές μουσικές ομάδες, το Galata Mevlevi Ensemble (Γαλατά Μεβλεβί Ανσάμπλ), ήρθε στην Ελλάδα από τη Κωνσταντινούπολη για να μας παρουσιάσει την τέχνη του διαλογισμού και της προσευχής των Δερβίσηδων που μετράει αιώνες ιστορίας. Τους συνοδεύουν επτά μουσικοί με παραδοσιακά μουσικά όργανα όπως νέυ, μπεντίρ, κανονάκι, κεμεντζέ και μοναδικοί τραγουδιστές.

Read More

And More