Πέγκυ Ζήνα: Πώς διατηρείται σε φόρμα;

Δεν είναι οπαδός της εξαντλητικής δίαιτας και πιστεύει ότι μόνο με σωστή και ισορροπημένη διατροφή θα είσαι σέξι και κυρίως υγιής. “Σε γενικές γραμμές τρώω πολλά λαχανικά δημητριακά και σωστές ποσότητες πρωτεΐνης και υδατανθράκων. Το μυστικό μου είναι οτι τρώω πολλές φορές -κάθε δύο, με δυόμιση ώρες το πολύ, μικρά γεύματα και ότι γυμνάζομαι”.

Μην πιστέψεις όμως πως η αγαπημένη σου καλλιτέχνις δεν κάνει ποτέ “μικρές απιστίες”: “Μια φορά την εβδομάδα, τρώω οτιδήποτε το απαγορευμένο, οτιδήποτε ζηλέψω! Πίτσες σουβλάκια, τηγανιτά κτλ. Είναι αδύνατο να αντισταθώ στα αυγά μάτια με τις τηγανιτές πατάτες, μαζί με φρέσκο χωριάτικο ψωμί. Πολύ σπάνιο γεύμα για μένα, αλλά είναι το αγαπημένο μου. Μια φορά την εβδομάδα προτιμώ, για να μην είναι στερημένος ο οργανισμός μου. Κατά τα άλλα δοκιμάζω τα πάντα και σωστά μαγειρεμένα”.
Όταν την ρωτήσαμε αν χρειάστηκε ποτέ να κάνει δίαιτα απάντησε πολύ απλά ότι δεν χρειάστηκε. “Τι τυχερή!”, θα σκεφτείς! Όμως η Πέγκυ Ζήνα απλά επιλέγει σωστή διατροφή: “ Δεν χρειάστηκε να κάνω δίαιτα ποτέ. Πάντα όταν έπαιρνα κιλά, άντε να έπαιρνα δυο-τρία. Δεν έχω μπει στη διαδικασία να χάσω 6-7 κιλά ποτέ. Όταν έκανα τέτοιου είδους δίαιτες έστω και για ενα-δύο κιλά, πάντα τα ξανάπαιρνα εύκολα. Ενώ αντίθετα με το να τρώω ισορροπημένα, συχνά και μικρά γεύματα και περιορίζοντας το αλάτι στη διατροφή μου, ο μεταβολισμός μου ερχόταν στα ίσια του”.

Μια ακόμη αφορμή για να συνειδητοποιήσεις πόσο σημαντικό είναι να τρέφεσαι σωστά: “Πρέπει η διατροφή να γίνει τρόπος ζωής και φυσικά χωρίς να στερούμαστε. Απλώς να τρώμε σωστά. Δεν είμαι καθόλου της δίαιτας και του λίγου φαγητού, είμαι του σωστού φαγητού”.

Φυσικά η Πέγκυ συνδυάζει την καλή διατροφή με την εξάσκηση: “Γυμνάζομαι 4 φορές την εβδομάδα. Φέτος ειδικά κάνω και αεροβική και βάρη”.
Η συμβουλή της σε σένα

“Θέλω να τονίσω: να μην χτυπιόμαστε στα γυμναστήρια αν δεν προσέχουμε τι τρώμε. Είμαστε ό, τι τρώμε. Μόνο ο συνδυασμός και των δύο μπορεί να φέρει αποτελέσματα, αλλιώς το πάχος που έχουμε πάνω μας με την γυμναστική θα είναι σφιχτό”.

And More