Αθλητικές Ακαδημίες: Η ΟΠΑΠ στηρίζει τη νεανική άθληση!

Περισσότερα από 10.000 παιδιά, ηλικίας 7-10 ετών, 20.000 γονείς και 450 προπονητές σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στο πρωτοποριακό πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες» της ΟΠΑΠ. Η καινοτόμα αυτή δράση, που εντάσσεται στη συνολική στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΟΠΑΠ, αγγίζει, για πρώτη φορά στη χώρα μας, τον ευαίσθητο χώρο του νεανικού αθλητισμού ολοκληρωμένα, πολύπλευρα και εξελίσσεται σε βάθος χρόνου.

Οι Αθλητικές Ακαδημίες έχουν ως στόχο να εμφυσήσουν αρχές που θα ακολουθούν τα παιδιά σε όλη τους τη ζωή, είτε γίνουν αθλητές, είτε παραμείνουν απλοί «φίλοι» του αθλητισμού. Μέσα από τον εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό τους χαρακτήρα, καλύπτουν ως πρόγραμμα ένα ευρύτατο φάσμα πεδίων που σχετίζονται όχι μόνο με την άθληση αλλά με την ίδια την ζωή. Και εδώ ακριβώς βρίσκεται η ουσιαστική συμβολή της Εταιρείας καθώς στόχος του προγράμματος δεν είναι μόνο η δημιουργία σπουδαίων αθλητών αλλά κυρίως σπουδαίων ανθρώπων.

Ο ΟΠΑΠ πάει τον αθλητισμό ένα βήμα παραπέρα!

Τα σημαντικά οφέλη της δράσης είναι πλέον ορατά στις 125 Ερασιτεχνικές Ποδοσφαιρικές Ακαδημίες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα. Οι Ακαδημίες έχουν προμηθευτεί από την εταιρεία αθλητικό εξοπλισμό ενώ παράλληλα γονείς και προπονητές λαμβάνουν σημαντική υποστήριξη, εκπαίδευση, και πληροφόρηση, από επιστημονική ομάδα αποτελούμενη από παιδιάτρους, ψυχολόγους και διατροφολόγους.

Ιδιαίτερα σημαντική, και μάλιστα πρωτοφανής για τα ελληνικά αθλητικά δεδομένα, είναι η πλήρης ασφαλιστική κάλυψη που παρέχεται σε 10.000 και πλέον παιδιά στο πλαίσιο όλων των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Ακαδημίας τους
Επιπλέον, σημαντικά οφέλη για τους μικρούς αθλητές προκύπτουν και από την ομάδα προπονητών, που αποτελείται από επαγγελματίες με μεγάλη εμπειρία σε παιδιά αυτής της ηλικίας, οι οποίοι μέσα από εκπαιδευτικά σεμινάρια καθοδηγούν τους προπονητές των Ακαδημιών βάσει των διεθνών προτύπων της UEFΑ.

Read More

And More