Ετεροθαλή αδέλφια: Συμβουλές για μια αρμονική οικογένεια!

Πώς θα εντάξετε τα παιδιά στη νέα οικογένεια που δημιουργήσατε και πώς θα τα κάνετε να δεχτούν τα ετεροθαλή τους αδέλφια που μπορεί να προκύψουν στο νέο γάμο της μαμάς ή του μπαμπά;

Ο τρόπος με τον οποίο θα χειριστείτε την κατάσταση είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Τι πρέπει να ξέρετε;

-Τόσο εσείς όσο και ο νέος σας σύντροφος θα χρειαστεί να ποντάρετε στην συναισθηματική επικοινωνία με τα παιδιά σας. Η ατμόσφαιρα του σπιτιού πρέπει να είναι ήρεμη και να παρέχει σε όλους ένα αίσθημα ασφάλειας, ώστε να καταστείλετε τα ανταγωνιστικά συναισθήματα.

-Είναι αναγκαίο να τους μοιράζετε εξίσου την αγάπη, την τρυφερότητα και την προσοχή σας και να δείχνετε την αποδοχή σας σε κάθε ενέργεια που κάνουν και τα φέρνει πιο κοντά.

-Η παρέμβαση στους καβγάδες μεταξύ των δικών σας παιδιών και του συντρόφου σας ή μεταξύ ετεροθελών αδελφών οφείλει να είναι διακριτική για να μη νιώσει αδικημένο κάποιο από τα παιδιά. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επισημαίνετε το πρόβλημα και να τους ζητάτε να το λύσουν μεταξύ τους.

-Προσπαθήστε να μην κάνετε διακρίσεις ανάμεσα στο φυσικό και το μη φυσικό σας παιδί. Μπορεί να μην είναι «σαρξ εκ της σαρκός σας», αλλά είναι κομμάτι του τωρινού σας συντρόφου και θα ήταν καλό να του φέρεστε με τρυφερότητα!

-Θέστε ξεκάθαρους κανόνες και όρια που θα ισχύουν για όλα τα παιδιά και τηρήστε τους.

-Και οι δύο θα πρέπει να μιλάτε και να συμπεριφέρεστε με σεβασμό στον πρώην σύντροφο του συντρόφου σας. Μην ξεχνάτε πως ακόμη κι αν χώρισαν αυτός παραμένει γονιός τού μη φυσικού σας παιδιού.

Read More

And More