Πως να διακοσμήσεις με κυκλαδίτικη διάθεση το μπαλκόνι σου

Οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει και οι σκέψεις που στριφογυρίζουν στο μυαλό περιλαμβάνουν μόνο νησιά, παραλίες, αμμουδιά, αιγαίο, θάλασσα και ήλιο! Οι διακοπές καθυστερούν όμως εσύ μπορείς να φέρεις τις Κυκλάδες στη βεράντα σου! Δες εδώ τις οδηγίες για να δώσεις νησιώτικο αέρα στη διακόσμηση του μπαλκονιού σου με πολύ μικρό κόστος!

Εάν τα τετραγωνικά του μπαλκονιού σου δεν σου επιτρέπουν να αγοράσεις μια μεγάλη τραπεζαρία, αγόρασε ένα σιδερένο, στρογγυλό τραπέζι καφενείου με ασορτί καρέκλες! Θα τις βάψεις σε γαλάζιο με ειδικό χρώμα για μέταλλο και ξύλο ανίτοιχα ή για μεγαλύτερη ευκολία βάψε με σπρέι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κάθε επιφάνεια! Φτιάξε μια μικρή γωνία που θα σου φτιάχνει τη διάθεση κάθε φορά που βγαίνεις στο μπαλκόνι σου!

Εκμεταλλεύσου τους “θησαυρούς” που έχεις μαζέψει από παραλίες και νησιά και τοποθέτησε τα μέσα σε βαζάκια ή πανεράκια! Ακόμα χρησιμοποιήσε για το τραπέζι ένα παραδοσιακό τραπεζομάντηλου που αποπνέει αέρα παράδοσης! Δημιούργησε συνθέσεις με κεράκια, κοχύλια, βότσαλα και άλλα στοιχεία παραλίας και τοποθέτησε τες στο μπαλκόνι, στο μπάνιο και στο τραπεζάκι του σαλονιού!

Τα ξύλα που έχουν πάρει λευκό χρώμα από την αλμύρα της θάλασσας συνθέτουν το πιο καλοκαιρινό σκηνικό για το σπίτι σου! Μάζεψε διάφορα μεγέθη από την παραλία και τοποθέτησε τα στο περβάζι του παραθύρου ή ακόμα και μέσα σε βάζα αντί για λουλούδια! Τα βράδια μπορείς να τα διακοσμείς με κεράκια!

Οι καρέκλες σκηνοθέτη δεν μπορούν να απουσιάζουν από μια καλοκαιρνή βεράντα! Είναι άνετες, πρακτικές και πολύ εύκολες στη φύλαξη και την καθαριότητα! Μπορείς να τις συνδυάσεις με μεταλλικό τραπέζι σε νησιώτικο στιλ για να φέρεις τις κυκλάδες στο μπαλκόνι σου!

Εάν τα τετραγωνικά του μπαλκονιού σου δεν σου δίνουν τη δυνατότητα για πολλές γλάστρες, επένδυσε σε κασπό που βιδώνουν στον τοίχο! Τα παραδοσιακά κασπό από λαμαρίνα μπορείς να τα βρεις στο Μοναστηράκι και σε καταστήμτα με είδη σπιτιού! Με αυτό τον τρόπο μπορείς να κάνεις πιο “πράσινο” το σπίτι σου χωρίς χάσεις καθόλου από τον πολύτιμο χώρο του μπαλκονιού!

Ευχαριστούμε το ξενοδοχείο Avra Pension για την ευγενική παραχώρηση των φωτογραφιών!

Read More

And More