Βρεφικό δωμάτιο: Χρήσιμα tips για να ετοιμάσεις το καλύτερο!

Είσαι έγκυος και ετοιμάζεις το βρεφικό δωμάτιο; Τότε αυτό το θέμα σε αφορά!
Συγκεντρώσαμε ιδέες και προτάσεις αλλά και τη συμβουλή του γιατρού για ένα ιδανικό βρεφικό δωμάτιο! Διάβασε τις συμβουλές και δες τις μοναδικές ιδέες που διαλέξαμε για σένα!

Το κλίμα στο δωμάτιό του!
Όπως μας έχει εξηγήσει και ο Δρ. Μαζάνης στο σχετικό θέμα για τον ύπνο των μωρών μεταξύ άλλων πρέπει να προσέξετε τον σωστό κλιματισμό του δωματίου. Η θερμοκρασία πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 18 και 22 βαθμών Κελσίου. Καταλληλότερο θερμαντικό θεωρείται το καλοριφέρ. Πρέπει να αποφεύγονται τα θερμαντικά που εκπέμπουν ζεστό αέρα διότι ξηραίνουν την ατμόσφαιρα. Η υγρασία πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 60-70%.

Συμβουλές που θα σου φανούν χρήσιμες!

1. Αποθηκευτικοί χώροι


Το μωρό αλλά και αργότερα το παιδί έχουν ανάγκες σε χώρους όπου θα αποθηκεύεις τα παιχνίδια και τα πράγματά του ώστε και να μην είναι σκόρπια από δω και από κει αλλά και για τα βρίσκεις εύκολα. Αυτή η ιδέα με τα open plan ράφια είναι ιδανική και για σένα και για το παιδί. Κάτω κάτω θα βάζει αργότερα μόνο του τα παιχνίδια του ενώ πάνω πάνω μπορείς να βάζεις όσα δεν πρέπει να φτάνει.

2. Φτιάξε ένα spot για σένα ή το μπαμπά.

Το βρεφικό δωμάτιο πρέπει απαραίτητα να έχει ένα καναπεδάκι ή μια άνετη πολυθρόνα που θα μπορεί η μαμά και ο μπαμπάς να κάθονται με το μωρό είτε για το τάισμα είτε για να χαλαρώνουν παρέα!

3. Εκμεταλλεύσου το ταβάνι!

Καθώς το μωρό σου θα περάσει αρκετούς μήνες της ζωής του… ανάσκελα, ένα χρωματιστό ταβάνι του τραβάει την προσοχή και θα το επεξεργάζεται με τις ώρες!

4. Δωμάτιο που μεγαλώνει με το παιδί!

Το βρεφικό δωμάτιο σίγουρα αργότερα θα γίνει και παιδικό, γι’ αυτό επένδυσε σε αντικείμενα που… “μεγαλώνουν” μαζί με το παιδί, όπως ένα κρεβατάκι για μωρό που να μετατρέπεται σε παιδικό, μια σκηνή που θα παίζει όταν μεγαλώσει κλπ.

Ιδέες για το βρεφικό δωμάτιο

Μοντέρνο δωμάτιο με στρογγυλεμένη κούνια


Μια εξαιρετική ιδέα είναι η διακόσμηση του τοίχου με το όνομα του παιδιού αρκεί να έχετε καταλήξει σε αυτό!


Τολμησε να χρησιμοποιήσεις σχέδια και patterns για να μην είναι βαρετό!


Οι αποχρώσεις του γκρι και του μπεζ είναι ό,τι πιο μοντέρνο!


Μια εξαιρετική ιδέα είναι αυτή η κρεμαστή πολυθρόνα!


Χρησιμοποίησε υφάσματα σε διαφορετικά χρώματα και σχέδια για να κάνεις το δωμάτιό του παιχνιδιάρικο!

Read More

And More